Tánc

Az étkezés és a papagájok

2010.04.27. 03:19
Ajánlom
Pikáns történet és A Hullámos és a Nimfa címmel két Egyed-Grecsó-darabbal folytatódik a Táncfórum premierjeinek sora.

"Először mindkettőnket üvegesre dinszteljük, majd egy csipetnyi sóval puhítjuk meg: az így kapott történetet humorral önjük majd fel. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és ezután csak hagyjuk, hogy főjön magába." A Pikáns történet a konyhaasztalon zajló eseményeket mutatja be, így Ön is részese lehet a főzés mágikus, sorsdöntő pillanatainak.

Hullámos és a Nimfa: két színes tollú, rikácsoló papagáj, akik esznek, ürítenek, mászkálnak ketrecükben, vagy éppen torzsalkodnak a hintán, s különböző módokon próbálják érvényesíteni "állatos" érdekeiket. Hintáznak, hiszen a hintázás az egyetlen dolog, amely részben pótolni tudja a repülés érzetét számukra: csalnak, önámítanak, akárcsak az ember. Helyzetüket tovább bonyolítja, hogy csak egy hinta van. Sok csata áll még előttük ahhoz, hogy megszülethessen kettejük között a kompromisszum.

 

2010. április 27. 19:30 - Nemzeti Táncszínház, Refektórium 

Pikáns történet/A Hullámos és a Nimfa

Koncepció, koreográfia, táncolják: Egyed Beáta és Grecsó Zoltán

Közreműködő: Gothár Márton

Jelmez: Opra Szabó Zsófia  

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.
Tánc simkó beatrix

A Simkó-Grecsó páros hozta el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjat kapott a veszprémi tánctalálkozó után – írta meg a szinhaz.hu.
Tánc balett

Miért ábrázolják ügyefogyottaknak az ázsiaiakat a balettben?

Egy Amerikában élő filipino táncos éles hangú véleménycikket jelentetett meg, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus és modern balettdarabokban az ázsiai figurák rendre sematikus, sokszor nevetséges karakterekként tűnnek fel.