Tánc

Balett-thriller és emléktáncfilm

2010.12.26. 10:16
Ajánlom
Még két hónap, és bemutatják a magyar mozik is a Fekete hattyú című filmet, Wim Wenders Pina Bausch-filmjére azonban még várni kell.

A Fekete hattyú egy Darren Aronofsky rendezte pszichothriller, amelyet 2010 szeptemberében mutattak be a Velencei Filmfesztiválon. A történet egy képzeletbeli New York-i balett-társulatban, egy Hattyúk tava premier körül játszódik, főszereplője a balerinát játszó Natalie Portman, intrikusa pedig az újonnan érkező táncos, akit Mila Kunis alakít. A további szerepekben Vincent Cassel és Winona Ryder is látható. A filmet négy Golden Globe-jelöléssel illették, Velencében Mila Kunis alakítását Marcello Mastroianni-díjjal ismerték el, a bostoni filmkritikusok pedig Natalie Portmant és a film vágóját jutalmazták. A magyarországi mozik február 17-től játsszák a Fekete hattyút.

Egy héttel később lesz Németországban Wim Wenders Pina című filmjének premierje, amelyet a rendező a 2009 júniusában tragikus hirtelenséggel elhunyt Pina Bausch Wuppertali Táncszínházának tagjaival, 3D technológiával készített. A Táncoljatok, különben elvesztünk alcímű alkotás magyar bemutatójának időpontja egyelőre nem ismeretes.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.