Tánc

Carmina Burana a Margitszigeten

2011.07.15. 10:00
Ajánlom
A 2001-ben készült produkció kétszázadszorra kerül színpadra a Szegedi Kortárs Balett előadásában.

Ezzel a huszonhárom éves együttes eddigi leggyakrabban játszott, valamint legtöbb hazai és nemzetközi díjat hozó produkciójaként jegyzik a Carl Orff zeneművére készült darabot, melynek koreográfusa a társulat művészeti vezetője, Juronics Tamás. Ezúttal a táncosokat a több mint kétszáz zenésszel muzsikáló Budafoki Dohnányi Zenekar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság egészíti ki, azaz garantáltan sodró lendületű, igazi zsigeri tánc- és zenei élmény várható a margitszigeti fák alatt.

Carmina Burana - Szegedi Kortárs Balett

2011. július 22. 20:30 Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Budapesti Nyári Fesztivál 2011

Km.: Szarvas Krisztina (Lány), Horváth M. Gergő/ Czár Gergely (Fiú), Haller János (Halál), Palman Kitti, Csetényi Vencel, Fehér Laura, Finta Gábor, Hajszán Kitti, Hortobágyi Brigitta, Májer Gábor, Markovics Ágnes, Tarnavölgyi Zoltán, Tóth Andrea, Zsadon Flóra, Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Akadémiai Kórustársaság, Váradi Marianna (szoprán), Kis Tivadar (tenor), Massányi Viktor (basszus)
D-j.: Molnár Zsuzsa
Kor.: Juronics Tamás

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Klasszikus

Miért szép a cselló? Márkus Ágnes válaszol

Hangszertár című sorozatunkban ezúttal a csellót mutatjuk be Márkus Ágnes segítségével, aki Saint-Saëns egy jól ismert műrészletét is előadja.
Színház

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.
Klasszikus

Elhunyt Lakatos György, a Gundel és a Hilton legendás prímása

A muzsikust 76 éves korában érte a halál, temetéséről a család később ad tájékoztatást – írja a turizmus.com.
Vizuál

Kincsek Kolozsvárról

Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum történész-muzeológusa ezúttal egy tisztes polgári vállalkozót, Kolozsvár egykori társas életének fontos alakját idézi meg: az első könyvkiadót Erdélyben, aki honoráriumot fizetett a szerzőinek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc portré

Ritka fotók "Ventillátor kisasszonyról", aki Esterházy hercegné lett

Ottrubay Melinda volt az Operaház ünnepelt csillaga, a magazinok kedvence, egyedüli magyarként elnyerte a prima balerina assoluta címet, majd visszavonult a színpadtól és feleségül ment herceg Esterházy Pálhoz. 43 évnyi házasság után a herceg őt tette meg az óriási Esterházy-vagyon örökösének, hagyatéka ma is él.
Tánc interjú

Folytonosság és megújulás a Győri Balettnél – Interjú Velekei Lászlóval

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a negyvenéves múltra visszatekintő társulat: Kiss János igazgató huszonkilenc év után távozik a Győri Balett éléről, és átadja a helyét az eddigi művészeti vezetőnek, Velekei Lászlónak. A Harangozó- és Seregi-díjas táncművész-koreográfust kérdezte terveiről a Táncművészet szerzője.
Tánc hír

Velekei László a Győri Balett új igazgatója július 1-től

A társulatot 29 éve vezető Kiss János megbízatása lejárta után nem pályázott újra a pozícióra, de utódjának pedig segített felkészülni.
Tánc hír

Táncművészek, figyelem! Hamarosan zárul a Köszönjük, Magyarország! jelentkezési határideje

Május 18-ig várják a táncművészet bármely stílusában tevékenykedő, elsősorban a hivatásos előadóművészet, táncművészet területén életvitelszerűen dolgozó művészek (táncművészek, tánctanárok, koreográfusok) jelentkezését a Köszönjük, Magyarország! című pályázatra a Nemzeti Táncszínház oldalán.
Tánc hír

800 ezres összdíjazású videópályázatot hirdetett a StageHive

Az alkotni vágyó művészek és a jövő évadra tervezett produkciók megsegítésére indult pályázat.