Tánc

Dialógus a modern tánccal

2011.01.09. 10:34
Ajánlom
Az Izraeli Kulturális Intézetben január 15-én magyar és izraeli táncosok mutatkoznak be, másnap pedig workshopra kerül sor.

Január 15-én 19 órai kezdettel először az UI című előadás látható, amely két nő története, akik azért küzdenek, hogy a távolság ellenére megóvják kapcsolatukat. A fellépők Dana Katz izraeli koreográfus és balett-táncos, aki a Melbourne-i Egyetemen tanult, táncegyüttese, a DaNaKa pedig fellépett New Yorkban és Tel-Avivban is, valamint Mor Gur-Arie izraeli balett-táncos, aki a DaNaKa tagja és az amerikai Alvin Ally tánciskolában tanult.

Az este második előadása a Fehér fal, amelyben a zsarnok szobrai életre kelnek, kő és hús között keresve identitásukat. Ennek alkotója Góbi Rita magyar balett-táncos és koreográfus, a GoBe táncegyüttes alapítója, valamint társulatának tagja, Parti Péter.

A két produkciót a kortárs izraeli tánccal foglalkozó, angol nyelvű beszélgetés követi, és témába vágó filmrészleteket is bemutatnak. Az Izraeli Kulturális Intézetben (Bp., 1061, Paulay Ede utca 1.) másnap Dana Katz 11 és 14 óra között workshopot tart, amelyen az előadásokhoz hasonlóan ingyenes a részvétel. 

 

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.