Tánc

Dialógus a modern tánccal

2011.01.09. 10:34
Ajánlom
Az Izraeli Kulturális Intézetben január 15-én magyar és izraeli táncosok mutatkoznak be, másnap pedig workshopra kerül sor.

Január 15-én 19 órai kezdettel először az UI című előadás látható, amely két nő története, akik azért küzdenek, hogy a távolság ellenére megóvják kapcsolatukat. A fellépők Dana Katz izraeli koreográfus és balett-táncos, aki a Melbourne-i Egyetemen tanult, táncegyüttese, a DaNaKa pedig fellépett New Yorkban és Tel-Avivban is, valamint Mor Gur-Arie izraeli balett-táncos, aki a DaNaKa tagja és az amerikai Alvin Ally tánciskolában tanult.

Az este második előadása a Fehér fal, amelyben a zsarnok szobrai életre kelnek, kő és hús között keresve identitásukat. Ennek alkotója Góbi Rita magyar balett-táncos és koreográfus, a GoBe táncegyüttes alapítója, valamint társulatának tagja, Parti Péter.

A két produkciót a kortárs izraeli tánccal foglalkozó, angol nyelvű beszélgetés követi, és témába vágó filmrészleteket is bemutatnak. Az Izraeli Kulturális Intézetben (Bp., 1061, Paulay Ede utca 1.) másnap Dana Katz 11 és 14 óra között workshopot tart, amelyen az előadásokhoz hasonlóan ingyenes a részvétel. 

 

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Klasszikus

Online elérhető a Fischer Ivánról és a BFZ-ről készült film

2014-ben egy stáb egy éven keresztül követte a Budapesti Fesztiválzenekart és karmesterüket bepillantást engedve munkájukba.
Tánc

Mi a hosszú élet titka? – Egy 100 éves balettmester válaszolt

Henry Danton korát meghazudtoló szellemi-fizikai állapotban van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a mai napig balettot oktat, a tanulók pedig isszák a szavait, lesik a mozdulatait.
Klasszikus

Kurtág operája a negyedik a legjobb 21. századi művek listáján – a Guardian szerint

Habár úgy tűnt, soha nem készül el, végül Kurtág életművének eklatáns darabja lett A játszma vége – írja a Guardian. A tekintélyes brit lap összeszedte a 21. század legjobb kortárs klasszikus zenei alkotásait. Íme a lista.
Színház

„Molnár műveinek épségére figyelni fogunk a jogok lejárta után is”

Lukin Ágnes rendező, Molnár Ferenc dédunokája tette közzé saját álláspontját az általa csak „Delila-gate”-ként emlegetett esettel kapcsolatban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc interjú

A finn művész, aki rengeteget tesz a magyar kortárs táncért: Jenna Jalonen

Az 5. dunaParton négy ízben is színpadra lép a 16 éves kora óta főleg Magyarországon élő Jenna Jalonen, akivel nyelvi és kulturális különbségekről és eltérő nézői reakciókról beszélgettünk.
Tánc magazin

Mi a hosszú élet titka? – Egy 100 éves balettmester válaszolt

Henry Danton korát meghazudtoló szellemi-fizikai állapotban van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a mai napig balettot oktat, a tanulók pedig isszák a szavait, lesik a mozdulatait.
Tánc hír

Magyarok is csatlakoztak a #BoysDanceToo kampányhoz

A Táncművészet Magazin felhívására több magyar táncegyüttes és táncos is csatlakozott fotóval a két hete indult internetes mozgalomhoz, ami a férfi táncosok társadalmi elfogadottságát igyekszik növelni.
Tánc hír

Több mint háromszáz táncos állt egyszerre spiccen

Megdőlt a „legtöbb egyidejűleg spiccen álló táncos” világrekordja. Szeptember 10-én még a reggeli kávé előtt sikerült történelmet írniuk a balettosoknak.
Tánc ajánló

70 éves a Honvéd Férfikar és a Nemzeti Táncegyüttes

Egész estés gálaműsorral ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a Honvéd Együttes két művészeti kara, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar szeptember 29-én az Erkel Színházban.