Tánc

Egerházi Attila cseh kitüntetése

2010.07.23. 05:13
Ajánlom
Az évad végén Magyar Balett Színház balett-gazgatója és a South Bohemian Ballet művészeti igazgatója, Egerházi Attila kapta a Színházi Hírek Díját.

2010. június 26-án az Ostrava Arénában adták át a cseh színházi élet legrangosabb elismerését, a Színházi Hírek Díját. A teljes színházi évadban próza, opera, operett, musical, alternatív színház, tánc, balett kategóriák alkotásait összevontan, mint színpadi alkotásokat veszi górcső alá az államilag elismert, tekintélyes személyiségekből és művészekből álló független zsűri. Döntésük alapján a Magyar Balett Színház balett-igazgatója és a dél-csehországi South Bohemian Ballet művészeti igazgatója, Egerházi Attila nyerte el e rangos díjat a Tűzmadár című balettprodukció koreográfiájáért és rendezéséért. Egerházi Attila az első, akinek a Cseh Köztársaságban dolgozó külföldi művészként odaítélték e kiemelkedő művészeti elismerést. 2010. július 14-én Egerházi Attila Szentivánéji álom című új balett produkciójának premierjét követően Cesky Budejovice polgármestere, Mirosláv Tetterától köszönetképpen egy ezüst emlékérmet vehetett át. A Cseh Köztársaságban végzett munkájának első elismeréseként idén márciusban Zdenek Mládek, a South Bohemian Ballet vezető szólistája Egerházi Attila balett produkcióiban nyújtott alakításaiért a Thália Díjat vehette át.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.