Tánc

Elhalasztja az Artus tervezett fesztiválját

2016.08.12. 14:16
Ajánlom
Az Artus Fidelióhoz eljuttatott közleménye szerint idén mégsem rendezik meg az EGÁL – a teljesség bennünk van fogyatékkal élők és épek fesztiválját.

Goda Gáborral nemrégiben megjelent interjúnkban a Lábán Rudolf-díj mellett az EGÁL- a teljesség bennünk van című, augusztusra meghirdetett, fogyatékkal élő és ép művészek fesztiválja kapcsán is beszélgettünk. Ma kaptuk a következő közleményt, melyben a szervezők a fesztivál sajnálatos elhalasztásáról értesítik a közönséget.

Goda Gábor üzenete:

"Különös és egyben szerencsés, hogy egy, a “fogyatékkal élő és ép művészek” közös fesztiválja megrendezésének koncepciója egy időben merült fel az Artus művészeti terveiben és az őket megkereső lelkes szervezőkben, így az augusztusra tervezett fesztiválnak természetes módon az Artus szándékozott helyet biztosítani. Az idő rövidsége és a nyári kommunikációs nehézségek miatt azonban az Artus nem tudott a fesztiválra úgy felkészülni, hogy a gyárépületben kialakított stúdió, mint helyszín előkészítése, tökéletes akadálymentesítése, a szükséges engedélyek beszerzése, továbbá a színvonalas és nagyszabásúra tervezett program lebonyolításához szükséges technikai, szervezői és művészi feltételek augusztusra biztosítva legyenek. Bármennyire is sajnáljuk, de szakmai tapasztalatunk és lelkiismeretünk szerint úgy gondoljuk, hogy egy ilyen jelentőségű és hosszú távra tervezett, évente megrendezendő programot csak megfelelő színvonalon, részleteiben is átgondoltan és kiemelten nagy felelősséggel szabad elkezdeni.

Tudjuk és átérezzük, hogy az érintett kör milyen örömmel és várakozással fogadta az esemény terveit, és milyen csalódás, hogy az idén nyáron ez mégsem tud megvalósulni. A fellépőktől és a nézőktől ezúton is elnézést kérünk és egyben örömmel tudatjuk, hogy egy hasonló koncepciójú fesztivált, más címmel, megfelelő felkészülést követően, terveink szerint 2017 május-júniusában tervezünk megrendezni az Artus Stúdióban.

Goda Gábor

az Artus művészeti vezetője"

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Réz András: Az utolsó mozielőadás

Nem kell pánikolni, ez az írás nem Peter Bogdanovich azonos című 1971-es filmjének elemzése. És nem is apokaliptikus vízió, amelyben az utolsó mozielőadást a világvége miatt nem követik továbbiak. Hanem Réz András elmélkedik a mozi jövőjéről.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc gyász

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc recirquel

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.
Tánc fájdalom

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Tánc ajánló

Fogyaszd a kultúrát is környezettudatosan!

A Sziget idén a Love Revolution szlogen jegyében telik. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, mik azok a társadalmi témák, amikkel a kulturális programok, előadások, performanszok foglalkoznak majd a Szigeten.