Tánc

Először nyerte meg kolumbiai páros a tangó világbajnokságot szalon kategóriában

2011.08.31. 10:00
Ajánlom
A verseny történetében először egy kolumbiai páros diadalmaskodott a Buenos Aires-i tangó világbajnokság szalon kategóriájának hétfő éjszakai fináléjában.

Diego Benavidez Hernandez és Natasha Agudelo Arbolade egy venezuelai párral vívta meg a végső harcot a táncparketten. A hétfős zsűri végül a kolumbiai párost kiáltotta ki az összesen negyven párt megmozgató szalon kategória döntőjének győzteseként. "Ez egy álom. Azt hiszed, hogy lehetetlen megvalósítani, de itt a bizonyítéka annak, hogy mégis lehetséges" - mondta Arboleda, az első helyezésért járó 7500 dolláros (1,4 millió forint) pénznyeremény átvétele után. A dobogó második helyére a John Erban és Clarissa Sanchez alkotta venezuelai páros álhatott fel, míg a harmadik helyet a San Franciscóból érkezett amerikai páros, Brian Nguyen és Yuliana Basmajyan szerezte meg.

A világbajnokság másik, a klasszikus tangó és a balett elemeit ötvöző színpadi előadás kategóriájának keddi döntőjében húsz pár méri össze a tudását. Az idei világbajnokságra nem kevesebb mint 400 pár nevezett a világ különböző részeiből. A tangó a Río de la Plata környékén - Argentínában és Uruguayban - letelepedő európaiak és az őslakosok keveredő kultúrájának gyümölcse. A 19. század végén született táncstílus mozdulatai és zenéje az itt élő emberek által megélt szenvedélyt, drámát és szomorúságot jeleníti meg. A tangó ma már világszerte óriási népszerűségnek örvend és legkiemelkedőbb képviselőinek egy része Japánból származik.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc tudósítás

Tömegpszichózis és szerelmi vajúdás a győri Magyar Táncfesztiválon

Idén csupán két napra sikerült eljutnom a XIV. Magyar Táncfesztiválra, Győrbe, ahol a gyönyörködtető változatosság jegyében zajlanak az esti előadások. Beszámoló a 4. nap történéseiről.
Tánc magazin

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.