Tánc

EuroPAS-gála

2010.05.03. 11:24
Ajánlom
Május 4-én a Budapesti Operettszínházban gálával ünneplik az EuroPAS Magyar Táncdíj idei győzteseit. A fellépők hagyományosan az előző évek kitüntetettjei.

A Táncművészet folyóirat főszerkesztője, Kaán Zsuzsa által alapított díjat először 1994-ben adták át. A díj alapkategóriái: Magyarországon működő magyar táncos, külföldön működő magyar táncos, egy társulat, amely méltón képviseli a magyar táncművészetet itthon és külföldön egyaránt; ezek 2004-ben egészültek ki a Magyarországon működő külföldi táncos, külföldön működő külföldi táncos és külföldön működő együttes kategóriákkal. A 15. díjátadás óta a 80. életévüket betöltött táncművészek életmű-díjban részesülnek.

Az EuroPAS Magyar Táncdíj 2010-es kitüntetettjei a héttagú (Kaán Zsuzsa, dr. Bárándy György, Cserta József, Mihályi Gábor, Solymosi Tamás, Szántó Péter, Szinetár Miklós) kuratórium döntése alapján:

Magyarországon működő magyar táncos kategória, klasszikus és modern balett ágazat: Oláh Zoltán (Magyar Nemzeti Balett)

Magyarországon működő magyar táncos kategória, modern és kortárs balett ágazat: Pátkai Balázs (Győri Balett)

Magyarországon működő magyar táncos kategória, autentikus és színpadi néptánc ágazat: Kocsis Enikő és Fitos Dezső (Honvéd Táncszínház)

Magyarországon működő külföldi táncos kategória, modern tánc, kortárs tánc ágazat: Jurányi Patrick (Ausztria, KFKI Kamarabalett; Madách Musical Tánciskola).

Az EuroPAS Magyar Táncdíj átadására hagyományosan gála keretében kerül sor, amelynek fellépői az előző évek díjazottjai közül kerülnek ki.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.