Tánc

Évadzáró Fidelio Táncest: Az Ismeretlen Kutatása

2011.04.22. 11:59
Ajánlom
A Műhely Alapítvány 2006 óta szervezi Az Ismeretlen Kutatása - improvizációs alkotóműhelyt, mellyel - egyedülálló módon - lehetőséget ad kutatásra, kísérletezésre alkotóknak, a lehető legkevesebb kötelezettség nélkül.

A pályázat útján meghívott művészek 2-2,5 hónapon át elmélyülten dolgozhatnak partnerükkel, partnereikkel egy kiválasztott témában. A program 6. évében elérkezettnek látják az időt, hogy egy rendhagyó fesztivál keretében összegezzük az elmúlt évek munkáit. A háromnapos fesztiválra olyan alkotókat hívunk vissza, akik az elkezdett munkájukat még nem összegezték egy kész előadás formájában, de felvetett témájukat szeretnék újraértelmezni, újragondolni. Mindezek mellett, egy rövid montázs keretében látható lesz az összes, a programban részt vett alkotó munkája, valamint minden nap beszélgetéseket tervezünk, ahol az alkotók beszámolhatnak motivációikról, tapasztalataikról.

A Fesztivál programjában fontos helyet foglal el az idei, tavaszi félévben zajló műhelymunkák zárása: Marco Torrice olasz táncos, koreográfusként a mentális betegségek mozgásra gyakorolt hatásával foglalkozik, azt vizsgálja, hogy a különböző agyi folyamatok hogyan vetülnek ki, jelennek meg a mozgásban. Rubik Ernő Zoltán zenész, zeneszerző Maeva Lafitte francia táncossal azt kutatja, hogyan lehet zenei hozzáállással táncolni és táncos hozzáállással zenélni, hogyan lehet mindkét szférában alkotni.

Az Ismeretlen Kutatása - improvizációs alkotóműhelyben az elmúlt 6 évben részt vett művészek: Anna Nowicka (PL/SLO), Arany Virág, Azúr Kinga, Rabóczky Judit, G. Szabó Hunor, Biczók Anna, Bordás Emil, Cuhorka  Emese, Dékány Edit, Ernst Süss [A/H], Fuchs Péter, Fülöp László, Garai Júlia, Gold Attila, Gold Bea, Gregory Holt [US], G. Szabó Hunor, Hadi Julia, Hajnóczy Luca, Haraszti Adrienn, Haraszti Gina, Hód Adrienn, Jakub Truszkowski [PL/B], Jenei Gabriella, Juhász András, Korai Zsolt, Kövesdi László, Latorczai Balázs, Lipka Péter, Maeva Lafitte (F), Marco Torrice (I), Mázsa Péter, Mizsei Zoltán, Murányi Zsófia, Nagy Ágoston, Nagy Csilla, Nagy Zoltán, Oborni Katalin, Oravecz Péter, Pap Gábor, Rabóczky Judit, Rózsavölgyi Zsuzsa, Rubik Ernő, Samu Bence, Sarkadi Nagy Balázs, Shimrit Golan[IL], Sőrés Zsolt, Szenteleki Dóra, Szili Kata, Tabbouch Linda, Taskovits Éva, Terebessy Tóbiás, Téri Gáspár, Vadas Zsófia Tamara, Varga Péter, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre, Zambrzyczki Ádám.

A MU Színházban rendezendő Az Ismeretlen Kutatása Fesztivál részletes programja:

május 3.  

19:30 Vadas Tamara

20:00 Téri Gáspár

20:45 Vadas Tamara

21:15 Shimrit Golan (IL)

május 4. - Fidelio Tánc Est

20:00 Rubik Ernő

20:45 Marco Torrice (I)

május 5.

19:30 Fülöp László/Biczók Anna

20:00 Anna Nowicka (PL)

20:45 Fülöp László/Biczók Anna

21:15 Haraszti Adrienn

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc recirquel

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.
Tánc fájdalom

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Tánc ajánló

Fogyaszd a kultúrát is környezettudatosan!

A Sziget idén a Love Revolution szlogen jegyében telik. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, mik azok a társadalmi témák, amikkel a kulturális programok, előadások, performanszok foglalkoznak majd a Szigeten.
Tánc mte

Japán balerina szerzett dicsőséget a Magyar Táncművészeti Egyetemnek

Takamori Miyu a Magyar Táncművészeti Egyetem japán hallgatója bronzérmet nyert a XXVIII. Várnai Nemzetközi Balettversenyen, míg partnere, Rónai András, az Operaház fiatal címzetes magántáncosa különdíjat kapott.