Tánc

Ezek a videók bizonyítják, hogy a balettosoknak is van humora

2019.12.02. 13:55
Ajánlom
Gondolta volna, hogy a kimerítő balettórák és előadások között paródiavideók forgatásával ütik el az idejüket a táncosok?

Évekkel ezelőtt Kerényi Miklós Dávid szórakoztatta rajongóit saját videók készítésével vidrastyle név alatt. Biztos sokan emlékeznek például a várost körbetáncoló balettos fiúk videójára, ami vírusként terjedt a közösségi média történetének hajnalán.

Most Rónai András és Kóbor Demeter álltak elő hasonló ötlettel: a @funballetboys Instagram oldalon hétről hétre vicces videókat tesznek közzé, amikben a társulat többi táncosa is aktívan közreműködik. Rónai András pályája gyerekszínészként indult a Budapesti Operettszínház Mozart! című előadásában, majd a Táncművészeti Főiskola (ma már Egyetem) elvégzése után – ahol elnyerte a legjobb végzős díját – Bostonba, majd Orlandóba szerződött. Két év után hazajött, és jelenleg a társulat címzetes magántáncosként dolgozik. Kóbor Demeter 2017-ben végzett a Táncművészeti Egyetemen, és az idei évadtól kartáncosként erősíti a Magyar Nemzeti Balett Társulatát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FunBalletBoys (@funballetboys) által megosztott bejegyzés,

Az általuk készített videók arról is tanúskodnak, hogy a táncosokat a magaskultúra fellegvárában sem hagyja hidegen a popkultúra.

Filmek, pop- és hiphopslágerek szövegeihez csinálnak balettos remake-eket és néha Kerényi Miklós Dávid, aka @balletninjawarrior hasonló témájú videóit is megosztják. Íme!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

David Miklos Kerenyi (@balletninjawarrior) által megosztott bejegyzés,

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Tarolt a Pilátus Milánóban

A legjobb női főszereplő Hámori Ildikó lett.
Klasszikus

Kelemen Gáspár nyerte az Országos Koncz János Hegedűversenyt

Kelemen Gáspár nyerte a XVI. Országos Koncz János Hegedűverseny nagydíját, a megmérettetést november 29. és december 1. között rendezték Szombathelyen.
Klasszikus

A Virtuózok viharos sikert arattak a londoni Covent Gardenben

Magyarország klasszikus zenei tehetségkutatójának hat felfedezettjét látta vendégül a Londoni Magyar Kulturális Központ egy nagyszabású adventi koncerten.
Vizuál

Ritka filmfelvételeken Rodin, Monet, Renoir és Degas

Láttad már Monet-t miközben vízililiomokat fest a kertjében, vagy Roden-t kőfaragás közben? Az 1915-ben készült felvételeken a művészettörténet meghatározó francia alakjait láthatjuk.
Színház

Neves színészek gyerekkori fotói a Rózsavölgyi Szalon adventi kalendáriumában

Szőke kislány egy karácsonyi ablakban, barna kisfiú macival a karjában – vajon felismeri őket? Segítünk: mindannyian a Rózsavölgyi Szalonban játszanak. Neves színészek gyerekkori fotóiból nyílnak a Rózsavölgyi Szalon adventi ablakai a facebook oldalukon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

Harminc év után Diótörő az Operettszínházban

A Budapesti Operettszínház színpadán harminc év után láthat ismét balettelőadást a közönség. Csajkovszkij Diótörő című örök klasszikusa kerül színpadra, amelyben a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei is bemutatkoznak.
Tánc videó

Ezek a videók bizonyítják, hogy a balettosoknak is van humora

Gondolta volna, hogy a kimerítő balettórák és előadások között paródiavideók forgatásával ütik el az idejüket a táncosok?
Tánc táncterápia

Tánc segíti a háborús veteránokat a traumák feldolgozásában

Roman Baca az iraki háborúban harcolt, ahonnan hazatérve nehezen tudott beilleszkedni a civil életbe: a háborús tapasztalatok megváltoztatták a személyiségét. Most koreográfusként a hozzá hasonló embereknek próbál segíteni.
Tánc interjú

Mire van szüksége a pályakezdő koreográfusoknak?

Három éve indult el a pályakezdő koreográfusokat és fiatal táncosokat támogató Imre Zoltán Program. A kuratórium tagjait, Pataki Andrást, Nagy Zoltánt, Ertl Pétert, valamint Kovács-Gerzson Pétert kérdeztük a célokról és az eddigi tapasztalatokról.
Tánc ajánló

Mák Magda balettművész a Presszó vendége

A 94 éves balettművésszel, az Állami Balettintézet egyik alapító tanárával beszélget Szemere Katalin december 3-án a GOGA Stúdióban.