Tánc

Fehér Ferenc és Horváth Csaba megosztva kapták a XIV. Tánc Fesztiválja fődíját

2011.05.29. 08:38
Ajánlom
Fehér Ferenc, Tao Te című koreográfiájáért, valamint Horváth Csaba (Forte Társulat), Godot-ra várva című koreográfiájáért nyerték el a XIV. Tánc Fesztiválja fődíját. Mindketten százezer forint pénzjutalmat vehettek át.

Az alkotói díjat, s ezzel 50 ezer forintot Gold Beának ítélte a zsűri, Vég veled című munkájáért. A legjobb társulatnak ez alkalommal a Közép-Európa Táncszínházat ítélték, akik a Herendi Porcelánmanufaktúra külön ez alkalomra készített egyedi porcelánvázáját kapták. előadói díjat kapott Barta Dóra (Badora Társulat) Valami a semmiben című előadásáért, valamint Kádas József és Krisztik Csaba, a Forte Társulat táncosai,a Godot-ra várva című előadásban nyújtott teljesítményükért. A díjazottak kétszemélyes görögországi utat, illetve Tornai-borkollekciót vehettek át. Az első koreográfiáért jdíj Jónás Zsuzsát, a KET koreográfusát illette Visszavonhatatlan című munkájáért. Jutalmul Jónás Zsuzsa másodmagával Görögországba utazhat. A zsűri különdíja, más néven "A legfiatalabb életérzést sugárzó előadás" díja Duda Éváé lett Stop 'n go című koreográfiájáért. A fesztivál fotósa saját díjat ajánlott fel. Gáspár Gábor Ez nem Nem York című fotográfiáját Ladányi Andreának adományozta, az LA Dance Company Szerelmi Rapszódia című előadásáért.

A Tánc Fesztiváljának szervezői is díjat alapítottak, melyet annak a társulatnak, együttesnek adományoznak, mintegy szolidaritásul, akit súlyos méltánytalanság ért az elmúlt egy évben, és azt emelt fővel viselte. Vándorfi László fesztiváligazgató és Krámer György művészeti vezető a Post scriptum díjat a Badora Társulatnak ítélte. Egy herendi váza kíséretében azt kívánták Barta Dórának, hogy szép új irodára, s ezzel otthonra találjanak. A közönség a legtöbb szavazatot a Vég veled című produkcióra adta le, ezzel az idei közönségdíjat, egy herendi vázát  Gold Bea kapta. A zsűri elnöke Goda Gábor a látott koreográfiákat igényesnek és professzionálisnak nevezte. Mint mondta, az egyik leglátványosabb, legjobb fesztivál az idei volt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Klasszikus

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Színház

Vidéki előadások Budapesten

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében rendezik meg idén szeptember 3–9. között a népszerű színházi fesztivált, amelyen hét nap alatt nyolc előadás várja majd a közönséget.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc recirquel

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.
Tánc fájdalom

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Tánc ajánló

Fogyaszd a kultúrát is környezettudatosan!

A Sziget idén a Love Revolution szlogen jegyében telik. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, mik azok a társadalmi témák, amikkel a kulturális programok, előadások, performanszok foglalkoznak majd a Szigeten.
Tánc mte

Japán balerina szerzett dicsőséget a Magyar Táncművészeti Egyetemnek

Takamori Miyu a Magyar Táncművészeti Egyetem japán hallgatója bronzérmet nyert a XXVIII. Várnai Nemzetközi Balettversenyen, míg partnere, Rónai András, az Operaház fiatal címzetes magántáncosa különdíjat kapott.