Tánc

Felkéréssel köszöntötte Bátyai Edina Novák Ferencet

2011.03.31. 13:12
Ajánlom
A Kossuth-díjas koreográfust 80. születésnapja alkalmából a Szegedi Szabadtéri Játékok 2012-es néptánc produkciójának megrendezésére kérte fel Bátyai Edina igazgató.

Novák Ferencet gálaesttel köszöntötték hétfőn a Vígszínházban 80. születésnapja alkalmából, amelyen részt vett Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója is. Novák Tata - ahogyan az egész országban ismerik a népszerű koreográfust, rendezőt - a Honvéd Együttes művészeti igazgatója, a Bihari János Táncegyüttes megalapítója hosszú éveken keresztül dolgozott nyaranta Szegeden, hiszen ő volt a Szegedi Nemzetközi Néptáncfesztivál művészeti vezetője.

Több mint negyven évre visszatekintő szakmai kapcsolat fűzi őt a szegedi szabadtérihez. Koreográfusi és rendezői alkotómunkája során rengeteg szép, emlékezetes előadással - a Vitézi énektől a Csíksomlyói passión keresztül A csodaszarvasig - ajándékozta meg a Dóm tér közönségét.

Bátyai Edina, a nagy múltú, idén szintén 80 éves fesztivál igazgatója éppen ezért gondolt arra, hogy egy felkéréssel köszönti a művészt születésnapján. A 2012-es szabadtéri évad néptánc produkciójának megrendezését bízta Novák Ferencre, akit nagyon meghatott a felkérés. Úgy fogalmazott: a szegedi szabadtéritől ennél szebb ajándékot nem is kaphatott volna.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc tudósítás

Tömegpszichózis és szerelmi vajúdás a győri Magyar Táncfesztiválon

Idén csupán két napra sikerült eljutnom a XIV. Magyar Táncfesztiválra, Győrbe, ahol a gyönyörködtető változatosság jegyében zajlanak az esti előadások. Beszámoló a 4. nap történéseiről.
Tánc magazin

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.