Tánc

Felmondott az egri tánctagozat

2011.03.29. 09:50
Ajánlom
Barta Dóra menesztése után nyolc táncos ma reggel bejelentette, hogy a jövő évadban távozik az egri színházból.

Ma reggel fél kilenc és kilenc között nyolc táncos adta egymásnak a kilincset Blaskó Balázs irodájában. Mindannyian ugyanazzal a szándékkal kértek meghallgatást: bejelentették felmondásukat.

Az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetőjét, Barta Dórát március 25-én váltotta le az igazgató azzal az indoklással, hogy jogtalanul lát el vezetői pozíciót, mivel nincs felsőfokú végzettsége.

Barta Dóra saját tánctársulatának tagjai az egri színház tánctagozatának táncosai. A Badora tagjai úgy döntöttek, ha a vezetőjüket menesztik, ők is fölállnak. Döntésükben nagy szerepet játszott Blaskó Balázs jövő évadra szóló terve, valamint Barta Dóra utódjának, Topolánszky Tamásnak a személye.

Barta Dóra szerint Blaskót nem érte váratlanul a táncosok reakciója. "Érzékelte a tánctagozaton belüli egységet, próbálta megbontani, ugyanis a vezetői státuszt fölkínálta társulaton belül, egy nappal az előtt, hogy nekem felmondott. Ők értelmes, érzékeny fiatalok, pontosan tudták, mi a szándéka. Nekem is és nekik is nagyon rosszul esik, ami történik. Nyolc fiatal most beleugrik a semmibe. Nagy a felelősségem ebben, mindent el fogok követni, hogy munkát nyújtsak nekik, bár egyelőre még én magam sem tudom, hogy mi lesz velem. Ezt az évadot természetesen még végigcsinálják." - mondta a táncművész.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Klasszikus

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.
Tánc simkó beatrix

A Simkó-Grecsó páros hozta el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjat kapott a veszprémi tánctalálkozó után – írta meg a szinhaz.hu.
Tánc balett

Miért ábrázolják ügyefogyottaknak az ázsiaiakat a balettben?

Egy Amerikában élő filipino táncos éles hangú véleménycikket jelentetett meg, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus és modern balettdarabokban az ázsiai figurák rendre sematikus, sokszor nevetséges karakterekként tűnnek fel.