Tánc

Fidelio Táncest: Holeulone - Dame de Pic/Compagnie Karine Ponties

2011.03.17. 20:03
Ajánlom
Márciusban egy belga társulat vendégjátékát tekinthetik meg a Fidelio Táncestjén a MU Színházban. Legyen a vendégünk!

Karine Ponties, a Belgiumban alkotó francia táncos/koreográfus, az európai kortárs tánc egyik legizgalmasabb jelensége most mutatkozik be harmadszor Magyarországon.

A Holeulone egy problémákkal küszködő ember belső világát, gondolatainak változó ritmusát, valódi és képzelt emlékeit, saját világa érzékelésének néhol kristálytiszta, néhol kezelhetetlenül összezavarodott pillanatait tárja fel. Útkeresésében saját, iker énje, kíséri, aki sokszor szinte elviselhetetlen tükröt tart számára. A koreográfia megrendítő és megindító példája két férfi őszinte kapcsolatának. Az előadás díszletéül, előteréül és hátteréül szolgáló, kimondottan erre az alkalomra készült grafikai animáció pedig eddig soha nem látott módon ötvözi a festészetet a mozdulatművészettel. A Holeulone 2008-ban elnyerte a belgiumi francia közösség által adományozott, az évad legjobb táncelőadásának járó díját.

Kérdésünk: A beszédes című darabot ('all alone' - francia fonetikával) egy világhírű Daniel Keyes-regény inspirálta. Mi a regény címe?

A helyesen válaszolók közül hárman lehetnek partnerükkel a Fidelio vendégei a MU Színház március 26-i előadásán.

Dame de Pic/Compagnie Karine Ponties: Holeulone

2011. március 25, 26. 20:00 - MU Színház

Koreográfus: Karine Ponties

Előadók: Eric Domeneghetty, Jaroslav Vinarsky

Animáció, művészeti munkatárs: Thierry van Hasselt

Szöveg: Mylène Lauzon & Eric Domeneghetty

Díszlet: Wilfrid Roche

Fény: Florence Richard

Zeneszerző: Dominique Pauwels

Videó- és hangtechnika: Joëlle Reyns

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc gálaest

Csúcspontjához érkezik a győri táncfesztivál

Áramlás címmel tartanak európai gálaestet a XIV. Magyar Táncfesztiválon június 23-án, szombaton. Az est a táncszakma kiemelt szerepvállalását demonstrálja a város Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatában.
Tánc modern tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc tudósítás

Tömegpszichózis és szerelmi vajúdás a győri Magyar Táncfesztiválon

Idén csupán két napra sikerült eljutnom a XIV. Magyar Táncfesztiválra, Győrbe, ahol a gyönyörködtető változatosság jegyében zajlanak az esti előadások. Beszámoló a 4. nap történéseiről.
Tánc magazin

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.