Tánc

Fidelio TáncEst: Kések háza

2009.12.08. 10:36
Ajánlom
Az év utolsó Fidelio TáncEstjére december 18-án kerül sor. Gold Bea új koreográfiájának premierjére, a MU Színházba nyerhet két jegyet, ha a Fidelióval játszik!

Az erős képi és zenei eszközökkel átszőtt, szürreális táncszínházi előadás sajátos, filmszerű feldolgozása Federico García Lorca Bernarda Alba háza című drámájának.


"Ide csak beleshetünk...
Lassan minden átbillen és megfordul velünk..."

Kések háza

tánc: Dombi Kati, Hadi Júlia, Kovács Kata, Ladjánszki Márta, Mészöly Andrea,
férfihang:  Kövesdi László
zene:  Muse, Radiohead, Moby, Tabbouch Linda, Jonny Greenwood
kellék-díszlet:  Hajas Ágnes, Kovács Gabriella, Drabik István, Duliskovich Bazil
szövegek: Lorca Bernarda Alba Házának szövegeiből és egyéb szövegekből: Gold Bea, Kövesdi László
zörejek:  Tabbouch Linda, Sebestyén Gábor
fény: Bánki Gabriella
jelmez: Tabbouch Linda
koncepció, koreográfia, rendezés: Gold Bea


Gold Bea több mint tizenöt éve foglalkozik tánccal, színházzal, mozgással. Minden munkájában keresi az egyedi képi megfogalmazásokat. 1998-tól az Artus társulattal dolgozott eleinte mint alkotó-előadó, a későbbiekben mint a rendező munkatársa. Ez idő alatt számos önálló produkciót is létrehozott (Kis Gésa, Idomított Pilóta, Esti Mise, Kívánság). 2007 óta szabadúszóként, önállóan dolgozik.

Kérdésünk: Milyen művészeti ágban kezdte pályafutásást Gold Bea?

Ha december 16-ig regisztrál/bejelentkezik, játszik és helyesen válaszol, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két-két belépőjegyet nyer a Kések háza december 18-i premierjére.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Igazi Angyal volt” – Emlékezések Kurtág Mártára

Fischer Iván és Keller András a Slipped Disc hasábjain búcsúztak a múlt héten elhunyt zongoraművésznőtől, Kurtág György alkotótársától.
Vizuál

Rekordok dőltek a Virág Judit Galéria árverésén

Kádár Béla Concertina című festménye 110, valamint Schönberger Armand Abszintivók című festménye 85 millió forintos eladási árával életműrekordot döntött a Virág Judit Galéria őszi árverésén.
Klasszikus

Ilyen érzés volt egyetlen európaiként hallgatni a Concerto Budapest koncertjét Kínában

Szürreális és tanulságos élmény volt, de emlékezetes volt az este Fucsouban a zenekar azon tagjai számára is, akik a koncert előtt egy vörös szőnyegen sétáltak Jackie Chan-nel.
Klasszikus

Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére

Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok.
Klasszikus

Íme a februári Beethoven-maraton teljes programja!

Forradalmi, látnoki, zseni – a klasszikus zene örök csillagát, Ludwig van Beethovent ünneplik a Müpa, a BFZ és a magyar zenei élet legmeghatározóbb muzsikusai 2020. február 2-án, a zeneszerző születésének 250. évfordulóján. Az igazi fanatikusok 11 órán át hallgathatják a zeneszerző-óriás műveit.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc gyász

Elhunyt Alicia Alonso kubai táncosnő, minden idők egyik legnagyobb balettművésze

A legendás balett-táncosnő csütörtökön halt meg egy havannai kórházban, 98 évesen - közölte az általa alapított Kubai Nemzeti Balett.
Tánc magazin

Balettal próbálják jó útra téríteni egy női börtön lakóit

Szögesdrótkerítések, betoncellák és kemény testi fenyítés helyett nyitott terek, klasszikus zene és balett jellemzi az új-zélandi Aucklandben található női korrekciós intézetet.
Tánc videó

Bach és a hiphop találkozása olyan lágy, mint az őszi napfény

Pontosan egy éve született az a táncvideó, amelyben Benjamin Millepied koncepcióját követve Bach I. (G-dúr) csellószvitjének Prelude tételét ülteti át mozgásba a hiphop háttérrel rendelkező kortárs táncos, Aïden Carberry.
Tánc ajánló

Jön a hónap legzsúfoltabb tánchétvégéje!

Siri Larbi Cherkaoui és az Eastman, Feledi Project, Mészáros Máté, Juhász Péter és a Közép-Európa Táncszínház is fellép a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál záróhétvégéjén.
Tánc magazin

Hihetetlen: Próba nélkül vették fel az egyik leghíresebb filmes táncjelenetet

Annak idején majdnem kivágták, végül a filmtörténet egyik leghíresebb táncjelenete lett a Nicholas Brothers szédületes sztepptánc koreográfiája, amit a fáma szerint első próbálkozásra vettek szalagra.