Tánc

Fidelio TáncEst: MU Terminál-évadnyitó

2010.09.02. 07:33
Ajánlom
Szeptember 10-én indul ismét a Fidelio TáncEstek sorozata a MU Színházban. Játsszon, és legyen vendégünk a MU Terminál évadnyitójára!

Fejes Ádám Images című koreográfiájának felújításával indul az évadnyitó est: olyan, különböző dinamikájú képek felsorakoztatása, melyekben a mozdulatok, a táncosok egymásra, a tér, a zene és a dinamikai váltásokra való reakcióira épültek. A darab mozgásalapú, minden érzelmi és tartalmi kifejező ereje a test és a zene kapcsolatában, dinamikai harmóniájában illetve diszharmóniájában rejlik.

A második darab Fehér Ferenc új darabja, a B.A.H.A.P.Á., amelyről a koreográfus így nyiletkozik: "A darab címe az előadók nevének betűiből van kirakva, ezzel is jelezve, hogy a résztvevők vannak a fókuszban és nem egy cím által kijelölt téma. A koreográfiában szeretnék a táncosok kapacitására építeni, és azt is szeretném, ha ez a kapacitás a közös munka eredményeként új irányokkal is bővülne. A kísérletezgetés során szeretném, ha az én mozgásvilágom találkozna az ő karakterükkel. Reményeim szerint az együtt töltött idő a további szakmai fejlődésüket szolgálja. Ennek a végeredményét szeretném a nézők elé tárni."

A MU Terminál évadnyitóján Baranyai Erika, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Horváth Ádám és Plóza Gabriella táncolnak. A két mű szeptember 10-én és 11-én 20 órai kezdettel látható a MU Színházban.

Kérdésünk: Mi volt Fehér Ferenc első önálló koreográfiája?

A helyes választ szeptember 9. éjfélig megjelölők között három darab páros belépőt sorsolunk ki a MU Terminál évadnyitójának szeptember 11-i előadására.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.