Tánc

Fidelio TáncEst: MU Terminál-évadnyitó

2010.09.02. 07:33
Ajánlom
Szeptember 10-én indul ismét a Fidelio TáncEstek sorozata a MU Színházban. Játsszon, és legyen vendégünk a MU Terminál évadnyitójára!

Fejes Ádám Images című koreográfiájának felújításával indul az évadnyitó est: olyan, különböző dinamikájú képek felsorakoztatása, melyekben a mozdulatok, a táncosok egymásra, a tér, a zene és a dinamikai váltásokra való reakcióira épültek. A darab mozgásalapú, minden érzelmi és tartalmi kifejező ereje a test és a zene kapcsolatában, dinamikai harmóniájában illetve diszharmóniájában rejlik.

A második darab Fehér Ferenc új darabja, a B.A.H.A.P.Á., amelyről a koreográfus így nyiletkozik: "A darab címe az előadók nevének betűiből van kirakva, ezzel is jelezve, hogy a résztvevők vannak a fókuszban és nem egy cím által kijelölt téma. A koreográfiában szeretnék a táncosok kapacitására építeni, és azt is szeretném, ha ez a kapacitás a közös munka eredményeként új irányokkal is bővülne. A kísérletezgetés során szeretném, ha az én mozgásvilágom találkozna az ő karakterükkel. Reményeim szerint az együtt töltött idő a további szakmai fejlődésüket szolgálja. Ennek a végeredményét szeretném a nézők elé tárni."

A MU Terminál évadnyitóján Baranyai Erika, Frigy Ádám, Hoffmann Adrienn, Horváth Ádám és Plóza Gabriella táncolnak. A két mű szeptember 10-én és 11-én 20 órai kezdettel látható a MU Színházban.

Kérdésünk: Mi volt Fehér Ferenc első önálló koreográfiája?

A helyes választ szeptember 9. éjfélig megjelölők között három darab páros belépőt sorsolunk ki a MU Terminál évadnyitójának szeptember 11-i előadására.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.
Tánc simkó beatrix

A Simkó-Grecsó páros hozta el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjat kapott a veszprémi tánctalálkozó után – írta meg a szinhaz.hu.
Tánc balett

Miért ábrázolják ügyefogyottaknak az ázsiaiakat a balettben?

Egy Amerikában élő filipino táncos éles hangú véleménycikket jelentetett meg, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus és modern balettdarabokban az ázsiai figurák rendre sematikus, sokszor nevetséges karakterekként tűnnek fel.