Tánc

Gyönyörök kertje élő közvetítéssel

2014.05.14. 22:23
Ajánlom
Az osztrák Liquid Loft társulat Deep Dish című előadását először láthatja Magyarországon a közönség május 16-17-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Chris Haring osztrák koreográfus társulatának előadásai mindig valamilyen új technológiai vívmányhoz, médiumhoz kapcsolódnak. A Trafóban tavaly bemutatott Talking Head című darab a közösségi médiából indult ki, a Deep Dish című produkció a mikro- és makrovilágok megjelenítésére törekszik.

Az Európa-szerte már nagy sikerrel bemutatott előadás során egy kamera veszi a színpadon lévő tárgyakat és az általa vetített kép szolgál a produkció háttereként. A darabban élőszereplők is csatlakoznak a tárgyak világához. Az előadás a Chris Haring és Michel Blazy francia képzőművész által közösen készített Perfect Garden című sorozat része. Utóbbinak a fő inspirációs forrása Bosch Gyönyörök kertje című munkája.

A Trafó Koreográfusok új utakon sorozatába illeszkedő Deep Dish-t Chris Haring és Michel Blazy hároméves közös munkája előzte meg. A darab a fikció és a realitás közt ingadozik, szürreális csendéletbe kalauzolva a nézőket. Az előadás a legkorszerűbb média eszközeit használva olyan világot épít fel, amely magával ragadja a közönséget.

A Liquid Loft társulatot 2005-ben alapította Bécsben Chris Haring koreográfus, Andreas Berger zenész, Stephanie Cumming táncos és Thomas Jelinek dramaturg. Előadásaikban és installációikban a kortárs táncot más kortárs műfajokkal ötvözik, multidiszciplináris munkákat létrehozva. Különleges vizuális nyelvével, kiváló színpad- és díszlettervével a Liquid Loft számos nemzetközi elismerést nyert, köztük a 2007-es velencei biennálén a legjobb előadásnak járó Arany Oroszlán díjat. A május 16-i előadást követően Szemerey Samu építész beszélget Chris Haring koreográfussal egy közönségtalálkozó keretében.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Nem hajlandó örmény énekesnővel énekelni az azeri tenor, illetve dehogynem, semmi baja vele

Sok mindent nem tudunk biztosan, mivel mindenki másra mutogat. És már az örmény külügy is megszólalt a témában.
Klasszikus

Bach billentyűs szvitjeit viszi egy általános iskolába Fejérvári Zoltán

Fejérvári Zoltán szólóestjével indul az alsógödi Belépés családostul klasszikus zenei sorozatának 2020-as évada. A művész Bach Francia szvitjeit adja elő január 25-én a Búzaszem Általános Iskola aulájában. Utána pedig a Zeneakadémiára viszi a műsort.
Vizuál

A mádi Rákóczi-kúriában Erhardt Gábor építésszel

A Partitúra zempléni adásában a stáb ellátogatott a mádi Rákóczi-kúriába, lenyűgözve sétáltak az évszázados falak között. Az épület átalakításának és bővítésének tervezőjét, Erhardt Gábort Tokaj-hegyalja építészeti hagyományairól kérdeztük.
Klasszikus

Gustavo Dudamel folytatja Los Angelesben

Újabb négy évre meghosszabbították a szerződését a Los Angeles-i Filharmonikus Zenekar élén, 2026-ig maradhat.
Jazz/World

Ki mondta, hogy egy nő nem trombitálhat jazzt?

Új albumán bátor nők előtt tiszteleg Yazz Ahmed, aki trombitásként és nőként maga is ritka jelenség. Meghallgattuk a Polyhymnia című lemezt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

Milyen hatással van az alkotói munkára a klímavészhelyzet? – Beszélgetés a Trafóklubban

A klímavédelem témakörét járja körbe február 10-én Duda Éva (Duda Éva Társulat), Hevesi Flóra (Greenpeace) és Macskásy Éva (Fridays For Future) a Trafóban.
Tánc ajánló

Vizuális színpadi varázslat – Kiállítás a Magyar Állami Népi Együttes jelmezeiből

A Magyar Állami Népi Együttes mindennapjait is bemutató tárlatot Bodor Johanna táncművész, koreográfus nyitja meg január 25-én.
Tánc hír

Cirkusztörténelmet írt ifj. Richter József és Merrylu Richter

Pas de deux – balett lóháton című produkciójukkal elnyerték mindkét fődíjat, a magyar cirkuszigazgatók aranyfokozatú díját és fesztivál nagydíját, az Arany Pierrot-díjat is.
Tánc hír

Latin életérzés a Szegedi Kortárs Balett előadásában

Három egyfelvonásos produkcióval indítja az új év bemutatóinak sorát a Szegedi Kortárs Balett februárban. Az előadásokon keresztül a vágy megnyilvánulásának különböző fajtáival foglalkoznak.
Tánc interjú

„Sok kihívás elé állítjuk a szereplőket” – Interjú a Szent Boszorkány alkotóival

A 2019-es Staféta-pályázat kiemelt kategóriájának egyik nyertes alkotópárosával, Pál Dániel Leventével és Kalmár Ákossal a Szent Boszorkány című újcirkuszi est január 7-ei bemutatója kapcsán beszélgettünk.