Tánc

Gyönyörök kertje élő közvetítéssel

2014.05.14. 22:23
Ajánlom
Az osztrák Liquid Loft társulat Deep Dish című előadását először láthatja Magyarországon a közönség május 16-17-én a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

Chris Haring osztrák koreográfus társulatának előadásai mindig valamilyen új technológiai vívmányhoz, médiumhoz kapcsolódnak. A Trafóban tavaly bemutatott Talking Head című darab a közösségi médiából indult ki, a Deep Dish című produkció a mikro- és makrovilágok megjelenítésére törekszik.

Az Európa-szerte már nagy sikerrel bemutatott előadás során egy kamera veszi a színpadon lévő tárgyakat és az általa vetített kép szolgál a produkció háttereként. A darabban élőszereplők is csatlakoznak a tárgyak világához. Az előadás a Chris Haring és Michel Blazy francia képzőművész által közösen készített Perfect Garden című sorozat része. Utóbbinak a fő inspirációs forrása Bosch Gyönyörök kertje című munkája.

A Trafó Koreográfusok új utakon sorozatába illeszkedő Deep Dish-t Chris Haring és Michel Blazy hároméves közös munkája előzte meg. A darab a fikció és a realitás közt ingadozik, szürreális csendéletbe kalauzolva a nézőket. Az előadás a legkorszerűbb média eszközeit használva olyan világot épít fel, amely magával ragadja a közönséget.

A Liquid Loft társulatot 2005-ben alapította Bécsben Chris Haring koreográfus, Andreas Berger zenész, Stephanie Cumming táncos és Thomas Jelinek dramaturg. Előadásaikban és installációikban a kortárs táncot más kortárs műfajokkal ötvözik, multidiszciplináris munkákat létrehozva. Különleges vizuális nyelvével, kiváló színpad- és díszlettervével a Liquid Loft számos nemzetközi elismerést nyert, köztük a 2007-es velencei biennálén a legjobb előadásnak járó Arany Oroszlán díjat. A május 16-i előadást követően Szemerey Samu építész beszélget Chris Haring koreográfussal egy közönségtalálkozó keretében.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.
Tánc simkó beatrix

A Simkó-Grecsó páros hozta el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjat kapott a veszprémi tánctalálkozó után – írta meg a szinhaz.hu.
Tánc balett

Miért ábrázolják ügyefogyottaknak az ázsiaiakat a balettben?

Egy Amerikában élő filipino táncos éles hangú véleménycikket jelentetett meg, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus és modern balettdarabokban az ázsiai figurák rendre sematikus, sokszor nevetséges karakterekként tűnnek fel.
Tánc feledi jános

Feledi János a Közép-Európa Táncszínház új művészeti vezetője

A táncos-koreográfus szeptember 1-jén kezdi meg munkáját a társulat élén.