Tánc

Haláltánc-variációk, Change Back

2011.05.10. 09:00
Ajánlom
A Pécsi Balett Gaál Mariann Liszt Ferenc Haláltánc című műve inspirálta darabját és Leo Mujić egy koreográfiáját mutatja be.

Az első mű a földi, általunk valósnak megtapasztalt élet lehetőségeit, a döntés és a kiszolgáltatottság helyzeteit mutatja meg, amelyben a színpad a hétköznapi poklok láncolatának színtere. A második kompozíció a bennünket körülvevő világ, s benne mi magunk változását elemzi. Azt, hogyan változunk, hogyan fejlődünk, és azt is, mi történik akkor, ha nem a legmegfelelőbben alakítják életünket a körülmények, és legszívesebben visszatekernénk az időt, hogy másként dönthessünk.

Haláltánc-variációk/Change Back - Pécsi Balett

2011. május 17. 19:00 Nemzeti Táncszínház

Haláltánc-variációk
Ea.: Domoszlai Edit, Nagy Írisz, Kiss Eszter, Kócsy Mónika, Ujvári Katalin, Dóri István, Koncz Péter, Molnár Zsolt, Tuboly Szilárd, Szabó Márton
Zene: Solti Árpád (Liszt: Haláltánc című műve alapján)
D.: Sebestény Ferenc, Körmendy Pál
J.: Vincze Brigitta
Fény: Fejes Ádám
Kor.: Gaál Mariann

Change Back
Ea.:Balássy Szilvia, Czebe Tünde, Domoszlai Edit, Nagy Írisz, Ujvári Katalin, Dóri István, Koncz Péter, Kristóf Dávid, Molnár Zsolt, Szabó Márton
Design: Thomas Mika
Kor.: Leo Mujic

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc gyász

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc recirquel

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.
Tánc fájdalom

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Tánc ajánló

Fogyaszd a kultúrát is környezettudatosan!

A Sziget idén a Love Revolution szlogen jegyében telik. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, mik azok a társadalmi témák, amikkel a kulturális programok, előadások, performanszok foglalkoznak majd a Szigeten.