Tánc

"Harcos" táncelőadások a SŐT7 programján

2015.11.16. 17:27
Ajánlom
November 14. és 21. között zajlik az idei Sissi Őszi Tánchét (SŐT7): a Bethlen Téri Színházba meghirdetett fesztivál látogatóit a Közép-Európa Táncszínház és a Kecskemét City Balett is egy-egy új produkcióval várja.

A negyedik születésnapját ünneplő táncfesztivál házigazdája a Közép-Európa Táncszínház, amely a nyitóesten mutatja be Click című új, a párkapcsolatok labirintusába elkalauzoló előadását. Másnap a Kecskemét City Balett Kampf című új produkciója kerül terítékre, amelyet Radnóti Miklós Erőltetett menet és Hetedik ecloga című művei ihlettek.

Kecskemét City Balett

Kecskemét City Balett (Fotó/Forrás: Mészáros Csaba)

A kerület névadója, vagyis Erzsébet királyné - népszerű nevén Sissi - névnapjához igazított hétnapos fesztiválon a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a NyíregyháziTáncművészeti Szakközépiskola, a Duna Táncműhely és díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes is fellép.

Újdonság lesz, hogy a házigazda együttes a SŐT7 programjaihoz csatlakozva nyitott tánckurzussal várja az érdeklődőket november 20. és 22. között a Jurányi Inkubátorházban. A D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) tánchétvégén a Közép-Európa Táncszínház táncművészei, koreográfusai és trénerei tartanak tánc- és mozgásórákat. A fesztivál kísérőprogramjaként a budapesti ART+Cinemában délutánonként filmvetítéseket tartanak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Szokolay Ádám nyerte az idei Bartók Világversenyt

A nemzetközi zsűri a szombati nagyzenekari döntő után hozta meg a végső határozatot. A második díjat Balogh Ádám, a harmadikat pedig Peter Klimo kapta.
Klasszikus

Online elérhető a Fischer Ivánról és a BFZ-ről készült film

2014-ben egy stáb egy éven keresztül követte a Budapesti Fesztiválzenekart és karmesterüket bepillantást engedve munkájukba.
Tánc

Mi a hosszú élet titka? – Egy 100 éves balettmester válaszolt

Henry Danton korát meghazudtoló szellemi-fizikai állapotban van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a mai napig balettot oktat, a tanulók pedig isszák a szavait, lesik a mozdulatait.
Klasszikus

Kurtág operája a negyedik a legjobb 21. századi művek listáján – a Guardian szerint

Habár úgy tűnt, soha nem készül el, végül Kurtág életművének eklatáns darabja lett A játszma vége – írja a Guardian. A tekintélyes brit lap összeszedte a 21. század legjobb kortárs klasszikus zenei alkotásait. Íme a lista.
Színház

„Molnár műveinek épségére figyelni fogunk a jogok lejárta után is”

Lukin Ágnes rendező, Molnár Ferenc dédunokája tette közzé saját álláspontját az általa csak „Delila-gate”-ként emlegetett esettel kapcsolatban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc interjú

A finn művész, aki rengeteget tesz a magyar kortárs táncért: Jenna Jalonen

Az 5. dunaParton négy ízben is színpadra lép a 16 éves kora óta főleg Magyarországon élő Jenna Jalonen, akivel nyelvi és kulturális különbségekről és eltérő nézői reakciókról beszélgettünk.
Tánc magazin

Mi a hosszú élet titka? – Egy 100 éves balettmester válaszolt

Henry Danton korát meghazudtoló szellemi-fizikai állapotban van, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a mai napig balettot oktat, a tanulók pedig isszák a szavait, lesik a mozdulatait.
Tánc hír

Magyarok is csatlakoztak a #BoysDanceToo kampányhoz

A Táncművészet Magazin felhívására több magyar táncegyüttes és táncos is csatlakozott fotóval a két hete indult internetes mozgalomhoz, ami a férfi táncosok társadalmi elfogadottságát igyekszik növelni.
Tánc hír

Több mint háromszáz táncos állt egyszerre spiccen

Megdőlt a „legtöbb egyidejűleg spiccen álló táncos” világrekordja. Szeptember 10-én még a reggeli kávé előtt sikerült történelmet írniuk a balettosoknak.
Tánc ajánló

70 éves a Honvéd Férfikar és a Nemzeti Táncegyüttes

Egész estés gálaműsorral ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a Honvéd Együttes két művészeti kara, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar szeptember 29-én az Erkel Színházban.