Tánc

"Harcos" táncelőadások a SŐT7 programján

2015.11.16. 17:27
Ajánlom
November 14. és 21. között zajlik az idei Sissi Őszi Tánchét (SŐT7): a Bethlen Téri Színházba meghirdetett fesztivál látogatóit a Közép-Európa Táncszínház és a Kecskemét City Balett is egy-egy új produkcióval várja.

A negyedik születésnapját ünneplő táncfesztivál házigazdája a Közép-Európa Táncszínház, amely a nyitóesten mutatja be Click című új, a párkapcsolatok labirintusába elkalauzoló előadását. Másnap a Kecskemét City Balett Kampf című új produkciója kerül terítékre, amelyet Radnóti Miklós Erőltetett menet és Hetedik ecloga című művei ihlettek.

Kecskemét City Balett

Kecskemét City Balett (Fotó/Forrás: Mészáros Csaba)

A kerület névadója, vagyis Erzsébet királyné - népszerű nevén Sissi - névnapjához igazított hétnapos fesztiválon a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a NyíregyháziTáncművészeti Szakközépiskola, a Duna Táncműhely és díszvendégként a VII. kerületi kulturális életet meghatározó Bihari János Táncegyüttes is fellép.

Újdonság lesz, hogy a házigazda együttes a SŐT7 programjaihoz csatlakozva nyitott tánckurzussal várja az érdeklődőket november 20. és 22. között a Jurányi Inkubátorházban. A D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) tánchétvégén a Közép-Európa Táncszínház táncművészei, koreográfusai és trénerei tartanak tánc- és mozgásórákat. A fesztivál kísérőprogramjaként a budapesti ART+Cinemában délutánonként filmvetítéseket tartanak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Jazz/World

A blues nem más, mint életérzés

Ezt vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.