Tánc

Határtalan fesztivál a határtalan városban

2010.09.13. 08:40
Ajánlom
Szeptember 20. és 27. között negyedik alkalommal rendezik meg Pécsett a nemzetközi tánctalálkozót.

Az EKF-évben a szervezők Pécs multikulturális örökségére, a Pécsi Balett hagyományára és a városban jelen levő sokféle táncműfajra alapozva állították össze az idei programot, amelyek keretében a helyi tánciskolák és -együttesek is bemutatkoznak. A fesztivál helyszínei a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpada és kamarája, emellett a nem hagyományos terek közül a Cella Septichorában is lesz előadás, de a Színház tér és a Kossuth tér járókelői is megtapasztalhatják az esemény hangulatát.

A fellépő együttesek közül a legnagyobb érdeklődés a Compagnie Marie Chouinard Chopin 24 prelűdjére és Stravinsky Tavaszi áldozatára készített produkcióit övezi. A hazai balett-társulatok közül fellépnek a házigazdák, a Győri és a Szegedi Kortárs Balett együttesei, a kortárs táncosokat a TranzDanz képviseli, a gyerekeket a Madách Musical Tánciskola előadásával várják, a Mecsek Táncegyüttes produkciójában a Kárpát-medence tánckincsét ötvözi Karinthy és Örkény világával, valamint érkeznek vendégek Szlovéniából, Szerbiából, Izraelből, Kubából, Franciaországból és Japánból is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.