Tánc

Ingyenesen lesz látható a Recirquel New Yorkot is meghódító előadása

2021.03.26. 09:05
Ajánlom
A kortárs előadóművészet egyik kiemelkedő európai játszóhelye, az osztrák Festspielhaus St. Pölten virtuális színpadán mutatják be március 26-án a Recirquel Társulat Non Solus című produkcióját.

A cirkuszművészetet tánccal ötvöző előadás, amely egy trilógia első darabjaként került színre 2015-ben, két ember egymásra találásának történetét meséli el, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és elmúlás között barangolnak a képzelet világában.

photo-Roland_POZSONYI_non_solus_1280px_0163-122635.jpg

Jelenet a Non Solusból (Fotó/Forrás: Pozsonyi Roland / Recirquel)

A Vági Bence művészeti vezető által rendezett produkció a testek kifejező erejét mesterfokon használva avat be a „cirque danse” műfajába, miközben arra keresi a választ, hogy hogyan keletkezett az élet, hogyan élhető, és milyen kapcsolatban áll egymással test és lélek.

A Non Solus Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes előadása Bach elektronikus zenével kombinált műremekeire,

melyet a Fassang László kortárs orgonáján lejátszott futamok tesznek teljessé, és emelik a produkciót hangzásában is igazán misztikus síkra.

A Non Solus nemcsak Magyarországon ért el szép sikereket, 2019-ben a New York-i közönséget is elvarázsolta a kortárs alkotások fellegvárának tartott Brooklyn Academy of Music (BAM) kulturális központban. Az előadásról a The New York Times pár napon belül kétszer is cikkezett, kiemelve, hogy a produkció „nem cirkuszművészet, hanem sokkal inkább balett a levegőben.”

A most látható online előadást a Müpa rögzítette, és a Festspielhaus St. Pölten oldalán március 26. 8 órától április 2. 8 óráig bárki számára ingyenesen megtekinthető.

Fejléckép: jelenet az előadásból (fotó: Pozsonyi Roland / Recirquel)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Szubjektív – Keleti Éva portréiból nyílik kiállítás Debrecenben

Pogány Judit, Hernádi Judit, Molnár Piroska és Béres Ilona portréjával is találkozhatunk a Kossuth-díjas fotográfus új tárlatán, a régi nagy barátok mellett azonban az új színházi generáció tagjai is láthatók lesznek a Bényi Galéria tereiben. 
Zenés színház

Csuklótörést szenvedett Jegercsik Csaba a Vámpírok bálja előadásán

Június 21-én este baleset történt a Vígszínházban tartott külsős előadáson, a PS Produkció által rendezett Vámpírok bálja egyik jelenetében a Professzort alakító Jegercsik Csaba lezuhant a díszletről.
Klasszikus

Fiatal művészek koncerteznek a fehérvárcsurgói Echo Nyári Akadémián

Július 14-től 21-ig várja a kurzus résztvevőit, valamint az érdeklődőket és a koncertlátogatókat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyba az Echo Nyári Akadémia – melynek alapítója és művészeti vezetője Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész.
Vizuál

Taxis hiénákról forgat filmet Freund Ádám

Első egész estés filmjére készül Freund Ádám, akit korábban Földiek című alkotásáért diák-Oscarra jelöltek. A Hiénák című humoros dráma forgatása szeptemberben kezdődik meg, várhatóan 2025-re készül el. 
Színház

Hetvenötödik születésnapját ünnepli jövőre a Bábszínház

Formabontó kísérleti előadásokat és fesztiváldíjakat hozott az elmúlt évad a Budapest Bábszínháznak. A következő, 75. jubileumi évre programsorozattal és öt új bemutatóval készül a társulat.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

Nyáresti táncelőadások és interaktív programok a TáncParkban

A Nemzeti Táncszínház a Millenárisra költözése óta, minden év júliusában a parkba költözik. Az alkalmi színpadon kilenc napon át, estéről-estére váltják egymást az együttesek.
Tánc ajánló

A Duna Művészegyüttes legvirtuózabb koreográfiáiból válogat a Nemzeti Táncszínház Táncparkjában

Július 12-én 20:30-tól Buda legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszínén, a Millenárison lép fel Duna fergeteges című válogatásműsorával a Duna Művészegyüttes.
Tánc magazin

Villanásnyi ragyogás – végzős balettművész hallgatók vizsgaelőadásán jártunk

Június 11-én tartotta a Magyar Táncművészeti Egyetem a táncművész alapképzési szak klasszikus balett szakirány hallgatóinak előzetes vizsgakoncert-előadását a Nemzeti Táncszínházban, míg a tényleges vizsgakoncertre június 23-án kerül sor a Magyar Állami Operaházban.
Tánc ajánló

Győrbe csábítja a mozdulatok szerelmeseit a Magyar Táncfesztivál

A június 19-23. között zajló eseménysorozaton a hazai kortárs táncélet kimagasló alkotóival, premierekkel, ingyenes szabadtéri műsorokkal és számos gyerekprogrammal készül a mustrát szervező Győri Balett.
Tánc ajánló

Népszerű előadásaival és két új bemutatóval készül az új évadra a Hagyományok Háza

Meghirdette 2024/25-ös évadát a Hagyományok Háza, a már repertoáron lévő, közkedvelt táncelőadásaik mellett új zenekari sorozatot is indítanak, a szezon egyik premierje pedig a fiatal alkotókra épít.