Tánc

Ki látott már olyat, hogy a nő emeli a férfit?

2017.05.02. 11:19
Ajánlom
A zseniális izraeli duó a "hand to hand" akrobatikus cirkuszi technikát a capoira és a kortárs tánc elemeivel ötvözi, mindezt úgy, hogy a legtöbbször a nő van alul, mármint a tartóember szerepében.

Amir Guetta és Hemda Ben Zvi négy éve kezdtek közös munkába, majdnem véletlenül. Mindketten egy akrobalansz kurzuson vettek részt egy izraeli cirkusziskolában. Amikor párt kellett választani, az összes magas, erős férfi alacsony lánnyal akart dolgozni – mesélik. Ezzel szakított Amir, a sokoldalúan képzett táncos, artista, capoira művész és Hemda, aki egy fiatal cirkusztársulatban nőtt fel. Mindkettőjüket nagyon izgatták a bonyolult emeléstechnikák, és nem szeretett volna egyikük sem kizárólag csak tartóember lenni.

Amir Guetta és Hemda Ben Zvi

Amir Guetta és Hemda Ben Zvi (Fotó/Forrás: Lucas Gardezani Abduch)

Ezért felrúgták az íratlan szabályokat, mely szerint a férfi emel, a nő pedig egyensúlyoz, és izgalmas kísérletezésbe kezdtek. „Már a kezdetekről fogva a saját mozgásnyelvünk kidolgozásán dolgoztunk. Amir jó ugró, én pedig stabil tartóember vagyok. A mozgást mi úgy képzeljük el, mint egy beszélgetést, ahol minden mozdulatra jön egy válaszreakció". Nézd meg, hogy néz ez ki a gyakorlatban! A Couple című filmben Barcelona utcáin mutatják be elképesztő mozdulatsoraikat a járókelők szeme láttára. 

(forrás: Dance Magazine)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.