Tánc

Kinek adunk hozzáférést testünk jelszavaihoz?

2016.03.01. 15:02
Ajánlom
Ez a kérdés áll Ujszászi Dorottya és Frigy Ádám, a Dot. Consla Company két alkotója új előadásának a középpontjában, amelyet a Műhely Alapítvány segítségével hozta létre. A P@88W0RLD című előadást március 10-én mutatják be a MU Színházban.

Nap mint nap jelszavakat használunk. Kódok világában, passworld-ben élünk. Mindannyian átéltü̈k már „az elfelejtett jelszó” pillanatát. A jelszó egy általunk létrehozott „stop” egy rendszerben, mellyel gyakran képesek vagyunk saját magunkat is kizárni. De mire is való a 'password'? Valójában mit jelent a biztonság? Hol is vagyok biztonságban? Jó nekünk, ha biztonságban vagyunk? Vajon vannak ilyen jelszavak a testünkön, testünkben is? És kinek adunk „hozzáférést”, ki ismerheti jelszavainkat? - írják az alkotók az előadás kapcsán.

Dot. Consla Company: P@88W0RLD, próbafotó

Dot. Consla Company: P@88W0RLD, próbafotó

Ujszászi Dorottya a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskoláját szakmai Nívó-díjjal végezte. Szerepelt a Budapest Táncszínház, a PR-Evolution, az Inverse Dance, a Badora Társulat, és a Magyar Nemzeti Balett modern estjeiben. Jardin d'Europe és többszörös Fülöp-Viktor ösztöndíjas. Külföldön táncolt a Hubert Essakow Dance (UK), a Quan Bui Ngoch, a Les Ballet C de la B táncosának - '3art3 Company' (CH) darabjaiban. Ranglista vezető versenytáncos, 2011-től a nemzetközi salsa élet meghatározó alakjává vált Leon Rose-zal (UK/FR). Sokrétű tudását a kortárs tánc, kontakt improvizáció és salsa ötvözetéből alkotott CONSLA műfajában összegezte, melynek kutatásán, fejlesztésén 2010 óta dolgozik. Saját társulata a Dot.Consla Company és Consla Core. Legutóbb a Közép-Európa Táncszínháznak koreografálta Click című első CONSLA táncszínházi darabját.

Dot. Consla Company: P@88W0RLD, próbafotó

Dot. Consla Company: P@88W0RLD, próbafotó

Frigy Ádám a Talentum Táncművészeti szakközépiskola elvégzését követően a Fejes Ádám nevével fémjelzett MU Terminálban folytatta tanulmányait. A megszerzett tudást pedig olyan jeles hazai és külföldi alkotók munkáiban kamatoztatta, mint például Gergye Krisztián, Barta Dóra, Hámor József, Andrea Boll (CH/NL) valamint Jivko Jeliazkov (BG). 2011-től pedig a Közép-Európa Táncszínház tagjaként dolgozott. 2014-ben a társulat Fázisok elnevezésű kísérletező műhelymunka keretén belül készítette el Mádi Lászlóval közösen Polaritásaim című duettjét.

P@88W0RLD

Alkotók-előadók: Ujszászi Dorottya, Frigy Ádám

Hegedűművész: Ujszászi Kinga

Elektronikus hangzás: Mádi László

Fény: Vajda Máté

Konzultáns: Quan Bui Ngoc (VN/B), Téri Gáspár

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnöki posztjáról

Az Origo értesülései szerint Kásler Miklós miniszter elfogadta Lőrinczy György indokait a lemondást illetően.
Zenés színház

Kálmán Yvonne: Nem támogatom Kerényi Miklós Gábort

Közösségi oldalán jelentette be a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője, hogy megpályázza a Nagymező utcai teátrum főigazgatói székét. Bejegyzésében Kálmán Imre lányának öt évvel ezelőtti ajánlására hivatkozik, Kálmán Yvonne azonban visszautasítja, hogy támogatná a rendező pályázatát.
Klasszikus

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Klasszikus

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc misty copeland

Táncfilmek, amik miatt érdemes várni az őszt

Misty Copeland, Szergej Poluynin, és Carlos Acosta - többek között ők gondoskodnak arról, hogy a hűvösebb napokban lenyűgöző táncfilmeket lássunk a mozikban.
Tánc gyász

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc recirquel

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.
Tánc fájdalom

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.