Tánc

L1 Fesztivál, két helyszín

2010.05.04. 15:44
Ajánlom
Az L1 Kortárs Táncfesztivál története 2002-ben indult. Az első alkalom pedig olyan jól sikerült, hogy azóta hagyomány lett belőle.

A fesztivál története 2002-ben indult: a MU Színház, ismerve az L1 Független Táncművészek Társulása tagjainak munkáit és közös tevékenységüket, felkérte őket, hogy egy táncfesztivál keretében együtt mutassák be előző évi és frissen készült produkcióikat. Az első alkalom olyan jól sikerült, hogy hagyomány lett belőle. Tavaly a szervezők már nem L1-tagok munkáit vonultatták fel, hanem mindazokét, akikkel szellemi rokonságot éreztek, akikkel együtt dolgoztak, vagy csak látták előadásaikat, és szerették volna, ha a hazai nézők is megismerik őket. Idén pedig olyan fesztiválra invitálják a szervezők az érdeklődőket, ahol az L1-tagok (Berger Gyula, Ladjánszki Márta) által válogatott táncszínházi előadásokkal találkozhatnak.

A kilencedik születésnapon - kilenc előadással - azonban a szervezők az eddigieknél is élőbb fesztivált szeretnének, fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt, s ahol most újdonságképp az L1-tagok által meghívott magyar és a Csehországból, Dániából, Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából érkező előadók, alkotók kerülnek reflektorfénybe, emellett két koncerttel társművészeteket is vendégül látják.

2010. május 6-10. - Bakelit Multi Art Center, Gödör Klub

L1 Kortárs Táncfesztivál

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.