Tánc

Lánykérés táncelőadáson

2022.11.22. 09:20
Ajánlom
A Bethlen Téri Színház SŐT7 Fesztiválján kérte meg a Liselotte és a május című előadás rendező-koreográfusa, Bánházy Eszter kezét táncművész kedvese, Hernicz Albert, aki az Experidance együttesből lehet ismert a nagyközönség számára.

316216192_887503215754167_5201941726849934165_n-164404.jpg

Bánházy Eszter és Hernicz Albert (Fotó/Forrás: Bethlen Téri Színház)

A szerelemé lett a főszerep a 11. SŐT7 Fesztivál nyitóhétvégéjén a Bethlen Téri Színházban. Az egyhetes táncmustra második napján a nézők a Bartók Táncszínház Lábnyom+Liselotte és a május című előadásait láthatták. A telt házas ovációt azonban egy váratlan esemény szakította félbe: Hernicz Albert – korábban az Experidance együttes, jelenleg a Varidance társulat tagja – tűnt fel a színpadon. Kedveséhez, Bánházy Eszterhez lépett, aki a Liselotte és a május című előadás rendezője, koreográfusa és egyik táncosa.

„Sokan azt se tudják, hogy itt, ezek között a falak között kezdte a pályafutását. Itt mutathatta be saját előadását. Sokan azt sem tudják, hogy mi lassan elköltözünk Budapestről,

sokan nem tudják, hogy nagyon szeretlek, és sokan azt sem tudják, hogy most megkérem a kezedet!

– mondta a jóképű táncos, miközben a társulat tagjai és a nézők is üdvrivalgásban törtek ki. 

Eszter könnyekig hatódott az örömtől, így fogadta el Albert gyűrűjét, aki féltérdre ereszkedve kérte meg kedvese kezét. Eszter azonnal igent mondott, amit a közönség újabb hatalmas tapssal hálált meg. 

A romantikus pillanatokat követően a SŐT7 Fesztivál folytatódik tovább a Bethlen Téri Színházban; a hét további részében a kiemelkedően tehetséges vidéki társulatok mellett a fesztivál díszvendége, a BIAK/Baross Imre Artistaképző Intézet Szentivánéji álmodók című produkcióját láthatják a VII. kerület szívében található teátrumban. A táncfesztivál záróprogramjaként a Közép-Európa Táncszínház társulatából Barna Krisztián Dichotómia és Dabóczi Dávid HIM című koreográfiái lesznek láthatóak. Az előadásokra a jegyek még korlátozott számban kaphatók.

A lánykérés itt tekinthető meg:

Fejléckép: Bánházy Eszter és Hernicz Albert (forrás: Varidance)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Szerb győzelem, magyar második hely a Bartók Világversenyen

A 24 éves Veljko Nenadić kapta az első díjat a 2022-ben komponistáknak meghirdetett megmérettetés gálaestjén, műve szerepel majd a jövő évi, hegedűsöknek szóló forduló választható darabjai között is. A második díjat Thomas Kornél kapta.
Vizuál

Ifjúsági nagydíjat nyert Tallinnban Szakonyi Noémi Veronika filmje

A nyílt örökbefogadás témáját dolgozza fel a Hat hét című film, amely a tallinni zsűri indoklása szerint sikeresen megtalálta a fiatalság hangját, a rendező munkája pedig elképesztően empatikus. További két magyar alkotást is méltattak a rangos Észak-Európai seregszemlén.
Plusz

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance Oscar-díjas énekes-dalszerzője

63 éves korában elhunyt Irene Cara, a Flashdance című film Oscar-díjas énekes-dalszerzője – számolt be róla a BBC News.Az amerikai színésznő és énekesnő az 1980-ban bemutatott Fame című film főcímdalával is sikert aratott, de sokan ismerték meg a Flashdance című produkció dalszerző-énekeseként is.
Vizuál

„Mindig rólunk van szó” – Hegedűs D. Géza a Néprajzi Múzeum kiállításáról

Európa egyik legkorszerűbb múzeumépülete, az idén felavatott Néprajzi Múzeum első, időszaki kiállítása a Megérkeztünk című tárlat. A legelső, 19. századi gyűjtésektől a legújabb szerzeményekig Hegedűs D. Géza színművész „kalauzolja” a látogatókat audio idegenvezetés formájában.
Klasszikus

Andrés Orozco-Estrada lép fel a Budapesti Fesztiválzenekarral

A zeneirodalom egyik legnépszerűbb zongoraversenye és szimfóniája, valamint egy varázslatos nyitány is felcsendül a Budapesti Fesztiválzenekar és a kolumbiai sztárkarmester, Andrés Orozco-Estrada decemberi koncertjein.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc interjú

„A tiszta tánc már kevés” – Beszélgetés Feledi Jánossal

A Feledi Project alapítója és egyszemélyes motorja a folyamatos kihívásokat keresi, amelyek első pillanatban akár lehetetlennek is tűnnek. Feledi Jánost arról is kérdeztük, hol áll most és merre tart az idén tízesztendős Project.
Tánc hír

Budapest Ballet Grand Prix néven rendez balettversenyt a Magyar Táncművészeti Egyetem

Új nemzetközi balettversenyt hív életre Budapest Ballet Grand Prix néven a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE). A hazai balett- és táncművészet népszerűsítésére létrehozott eseményt 2023. november 20. és 24. között rendezik meg először.
Tánc hír

Lánykérés táncelőadáson

A Bethlen Téri Színház SŐT7 Fesztiválján kérte meg a Liselotte és a május című előadás rendező-koreográfusa, Bánházy Eszter kezét táncművész kedvese, Hernicz Albert, aki az Experidance együttesből lehet ismert a nagyközönség számára.
Tánc hír

Taroltak a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói a Milánóban rendezett versenyen

Kiválóan szerepeltek a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói a 2022. október végén, a Milánóban megrendezett 5th Milano Dance Competition professzionális nemzetközi táncversenyen: összesen 12 díjat nyertek.
Tánc ajánló

Embertánc – A Fitos Dezső Társulat új előadása a Hagyományok Házában

A népi kultúra értékeit több mint kétszáz esztendeje tartjuk számon. Ahhoz, hogy valóban megismerjük, nemzedékek fáradságos gyűjtő- és kutatómunkája volt szükséges – közben pedig maga a népi kultúra is változott. A Fitos Dezső Társulat legújabb előadását november 23-án láthatjuk a Hagyományok Házában.