Tánc

Lendületben a Nemzeti Táncszínház

2012.02.06. 09:40
Ajánlom
Friss gyerekdarabok, új jegyiroda, jótékonysági akciók - hírek a várból.

"A Nemzeti Táncszínház 2012-ben folytatja az elmúlt években megkezdett stratégiát. Továbbra is fontos számunkra a gyermekek és fiatalok művészeti nevelése, illetve az, hogy a magyar profi táncművészeknek fellépési lehetőséget biztosítsunk. Emellett célunk az is, hogy változatos és minőségi programokat kínáljunk" - mondta Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház igazgatója.

Februárban két produkcióval bővül a gyermekeknek szóló darabok repertoárja: a Budapest Táncszínház előadásában debütál a kisiskolásoknak szóló Pinokkió, a Duna Táncműhely pedig a 11-15 éveseknek készült Ami a szívedet nyomja című műsorát mutatja be. Az előadás az azonos címen megjelent, kortárs svéd gyermekverseket tartalmazó antológia alapján született.

Valentin-napon, február 14-én este a Kulik Johanna nevével fémjelzett új, Tango Latino című latin-amerikai tánc show lesz látható a várban. Ehhez kapcsolódóan a Borbíróság étteremmel közösen alkalmi jegycsomagot jelentetett meg a színház: február 14-re páros jegyek válthatók, amely az előadás mellett két fő részére szóló, háromfogásos vacsoramenüt is tartalmaz. Ugyanilyen alkalmi jegy a március 8-ai nőnapi előadáshoz is készül. 

A decemberi adománygyűjtés sikere után február elsején "Segíts egy tízessel" szlogennel új, tíz héten át tartó jótékonysági akciót indított a Nemzeti Táncszínház.  A teátrum és az UNICEF Magyarország közös akciójában tízforintosokat gyűjtenek az intézményben, a befolyt összegből a szervezet a világ legrosszabb sorban lévő gyermekein segít.

Az előadásokra a jegyek immár három helyen vásárolhatók meg. A várbeli játszóhely mellett a Dalszínház utcában, valamint az újbudai Allee bevásárlóközpontban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.
Tánc simkó beatrix

A Simkó-Grecsó páros hozta el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjat kapott a veszprémi tánctalálkozó után – írta meg a szinhaz.hu.
Tánc balett

Miért ábrázolják ügyefogyottaknak az ázsiaiakat a balettben?

Egy Amerikában élő filipino táncos éles hangú véleménycikket jelentetett meg, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus és modern balettdarabokban az ázsiai figurák rendre sematikus, sokszor nevetséges karakterekként tűnnek fel.