Tánc

Mindennapi rutinból érintenek

2010.04.29. 09:02
Ajánlom
A Hodworks bemutatja a Mindennapi rutin című táncsorozat második eseményét, amelynek témája az érintés.

A Mindennapi rutin sorozatban egy-egy rövid, sűrített próbafolyamat során felvetett különböző témákból készülnek etűdök. Ezek nem "kész" előadások, hanem egy-egy koreográfiai gondolat bemutatása "nyers" formában, azaz néha jelmez, fények nélkül.

A tervezett témák: tér, idő, dinamika 1 vagy 2, jobbról balra, érintés, érzelmek, zenei átélés. Ezáltal a test felszabadulhat a berögződött formák alól és szabadon mozdulhat, újra felfedezze magát. Minden téma feldolgozása során nagyon erősen a testi kifejezésre koncentrálnak, e mellé élő zenei kíséret társul. A színpadon változó, hogy mekkora az improvizáció szabadsága: van, hogy felépített struktúrát alkalmaznak, de a lerögzített szabályok teljesen el is tűnhetnek.

Az bemutató után a Hodworks tagjai várják a nézői véleményeket.

A társulat blogján részletesen olvashatnak az érdeklődők a folyamatról.

2010. május 3. Gödör Klub

MIndennapi rutin - Érintés

Tánc: Garai Júlia, Biczók Anna, Cuhorka Emese, Fülöp László

Zene: Thalium (live)

Koncepció: Hód Adrienn

 

Részlet a tér témára készült első részből (a címet Duliskovich Bazil kiállítása adta)

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc modern tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc tudósítás

Tömegpszichózis és szerelmi vajúdás a győri Magyar Táncfesztiválon

Idén csupán két napra sikerült eljutnom a XIV. Magyar Táncfesztiválra, Győrbe, ahol a gyönyörködtető változatosság jegyében zajlanak az esti előadások. Beszámoló a 4. nap történéseiről.
Tánc magazin

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.