Tánc

Modern Táncsportok Világbajnoksága Veszprémben

2012.06.22. 17:35
Ajánlom
Két hétvégén át versenyeznek hazai és külföldi táncosok és tánccsoportok Veszprém megyében. A versenysorozatban 12 ország csaknem kétezer versenyzője méri össze tudását több táncfajtában.

Barna Attila, a Modern Táncsportok Magyarországi Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a versenysorozat június 23-án, szombaton, Balatonfüreden, az Amatőr Művészi Táncok Világbajnokságával és a Nemzetközi Amatőr Táncfesztivállal veszi kezdetét. Idén először különválasztották a művészi- és a sport táncterületet, a művészi táncfajták versenyében 4 ország 600 versenyzője lép színpadra szombaton a füredi sportcsarnokban. Június 23-án délelőtt az utánpótlás korcsoport versenyez, míg a versenyző korcsoport délután és este kerül sorra.

A Modern Táncsport Világbajnokságon június 28. és július 1. között Veszprémben, a Március 15. úti Rendezvénycsarnokban a sport táncterületen 9 ország 1600 versenyzője méri össze tudását. A négynapos rendezvényen nemzetközileg elismert szakmai zsűri rangsorolja a produkciókat, közöttük balettmesterek, dzsessz- és társastáncmesterek, illetve szakedzők szerepelnek. Barna Attila tájékoztatása szerint egy-egy napon több mint 300 produkciót láthat a színpadon a közönség, a versenyeken délelőtt a gyermekek, délután a junior és felnőtt kategóriában indulók mérettetnek meg. A sport táncterület versenysorozatában a többi között break, dance show, disco dance, disco freestyle, funky, hip-hop, és street dance táncfajtákat láthat a közönség. Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere elmondta: a megyeszékhely idén második alkalommal ad otthont a táncsportok világbajnokságának, de a városban nagy hagyománya van a tánccal kapcsolatos kulturális rendezvényeknek. Az idei rendezvényt is a Szépország Rendezvényiroda szervezi, a bajnokságon utánpótlás és versenyzői kategóriák szerepelnek. Közlése szerint a verseny sok látogatót vonz, a látványos bemutatókon a több száz kísérőn kívül a városlakók is szívesen részt vesznek. A világbajnokságon Magyarországot közel 700 versenyző képviseli, a rendezvény július elsején gálaesttel zárul.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.