Tánc

Premier: A szem muzsikája

2011.04.10. 14:00
Ajánlom
A táncról, az emberi test szépségéről és esendőségéről, erejéről és törékenységéről szóló két egyfelvonásos mű a miskolci Tánctagozat műhelyében készült.

Krámer György a Liszt-etűdökre készülő koreográfiával Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójának ünnepi eseményeihez kapcsolódik. Az Esti harmóniák című zongoradarab áll az anyag középpontjában. A darab arról a viszonyról szól, ami egy mai társulat, mai világ és a liszti romantikus univerzum között van. Az előadásban élőben játszik Bódi Tamás zongoraművész, színházunk korrepetitora. A zenész nem lehet pusztán a táncprodukció kísérője, zenei aláfestője: a zene és a mozdulat szerves, estéről estére megszülető közös alkotását hozzuk világra. Kozma Attila Adicto - A szenvedély rabjai című koreográfiáját Jesse Cook zenéjére készítette. A táncjáték a szerelemről és annak minden szenvedélyéről szól, és a mozgás, a tánc, a ritmus és a dallam egyvelegéből épül fel. A történet maga a zene. Szereplői pedig nők és férfiak, akik a szerelem összes stációját megélik, eltáncolják.

A szem muzsikája - Miskolci Nemzeti Színház Tánctagozata

2011. április 15. 19:00 Miskolci Nemzeti Színház - Csarnok

Ea.: Bányai Mirjam, Handa Dalma, László Lívia, Szalay Olimpia, Varga Renáta, Fűzi Attila, Gál Lóránt, Lukács Ádám m.v., Muresan M. Aurel, Papp Bálint András 
D.: Lőrincz Gyula 
J.: Zeke Edit 

Liszt etűdök 
Km.: Bódi Tamás (zongora) 
Kor.: Krámer György 

Adicto (A szenvedély rabjai) 
Zene: Jesse Cook 
Kor.: Kozma Attila

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Tánc ajánló

Fogyaszd a kultúrát is környezettudatosan!

A Sziget idén a Love Revolution szlogen jegyében telik. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, mik azok a társadalmi témák, amikkel a kulturális programok, előadások, performanszok foglalkoznak majd a Szigeten.
Tánc mte

Japán balerina szerzett dicsőséget a Magyar Táncművészeti Egyetemnek

Takamori Miyu a Magyar Táncművészeti Egyetem japán hallgatója bronzérmet nyert a XXVIII. Várnai Nemzetközi Balettversenyen, míg partnere, Rónai András, az Operaház fiatal címzetes magántáncosa különdíjat kapott.
Tánc sziget 2018

Ez a cirkusz már rég nem az, amitől ódzkodsz!

A cirkusz legmodernebb, legbeszédesebb, legtartalmasabb oldalát is megismerhetjük a Sziget fesztivál Cirque Du Sziget helyszínén, augusztus 9. és 14. között.
Tánc hírek

Megalakult a Székesfehérvári Balett Színház

Hivatalosan is megkezdte működését szerdán Székesfehérvár új kulturális intézménye Egerházi Attila igazgatásával,13 balettművésszel.