Tánc

Premier: KET-Terminál

2011.08.29. 15:41
Ajánlom
A Közép-Európa Táncszínház rendhagyóan kezdi az őszt, illetve inkább zárja a nyarat. A nyár ugyanis intenzív munkával telt, de ezúttal nem a jól ismert társulati tagok dolgoztak a Bethlenben, hanem egy tőlük is fiatalabb csapat.

2011. július 1-én elindult a KET-Terminál. A két hónapos képzésben 13 fiatal táncos kezdte meg a munkát, akik júliusban Maday Tímea Kinga, augusztusban Hámor József irányításával tréningeztek és készítettek előadást. A KET-Terminál neve tudatosan cseng össze a 2005-ben elindult MU Terminállal, mely évek óta bizonyítja létjogosultságát és szakmai szükségességét. A Terminálban felkészített pályakezdő táncosok számos hazai társulat tagjaként állják meg helyüket, a KET tagjainak legnagyobb része is innen érkezett. A KET-Terminál szándéka szerint nemcsak a Közép-Európa Táncszínház utánpótlására összpontosít, hanem az országban működő táncszínházak, táncegyüttesek vérfrissítésére is.

A tanfolyam résztvevői felvételi során kerültek kiválasztásra. A csapat tagjai Bacsó Lilla, Balázs Dominika, Gál Noémi Andrea, Halász Tímea, Jakab Zsanett, Jenna Jalonen, Mezei Bence, Németh Anna, Rónai Attila, Takács Lacek, Szentinek Csaba, Szőllősi Krisztina, Szűcs Dóra Ida, mestereik Maday Tímea Kinga (Rosas Company, Hofesh Shechter, Cirque du Soleil, Gangaray Dance Company) és Hámor József (Harangozó-díjas táncművész-koreográfus, a Gangaray Dance Company művészeti vezetője, a KET állandó tréningvezetője) voltak. A KET-Terminál két mesterének egy-egy hónap állt rendelkezésére, a hét hat napján, napi hat órában, hogy a kiválasztott táncosokból a lehető legtöbbet hozzák ki. Ennek eredménye a szeptemberi bemutató.

2011. szeptember 1. 20:00 - Közép-Európa Táncszínház (szakmai bemutató)

2011. szeptember 2. - 20:00 - Millenáris, szabadtéri színpad (nyilvános előadás)

KET-Terminál

Szentinek Csaba: Az Utazó - The Traveler / Táncolja: Szentinek Csaba

Németh Anna Katalin: Egymásra utalva - In-Dependance / Táncolják: Halász Tímea, Takács László

Rónai Attila: Oázis - Oasis / Táncolják: Rónai Attila, Jenna Jalonen,  Jakab Zsanett, Szőllősi Krisztina, Takács László, Mezei Bence

Hámor József: Ki a falkavezér??? - Who is the pack leader???

Maday Tímea Kinga: Lazán-feszesen

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.