Tánc

Premier: Visszavonhatatlan

2010.11.22. 22:55
Ajánlom
A Közép-Európa Táncszínház új bemutatója november 26-án lesz.

"... kimondjuk rejtett szándokunkat... mászunk a sír felé... melyitek szeret leginkább... ércből szerkesztve... érzékek legdúsabb tára... feszült a húr... mit cselekszel?... áldozni érted... Tedd, öld meg... vérünk el nem tűrhete... Visszavonhatatlan... szent eskü által... fordítsd szerelmedet... lefosztja róla... úgy szerelem, ha nem zavarjuk össze... utáltan legszerettebb!... lángzó tiszteletre... menj tova... nedvesült szemmel... Isten veletek... kifejti az idő... Jer, szép... az éjszaka távozik... búcsúvétel bókja... szeszélyekben mutatja... szégyenünkre válik... hódolok... félálom és ébrenlét között... megeskünném... hallám őt állítani... nap- s holdfogyatkozások... Óvatosan csináld!... kibúvási mód... csillagokra hárítani... kölcsönzött hang... sürgesd... magad-tartásában... Mi az?... mintha alunnék a világ... idézi a vihart... éhsanyarta farkas... természet elleni... háládatlan ember... pihenj meg... lélek van odabenn... nem fejtheti meg... Tilalmam van... Bocsássátok le a függönyöket..."

Kortárs táncest Shakespeare miatt, Lear okán.

2010. november 26. 19:30 - Közép-Európa Táncszínház

Visszavonhatatlan

Koreográfus: Jónás Zsuzsa

Asszisztens: Mikó Béla Dávid

Konzultáns: Gergye Krisztián

Zenei szerkesztő: Mádi László

Szcenika, fény: Fogarasi Zoltán

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Kiderült, kik ők: Kult50 – A kultúra 50 arca

Megvan A kultúra 50 arca, a legújabbak, akik 2018-ban „pörgették a magyar kultúrát”, és jelentős teljesítményük miatt tíz kategóriában bekerültek az idei Kult50-be. A Fidelio kiadványát és egész évre kiterjedő programját ma délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban.
Klasszikus

"Tartozunk Bartóknak és Kodálynak" – Rohmann Ditta és a Söndörgő a Kult50-ben

Indul a Kult50 videósorozata! Hetente két alkalommal jelentkezünk videóval, melyekben párosával mutatjuk be az idei Kult50 szereplőit. Az első részben Rohmann Ditta csellóművészt és Eredics Benjamint, a délszláv népzenét játszó Söndörgő zenekar egyik tagját ültettük le beszélgetni, akik korábban soha nem találkoztak személyesen.
Klasszikus

Balogh Eszter: „Nem nyerni akartam, hanem hatni a közönségre!”

Elsöprő győzelmet aratott a londoni Hӓndel Énekversenyen Balogh Eszter mezzoszoprán. Megosztotta velünk a megmérettetésen szerzett tapasztalatait, gondolatait az opera szerepéről napjainkban, és azt is elárulta, hogy mi a célja az énekléssel.
Plusz

Lángolt a Notre-Dame

Hétfő délután a fa tetőszerkezet kapott lángra a renoválás alatt álló katedrális - valószínűleg éppen a felújítással összefüggésben. A tűz gyorsan terjedt az egész épületben. Egy torony és a tetőszerkezet egy része is beomlott. A párizsiak döbbent csendben vagy vallásos énekeket énekelve álltak az utcán és figyelték az eseményeket.
Klasszikus

Túlélte a Notre Dame orgonája, de nem tudjuk, meg fog-e szólalni

A hangszerben három-négy évszázad orgonaépítői tapasztalata egyesült, különlegessége éppen a korában rejlett. Szívfájdító belegondolni, hogy lehet, soha nem fog megszólalni.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc hír

Cáfolja a megszűnésről szóló hírt az Experidance

A társulat ma adott ki sajtónyilatkozatot, melyben „egyértelműen és határozottan visszautasítják” azt a hírt, mely szerint feloszlanának.
Tánc hír

Egyik napról a másikra megszűnik az Experidance Társulat

19 év munka után feloszlik a Román Sándor vezette ExperiDance Production – írta meg a Táncélet.
Tánc magazin

A táncot nem kell lefordítani szavakra - Merce Cunningham 100 éve született

Bízott a véletlenben, a mozdulat kifejezőerejében, a tiszta táncban. 1919. április 16-án született Merce Cunningham amerikai táncművész és koreográfus, a modern tánc megújítója.
Tánc ajánló

A Bohéméletet táncolják el Tatabányán

Újabb operaklasszikust állít táncszínpadra április 17-én az Inversedance Társulat.
Tánc ajánló

A világ táncai 1 előadásban - Ismét színpadon a Varidance: Terminál című darabja

Japán taiko ritmusok, vad afro táncok, a velencei karnevál hangulata, egy tradicionális zsidó esküvői ceremónia, spanyol flamenco, ír sztepptánc, görög szirtaki és mulatós cigánytánc - mindez egyetlen előadásban a magyar táncélet legkarakteresebb együttesétől.