Tánc

Premier: Visszavonhatatlan

2010.11.22. 22:55
Ajánlom
A Közép-Európa Táncszínház új bemutatója november 26-án lesz.

"... kimondjuk rejtett szándokunkat... mászunk a sír felé... melyitek szeret leginkább... ércből szerkesztve... érzékek legdúsabb tára... feszült a húr... mit cselekszel?... áldozni érted... Tedd, öld meg... vérünk el nem tűrhete... Visszavonhatatlan... szent eskü által... fordítsd szerelmedet... lefosztja róla... úgy szerelem, ha nem zavarjuk össze... utáltan legszerettebb!... lángzó tiszteletre... menj tova... nedvesült szemmel... Isten veletek... kifejti az idő... Jer, szép... az éjszaka távozik... búcsúvétel bókja... szeszélyekben mutatja... szégyenünkre válik... hódolok... félálom és ébrenlét között... megeskünném... hallám őt állítani... nap- s holdfogyatkozások... Óvatosan csináld!... kibúvási mód... csillagokra hárítani... kölcsönzött hang... sürgesd... magad-tartásában... Mi az?... mintha alunnék a világ... idézi a vihart... éhsanyarta farkas... természet elleni... háládatlan ember... pihenj meg... lélek van odabenn... nem fejtheti meg... Tilalmam van... Bocsássátok le a függönyöket..."

Kortárs táncest Shakespeare miatt, Lear okán.

2010. november 26. 19:30 - Közép-Európa Táncszínház

Visszavonhatatlan

Koreográfus: Jónás Zsuzsa

Asszisztens: Mikó Béla Dávid

Konzultáns: Gergye Krisztián

Zenei szerkesztő: Mádi László

Szcenika, fény: Fogarasi Zoltán

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.