Tánc

Premier: Visszavonhatatlan

2010.11.22. 22:55
Ajánlom
A Közép-Európa Táncszínház új bemutatója november 26-án lesz.

"... kimondjuk rejtett szándokunkat... mászunk a sír felé... melyitek szeret leginkább... ércből szerkesztve... érzékek legdúsabb tára... feszült a húr... mit cselekszel?... áldozni érted... Tedd, öld meg... vérünk el nem tűrhete... Visszavonhatatlan... szent eskü által... fordítsd szerelmedet... lefosztja róla... úgy szerelem, ha nem zavarjuk össze... utáltan legszerettebb!... lángzó tiszteletre... menj tova... nedvesült szemmel... Isten veletek... kifejti az idő... Jer, szép... az éjszaka távozik... búcsúvétel bókja... szeszélyekben mutatja... szégyenünkre válik... hódolok... félálom és ébrenlét között... megeskünném... hallám őt állítani... nap- s holdfogyatkozások... Óvatosan csináld!... kibúvási mód... csillagokra hárítani... kölcsönzött hang... sürgesd... magad-tartásában... Mi az?... mintha alunnék a világ... idézi a vihart... éhsanyarta farkas... természet elleni... háládatlan ember... pihenj meg... lélek van odabenn... nem fejtheti meg... Tilalmam van... Bocsássátok le a függönyöket..."

Kortárs táncest Shakespeare miatt, Lear okán.

2010. november 26. 19:30 - Közép-Európa Táncszínház

Visszavonhatatlan

Koreográfus: Jónás Zsuzsa

Asszisztens: Mikó Béla Dávid

Konzultáns: Gergye Krisztián

Zenei szerkesztő: Mádi László

Szcenika, fény: Fogarasi Zoltán

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Igazi Angyal volt” – Emlékezések Kurtág Mártára

Fischer Iván és Keller András a Slipped Disc hasábjain búcsúztak a múlt héten elhunyt zongoraművésznőtől, Kurtág György alkotótársától.
Klasszikus

Ilyen érzés volt egyetlen európaiként hallgatni a Concerto Budapest koncertjét Kínában

Szürreális és tanulságos élmény volt, de emlékezetes volt az este Fucsouban a zenekar azon tagjai számára is, akik a koncert előtt egy vörös szőnyegen sétáltak Jackie Chan-nel.
Vizuál

Rekordok dőltek a Virág Judit Galéria árverésén

Kádár Béla Concertina című festménye 110, valamint Schönberger Armand Abszintivók című festménye 85 millió forintos eladási árával életműrekordot döntött a Virág Judit Galéria őszi árverésén.
Színház

To be, or not to be - Benedict Cumberbatch Hamletként tér vissza az Urániába

Decemberben újra látható az Uránia történetének egyik legnépszerűbb színházi közvetítése, a londoni Barbican Színház Hamlet előadása, főszerepben Benedict Cumberbatch-csel. 
Könyv

Valamirevaló szerző előbb-utóbb szentel regényt a szüleinek

Vámos Miklós ismét megmondja, mit érdemes elolvasni. Ezúttal George Szirtes Előhívás – Anyám regénye című (ön)életrajzi ténykönyvét mutatja be.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc gyász

Elhunyt Alicia Alonso kubai táncosnő, minden idők egyik legnagyobb balettművésze

A legendás balett-táncosnő csütörtökön halt meg egy havannai kórházban, 98 évesen - közölte az általa alapított Kubai Nemzeti Balett.
Tánc magazin

Balettal próbálják jó útra téríteni egy női börtön lakóit

Szögesdrótkerítések, betoncellák és kemény testi fenyítés helyett nyitott terek, klasszikus zene és balett jellemzi az új-zélandi Aucklandben található női korrekciós intézetet.
Tánc videó

Bach és a hiphop találkozása olyan lágy, mint az őszi napfény

Pontosan egy éve született az a táncvideó, amelyben Benjamin Millepied koncepcióját követve Bach I. (G-dúr) csellószvitjének Prelude tételét ülteti át mozgásba a hiphop háttérrel rendelkező kortárs táncos, Aïden Carberry.
Tánc ajánló

Jön a hónap legzsúfoltabb tánchétvégéje!

Siri Larbi Cherkaoui és az Eastman, Feledi Project, Mészáros Máté, Juhász Péter és a Közép-Európa Táncszínház is fellép a 28. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál záróhétvégéjén.
Tánc magazin

Hihetetlen: Próba nélkül vették fel az egyik leghíresebb filmes táncjelenetet

Annak idején majdnem kivágták, végül a filmtörténet egyik leghíresebb táncjelenete lett a Nicholas Brothers szédületes sztepptánc koreográfiája, amit a fáma szerint első próbálkozásra vettek szalagra.