Tánc

Premier: Visszavonhatatlan

2010.11.22. 22:55
Ajánlom
A Közép-Európa Táncszínház új bemutatója november 26-án lesz.

"... kimondjuk rejtett szándokunkat... mászunk a sír felé... melyitek szeret leginkább... ércből szerkesztve... érzékek legdúsabb tára... feszült a húr... mit cselekszel?... áldozni érted... Tedd, öld meg... vérünk el nem tűrhete... Visszavonhatatlan... szent eskü által... fordítsd szerelmedet... lefosztja róla... úgy szerelem, ha nem zavarjuk össze... utáltan legszerettebb!... lángzó tiszteletre... menj tova... nedvesült szemmel... Isten veletek... kifejti az idő... Jer, szép... az éjszaka távozik... búcsúvétel bókja... szeszélyekben mutatja... szégyenünkre válik... hódolok... félálom és ébrenlét között... megeskünném... hallám őt állítani... nap- s holdfogyatkozások... Óvatosan csináld!... kibúvási mód... csillagokra hárítani... kölcsönzött hang... sürgesd... magad-tartásában... Mi az?... mintha alunnék a világ... idézi a vihart... éhsanyarta farkas... természet elleni... háládatlan ember... pihenj meg... lélek van odabenn... nem fejtheti meg... Tilalmam van... Bocsássátok le a függönyöket..."

Kortárs táncest Shakespeare miatt, Lear okán.

2010. november 26. 19:30 - Közép-Európa Táncszínház

Visszavonhatatlan

Koreográfus: Jónás Zsuzsa

Asszisztens: Mikó Béla Dávid

Konzultáns: Gergye Krisztián

Zenei szerkesztő: Mádi László

Szcenika, fény: Fogarasi Zoltán

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!
Vizuál

Egy kis napfény – Budapesti életképek 1945–1949

Budán még javában zajlott az ostrom, amikor Pesten már megnyílt az első mozi, a következő napon megindult az első villamosjárat, majd Buda felszabadulása után öt nappal fogadta vendégeit az első kávéház is. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal az 1945 és 1949 közötti néhány békés évből válogattak fotókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

A tánc majd’ összes alműfaját felsorakoztatja a Magyar Táncfesztivál

Balett, néptánc, kortárs tánc, sőt tánc-cirkusz is lesz június 17. és 22. között Győrben, a Magyar Táncfesztiválon, amihez idén is hozzákapcsolódik a Gyermek Táncfesztivál.
Tánc interjú

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Tánc videó

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Tánc ajánló

A kiégett szerelemmel szembesít az izraeliek könyörtelen táncelőadása

Sharon Eyal legújabb koreográfiájában, a Love Chapter 2-ban azt az élményt foglalja táncba, amikor a szerelem már csak egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. Az előadás három alkalommal látható a Trafóban május 24. és 26. között.
Tánc magazin

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.