Tánc

Supra Hits zenében és táncban

2009.07.20. 12:18
Ajánlom
Hód Adrienn legújabb koreográfiája, a Supra Hits hangulatában könnyed, mint amikor nyaralás alkalmával az ember lefürdik és utána elmegy az egyik esti programra.

Hód Adrienn idei első bemutatóját, a hangulatos, ismert zeneszámokra koreografált táncestet egyszer láthatja a közönség a Millenáris Szabadtéri Színpadán. „Az előadás elképzelt alaphangulata egy laza nyáresti program - meséli az alkotó-koreográfus Hód Adrienn - amelyben nagy hangsúlyt kap a zene, amely most a legkülönbözőbb korból és együttesektől hallhatók slágerek, a heavy metaltól a rockon át az alternatív zenéig. Nosztalgikus, vagány, pezsgős hangulat lesz az uralkodó a zenei vonalon. A mozgás alapját pedig egyrészt az elmúlt évek munkája, próbái során kialakult mozgás szabályrendszerek adják, másrészt olyan alapmozgásokból áll össze, mint lépés, ugrás, gurulás, hajlás. A táncosok, akik nagyrészt a Budapest Kortárstánc Főiskola tanulói illetve végzősei, meghatározott szabályok alapján mozognak, kötött improvizációban táncolnak a térben."

A koreográfus folyamatosan gondolkozik különböző mozgásokon, mozdulatokon hogy azok miből építkeznek, hova lehet őket továbbfejleszteni. Legutóbbi két előadása (Kapcsolódjunk és bömböltessük, Mit kezdjünk a testünkkel?) ezekre a gondolatokra épült fel. A SUPRA HITS táncest esetében a mozgást az évek alatt megtalált, kísérleti mozgás rendszerekre, szabályokon alapuló improvizációra építette. A táncosok pontosan tudják, hogy mikor, hol, hogyan és mit kell csinálniuk, de a lépések mégsem megkoreografáltak. Vagyis a résztvevők meghatározott játékszabályok szerint improvizálnak. Egy könnyed hangvételű, nyári táncest az elképzelés, ahol a szabadon mozgó testek látványa örömet szerez mindenkinek, aki részese lehet az előadásnak.

Hód Adrienn koreográfus 1995 óta van jelen a magyarországi kortárstánc életben. Előszeretettel kísérletezik mind a mozgás, a hangzás, mind a helyszín tekintetében. Munkáiban újra fogalmazza a mozgás lehetőségeit, amennyire ez manapság még lehetséges. Munkáihoz általában élőzenei, kísérleti műfajt párosít. Állandó társalkotója Garai Júlia. A koreográfus előadásai mellett tanít, tart amatőr és hivatásos táncórákat, 2005 óta a Budapest Kortárstánc Főiskola művésztanára.

SUPRA HITS

Július 24. 21:00 - Millenáris Park, Szabadtéri Színpad

 

Koreográfia: Hód Adrienn; fény: Pete Orsolya

Táncosok: Cuhorka Emese, Garai Juli, Biczók Anna, Hadi Juli, Furulyás Dóri, Horváth Andrea, Varga Csaba, Busa Balázs

 

Az előadás ingyenes.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Hét film premier előtt a Cirko Film országos fesztiválján

A Vissza a moziba! című, július 17. és 19. között rendezett fesztivállal arra emlékeztetnek, hogy filmet nagy vásznon, közösségi élményként érdemes nézni. A programhoz a főváros hat mozija mellett 16 vidéki város filmszínháza csatlakozik.
Vizuál

11+1 filmzene, amit hallanod kell Ennio Morriconétól

91 évesen elhunyt Ennio Morricone, aki nélkül nem lenne hős Clint Eastwood, nem lenne mit játszania az óceánjáró zongoristának és nem lenne mennyei a mozi sem. Összeszedtük a legjobb filmzenéit.
Jazz/World

Meghalt Ennio Morricone olasz zeneszerző

Hétfőn, 91 éves korában elhunyt Ennio Morricone olasz zeneszerző - közölte családja az ANSA hírügynökséggel.
Klasszikus

Arany Vonót kapott Roby Lakatos

A hegedűművész a Meiringeni Zenei Fesztivál nyitókoncertjén vehette át a Der Goldene Bogen (Arany Vonó) elnevezésű elismerést.
Zenés színház

Világsztárokkal indul a nyár a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A színház vezetése a már megtervezett programokból, valamint új eseményekből, koncertekből és előadásokból egy újraépített nyári repertoárral kívánja megszólítani és beinvitálni a közönséget.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc hír

Táncba hívunk! - A Duna Művészegyüttes nyári programja

A Duna Művészegyüttes idén nyáron gyerekelőadással is készül.
Tánc hír

Kezdőket és profikat is vár a Duda Éva Társulat nyári workshopja

A Duda Éva Társulat első alkalommal rendezi meg nyolc napon át tartó intenzív kurzusát augusztus 1. és 8. között, amelyre kezdőket, haladókat és profi táncosokat is várnak.
Tánc ajánló

A Cirkusz az Éjszakában zárja a Müpa online közvetítéssorozatát

A Recirquel előadása június 28-án 19 órától első alkalommal látható teljes egészében online.
Tánc ajánló

Hazai és nemzetközi néptánc kavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház

A flamenco, a tangó, a kortárs és a hagyományőrző magyar táncok töltik be a Millenárist július 16. és 23. között a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein, a TáncParkon.
Tánc interjú

Misztikus terek, avagy visszatérés a képzőművészethez – Gergye Krisztián festményeiből nyílik kiállítás Kőszegen

A hazai kortárs színház- és táncművészet kiemelkedő alkotója ezúttal új oldalát mutatja meg: festőként lép elő a Levitációk című tárlaton, amelyen főként a karantén idején született alkotásaiból láthatunk válogatást. A Kőszegi Várszínház kiállításának megnyitóját június 21-én, vasárnap 18.00 órakor tartják a Jurisics-vár lovagtermében.