Tánc

Szabadtéri Dózsa-premier

2010.07.05. 11:53
Ajánlom
A következő Dóm téri premier egy táncjáték lesz. Játsszon a Fidelióval, és nyerje meg a két belépőjegyet a bemutatóra!

A Dózsa György hőstetteit felelevenítő tánckrónika nemcsak a műfaj szerelmeseinek nyújt élményt, hanem a történelem iránt érzékeny közönségnek is. Szerzőként Szarka Tamás, Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán jegyzi a produkciót, amely nem szűkölködik a látványelemekben. Azok, akik megnézik az előadást, izgalmas produkcióra számíthatnak, amelynek csúcspontján az egész színpad lángolva izzik. A címszereplőt a legendának megfelelően izzó trónra ültetik és fejére izzó koronát helyeznek.

A színpadkép leglátványosabb eleme a drámai csúcsponton lángba boruló 6 méter magas és 6 méter széles hatalmas korona, amely az eredeti, a parasztvezér megégetésekor használt korona felnagyított mása. A drámai történelmi események látványos középkori környezetben, lovakkal, árusokkal, csatákkal, reneszánsz maszkabállal, sok- sok tánccal és zenével elevenednek meg a Dóm tér színpadán. Az előadást Zsuráfszky Zoltán rendezésében és koreográfiájával láthatják, a produkcióban Szarka Tamás (Ghymes) egyes dalok szerzőjeként és színpadi zenészként, énekesként is közreműködik, a főszerepben pedig Novák Péter lesz látható. A tánckrónikát július 16-án és 17-én, a Szegedi Szabadtéri Játékokon tekinthetik meg.

Kérdésünk: Ma a címe annak a táncjátéknak, amelyet két évvel ezelőtt, kapcsolódva a nemzetközi néptáncfesztiválhoz mutattak be a Szegedi Szabadtéri Játékokon?

Segítségképp annyit, hogy azt a produkciót is Szarka Tamás, Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán hozta létre.

Ha a helyes választ július 13. éjfélig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen egy helyes megfejtőnk két jegyet nyer a július 16-i előadásra.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.