Tánc

Szegedi Dózsa

2010.07.05. 11:53
Ajánlom
A következő Dóm téri premier egy táncjáték lesz. Játsszon a Fidelióval, és nyerje meg a két belépőjegyet az előadásra!

A Dózsa György hőstetteit felelevenítő tánckrónika nemcsak a műfaj szerelmeseinek nyújt élményt, hanem a történelem iránt érzékeny közönségnek is. Szerzőként Szarka Tamás, Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán jegyzi a produkciót, amely nem szűkölködik a látványelemekben. Azok, akik megnézik az előadást, izgalmas produkcióra számíthatnak, amelynek csúcspontján az egész színpad lángolva izzik. A címszereplőt a legendának megfelelően izzó trónra ültetik és fejére izzó koronát helyeznek.

A színpadkép leglátványosabb eleme a drámai csúcsponton lángba boruló 6 méter magas és 6 méter széles hatalmas korona, amely az eredeti, a parasztvezér megégetésekor használt korona felnagyított mása. A drámai történelmi események látványos középkori környezetben, lovakkal, árusokkal, csatákkal, reneszánsz maszkabállal, sok- sok tánccal és zenével elevenednek meg a Dóm tér színpadán. Az előadást Zsuráfszky Zoltán rendezésében és koreográfiájával láthatják, a produkcióban Szarka Tamás (Ghymes) egyes dalok szerzőjeként és színpadi zenészként, énekesként is közreműködik. A tánckrónikát július 16-án és 17-én, a Szegedi Szabadtéri Játékokon tekinthetik meg.

Kérdésünk: Ki a címszereplője a Dózsa című előadásnak?

Ha a helyes választ július 11. éjfélig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen egy helyes megfejtőnk két jegyet nyer a július 17-i előadásra.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.