Tánc

Szemkápráztató fotókat hozott össze Natalie Portman férje

2014.11.17. 21:19
Ajánlom
Benjamin Millepied táncos-koreugráfus megkezdte balettigazgatói munkáját a Párizsi Operában, nem is akárhogy: sztárokkal együttműködve promózza a nagy múltú intézményt az amerikai Vogue-ban.

Van, hogy a kevesebb több, de Annie Leibovitz fotóit elnézve úgy tűnik, a "nagyon szép" fokozásában a határ lehet a csillagos ég is. A világhírű amerikai fotográfus képein Natalia Vodianova orosz szupermodell pózol a gazdagon díszített, neobarokk építészeti remekműként számon tartott Párizsi Operában, amely már önmagában is varázslatos helyszín. A képeken feltűnik maga Benjamin Millepied is, aki idén októberben váltotta a balettigazgatói székben a pozíciót 1995 óta betöltő Brigitte Lefevre-t azzal a célkitűzéssel, hogy friss energiákat, új impulzusokat vigyen a társulat életébe. A Vogue magazinban megjelent portfólió ennek a missziónak az első lépése.  

A nagyközönség számára a Fekete hattyú című filmsiker koreográfusaként és Natalie Portman férjeként ismertté vált művész balettigazgatói megbízása többeket meglepett, mivel intézményen belüli kinevezést jósoltak. A 37 éves Millepied Bordeaux-ban született, viszont Amerikában tanult és futott be fényes karriert, magát pedig annak ellenére is kissé "kívülállónak" tartja, hogy már három alkalommal rendezett koreográfiát a társulatnak. Elmondása szerint ez az egyetlen állás, amely kedvéért hajlandó hazaköltözni, így a család Natalie Portmannel és kisfiúkkal, Aleph-fel együtt Los Angelesből Párizsba tette át székhelyét. Millepied igazi bemutatkozása igazgatóként 2015 telén és a 2016-os évadban lesz, 170 előadással és hét új produkcióval.

Natalia Vodianova, aki a portfólió elkészítésében Millepied múzsajént működött közre, nagy örömmel fedezte fel a lenyűgöző épületet a fotózás során. A Párizsban élő topmodell saját bevallása szerint sosem táncolt, de csodálatos gyerekkori emlékeket őriz arról, mikor szeretett nagymamájával együtt jártak balettelőadásokra hazájában, Oroszországban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.
Tánc simkó beatrix

A Simkó-Grecsó páros hozta el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjat kapott a veszprémi tánctalálkozó után – írta meg a szinhaz.hu.
Tánc balett

Miért ábrázolják ügyefogyottaknak az ázsiaiakat a balettben?

Egy Amerikában élő filipino táncos éles hangú véleménycikket jelentetett meg, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus és modern balettdarabokban az ázsiai figurák rendre sematikus, sokszor nevetséges karakterekként tűnnek fel.