Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

2019.01.14. 12:20
Ajánlom
Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.

„A balett rossz fiújaként” elhíresült táncos, aki legyőzte már drog- és alkoholfüggőségeit is, úgy tűnik, most valóban meghasonlott. Hadilábon áll például az empátia és az elfogadás fogalmaival. Egyik nap még a művészet nemzeteket összekötő szerepének jegyében indította el az Instagramon #ArtUp3 című kihívását, és arról posztolt, milyen szerencsésnek érzi magát, hogy a világ különböző tájairól származó emberekkel dolgozhat együtt. Néhány nappal később, születésnapján pedig azzal sokkolta rajongóit, hogy ukrán létére az összes neki szánt jókívánságot az atomháborúval fenyegető, homofób politikát folytató Vlagyimir Putyinnak „továbbította”. A politikust szerinte méltatlanul rossz fényben tünteti fel a média, pedig ő egy igazi világjobbító, aki szeretetet és fényt hoz a világba. Pár nappal később felfedte legfrissebb tetoválását a mellkasán: Putyin arcképét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sergei Polunin (@sergeipolunin) által megosztott bejegyzés,

Posztjai napról-napra egyre sötétebb hangnemet vettek. December végén gyűlölködő szavakat intézett a homoszexuális férfiakhoz: „Férfiak, mi bajotok? (…) Ne legyetek gyengék, legyetek harcosok! (…) Nincs bocsánat, az élet térdre fog kényszeríteni és átmos titeket. Egy nagy pofonra van szükségetek, hogy felébredjetek” – írta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Man up to all men who is doing ballet there is already ballerina on stage don't need to be two. Man should be a man and woman should be a woman. Masculine and Feminine energies creates balance. That’s a reason you got balls. Same think Outside ballet, Man what’s wrong with you? Females now trying take on the man role because you don’t fuck them and because you are an embarrassment. Man are wolfs man Are lions man are the leaders of there’s family you suppose to take care of everything ! What happen? Stop being weak be a man be a warrior what’s wrong with you??? No respect for you, life will beat you down put you on your knees and wash you out. need a good slap to wake you up Unbelievable!!! Артистам Балета! Мужик должен быть мужиком на сцене, уже есть балерина, не должно быть двух. Мужчина должен быть мужчиной, а женщина женщиной. Мужская и Женская энергия создает баланс. Вот почему у вас есть яйца. То же самое вне балета, мужики что с вами? Женщины в мире сейчас пытаются стать на роль мужчины Потому что вы их не трахаете и потому что вы позор. Мужик ето волк Мужик кто лев - это глава семьи, которий обо всем позаботится! Что с вами? Хватит быть соплей, будь мужчиной, будь воином, что с тобой такое ??? Никакого уважения к тебе, жизнь побьет тебя, поставит на колени и смоет тебя. Хороший подзатыльник дать , чтобы проснулся Пипец !!!

Sergei Polunin (@sergeipolunin) által megosztott bejegyzés,

Különösen ironikus ez annak tükrében, hogy a nemzetközi ismertséget az a David LaChapelle klip hozta meg számára, ami Hozier Take Me To Church című számához készült, és amiben az énekes csalódottságát fejezte ki a katolikus egyház homoszexualitással kapcsolatos álláspontja miatt.

Arról nem beszélve, hogy David LaChapelle vállaltan homoszexuális - ő ironikusan kommentálta is Polunyin posztját. A táncos később a túlsúlyos embereket kezdte támadni, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy valaki felesleges kilókkal létezzen a világban. Több, erről szóló, agresszív posztját később törölte. Szergej Polunyint legutóbb a Párizsi Opera Balett szerződtette le A hattyúk tavára, de a táncosok már most félnek ettől az együttműködéstől. Egyikük, Adrien Couvez például arról írt, az ő társulatuk a tolerancia és tisztelet értékeit támogatja és elfogadhatatlan, hogy egy ilyen gyűlölködő táncossal dolgozzanak együtt.

Persze az is lehet, hogy Polunyinnak van igaza, és mindenki más téved, aki úgy véli, a táncos rossz úton jár – ő legalábbis láthatóan ebben a hitben él. Mi pedig reménykedünk, hogy a rossz démonokat most is sikerül elűznie, ahogy már annyi, róla készült csodás videóban.

FRISSÍTÉS: A mai napon, január 14-én jelentette be a Párizsi Opera Balett művészeti vezetője, Aurélie Dupont, hogy a Polunyin által hirdetett nézetek nem egyeztethetők össze az operaház által vallott értékekkel, ezért mást keresnek A hattyú tava előadásuk Szigfried herceg szerepére.

A balett James Deanje

Kapcsolódó

A balett James Deanje

A szakma szerint ő az új Nurejev, de páratlan tehetsége miatt hasonlítják Barisnyikovhoz is. A január óta róla cikkező sajtó szerint a balett ifjú fenegyerekének elege lett a kötöttségekből, amikor váratlanul otthagyta a brit Királyi Balettet. Az egyik legnagyobb csillagnak jósolt 22 éves Szergej Polunyin mostanában legszívesebben egy tetováló szalonban ül, ahol színészi karrierjén töri a fejét.

Lélegzetelállító klippel tér vissza a Polunyin-Hozier páros

Lélegzetelállító klippel tér vissza a Polunyin-Hozier páros

Az ukrán balettművész öt évvel ezelőtt az ír zenész Take Me To Church című zenéjére készült David LaChapelle-videoklipben robbant be a köztudatba. Most ismét összeálltak egy remekműre.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

„Na, Kisdajka, gyerünk!” – kiállítás nyílt Dajka Margit életéből

A Kisdajka. Dajka Margit (1907-1986) pályaképe című tárlaton a színésznő gazdag, fordulatos és országokon átívelő életútja elevenedik meg fotókon, videókon, nyilatkozatokon és önvallomásokon keresztül.
Vizuál

Két új Almodóvar-filmmel jön a Spanyol Filmhét

A válogatásban erős hangsúlyt kap Pedro Almodóvar művészete. Október 26-án debütál új filmje, a Párhuzamos anyasorsok, és két további alkotás is a nevéhez kötődik: az Emberi hang című kisfilmnek rendezője, míg a Benidormban havazik című Isabel Coixet-filmnek producere volt. 
Plusz

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Színház

Átadták az eSzínház Fesztivál díjait

Október 20-án ünnepélyes keretek között adták át az ország első online térben rendezett színházi fesztiváljának szakmai és közönségdíjait a Radnóti Színházban, de kihirdették az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai kitüntetéseit is.
Zenés színház

21. századi összművészet – újra műsoron Az úrhatnám polgár

Az elmúlt évad végének izgalmas összművészeti produkciója volt a Molière és Lully közös alkotásából, Az úrhatnám polgárból készített, modern környezetbe helyezett előadás, melyet idén három alkalommal láthat a közönség.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

Ikonikus koreográfiák a Müpában

Női lélek, férfierő, szenvedély és boldogság, hit és hazaszeretet – csupán néhány téma, amely a Kossuth-díjas, kiváló művész Zsuráfszky Zoltán és a Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész Zs. Vincze Zsuzsa koreográfiáin keresztül megelevenedik. Közös alkotásaik ikonikus táncait október 27-én láthatja a közönség.
Tánc magazin

Tejbe mártott testek

Új weboldallal jelentkezett a Győri Balett, a honlaphoz tartozó rendhagyó társulati fotókat a csapat egyik táncművésze, Jekli Zoltán készítette.
Tánc hír

Kriterion-koszorút kapott Novák Ferenc „Tata”

Az elismerést 1996 óta ítélik oda azoknak az Erdélyben született személyiségeknek, akik a régió hírét viszik a világban, és munkásságuk döntően befolyásolta a magyar kultúra és tudomány fejlődését. A koreográfus mellett Markó Béla költőt is díjazták.
Tánc ajánló

Minifesztiválon mutatkoznak be a határon túli magyar néptáncegyüttesek

Október 7-től négy napon keresztül a határon túli hivatásos néptáncegyütteseké a Hagyományok Háza színpada. A szemlén nyolc együttes mutathatja be tudását, a produkciókat kísérőprogramok, koncertek és szakmai beszélgetések teszik teljessé.
Tánc ajánló

Aki az életét táncolja – szerzői estet tart Ladányi Andrea

A Divided Time-ban a táncművész arra vállalkozik, hogy egy órába sűrítse több mint 40 éves pályafutásának legfontosabb pillanatait, miközben hat generáció találkozik a Nemzeti Táncszínház Nagytermének színpadán.