Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

2019.01.14. 12:20
Ajánlom
Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.

„A balett rossz fiújaként” elhíresült táncos, aki legyőzte már drog- és alkoholfüggőségeit is, úgy tűnik, most valóban meghasonlott. Hadilábon áll például az empátia és az elfogadás fogalmaival. Egyik nap még a művészet nemzeteket összekötő szerepének jegyében indította el az Instagramon #ArtUp3 című kihívását, és arról posztolt, milyen szerencsésnek érzi magát, hogy a világ különböző tájairól származó emberekkel dolgozhat együtt. Néhány nappal később, születésnapján pedig azzal sokkolta rajongóit, hogy ukrán létére az összes neki szánt jókívánságot az atomháborúval fenyegető, homofób politikát folytató Vlagyimir Putyinnak „továbbította”. A politikust szerinte méltatlanul rossz fényben tünteti fel a média, pedig ő egy igazi világjobbító, aki szeretetet és fényt hoz a világba. Pár nappal később felfedte legfrissebb tetoválását a mellkasán: Putyin arcképét.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sergei Polunin (@sergeipolunin) által megosztott bejegyzés,

Posztjai napról-napra egyre sötétebb hangnemet vettek. December végén gyűlölködő szavakat intézett a homoszexuális férfiakhoz: „Férfiak, mi bajotok? (…) Ne legyetek gyengék, legyetek harcosok! (…) Nincs bocsánat, az élet térdre fog kényszeríteni és átmos titeket. Egy nagy pofonra van szükségetek, hogy felébredjetek” – írta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Man up to all men who is doing ballet there is already ballerina on stage don't need to be two. Man should be a man and woman should be a woman. Masculine and Feminine energies creates balance. That’s a reason you got balls. Same think Outside ballet, Man what’s wrong with you? Females now trying take on the man role because you don’t fuck them and because you are an embarrassment. Man are wolfs man Are lions man are the leaders of there’s family you suppose to take care of everything ! What happen? Stop being weak be a man be a warrior what’s wrong with you??? No respect for you, life will beat you down put you on your knees and wash you out. need a good slap to wake you up Unbelievable!!! Артистам Балета! Мужик должен быть мужиком на сцене, уже есть балерина, не должно быть двух. Мужчина должен быть мужчиной, а женщина женщиной. Мужская и Женская энергия создает баланс. Вот почему у вас есть яйца. То же самое вне балета, мужики что с вами? Женщины в мире сейчас пытаются стать на роль мужчины Потому что вы их не трахаете и потому что вы позор. Мужик ето волк Мужик кто лев - это глава семьи, которий обо всем позаботится! Что с вами? Хватит быть соплей, будь мужчиной, будь воином, что с тобой такое ??? Никакого уважения к тебе, жизнь побьет тебя, поставит на колени и смоет тебя. Хороший подзатыльник дать , чтобы проснулся Пипец !!!

Sergei Polunin (@sergeipolunin) által megosztott bejegyzés,

Különösen ironikus ez annak tükrében, hogy a nemzetközi ismertséget az a David LaChapelle klip hozta meg számára, ami Hozier Take Me To Church című számához készült, és amiben az énekes csalódottságát fejezte ki a katolikus egyház homoszexualitással kapcsolatos álláspontja miatt.

Arról nem beszélve, hogy David LaChapelle vállaltan homoszexuális - ő ironikusan kommentálta is Polunyin posztját. A táncos később a túlsúlyos embereket kezdte támadni, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy valaki felesleges kilókkal létezzen a világban. Több, erről szóló, agresszív posztját később törölte. Szergej Polunyint legutóbb a Párizsi Opera Balett szerződtette le A hattyúk tavára, de a táncosok már most félnek ettől az együttműködéstől. Egyikük, Adrien Couvez például arról írt, az ő társulatuk a tolerancia és tisztelet értékeit támogatja és elfogadhatatlan, hogy egy ilyen gyűlölködő táncossal dolgozzanak együtt.

Persze az is lehet, hogy Polunyinnak van igaza, és mindenki más téved, aki úgy véli, a táncos rossz úton jár – ő legalábbis láthatóan ebben a hitben él. Mi pedig reménykedünk, hogy a rossz démonokat most is sikerül elűznie, ahogy már annyi, róla készült csodás videóban.

FRISSÍTÉS: A mai napon, január 14-én jelentette be a Párizsi Opera Balett művészeti vezetője, Aurélie Dupont, hogy a Polunyin által hirdetett nézetek nem egyeztethetők össze az operaház által vallott értékekkel, ezért mást keresnek A hattyú tava előadásuk Szigfried herceg szerepére.

A balett James Deanje

Kapcsolódó

A balett James Deanje

A szakma szerint ő az új Nurejev, de páratlan tehetsége miatt hasonlítják Barisnyikovhoz is. A január óta róla cikkező sajtó szerint a balett ifjú fenegyerekének elege lett a kötöttségekből, amikor váratlanul otthagyta a brit Királyi Balettet. Az egyik legnagyobb csillagnak jósolt 22 éves Szergej Polunyin mostanában legszívesebben egy tetováló szalonban ül, ahol színészi karrierjén töri a fejét.

Lélegzetelállító klippel tér vissza a Polunyin-Hozier páros

Lélegzetelállító klippel tér vissza a Polunyin-Hozier páros

Az ukrán balettművész öt évvel ezelőtt az ír zenész Take Me To Church című zenéjére készült David LaChapelle-videoklipben robbant be a köztudatba. Most ismét összeálltak egy remekműre.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Modigliani napi száz rajzot is készített, de ugyanilyen tempóban meg is semmisítette műveit

1920. január 24-én, alig 36 évesen hunyt el Amedeo Modigliani olasz festő, szobrász. A szegénységben élő művész jellegzetes elnyújtott alakjai ma már csillagászati összegekért kelnek el az árveréseken.
Vizuál

Az első önarckép, amely tükrözte Van Gogh elmeállapotát

Vincent Van Gogh munkásságának vezető szakértői igazolták, hogy az oslói Nemzeti Múzeum gyűjteményében található önarcképet valóban a holland mester festette. A különleges alkotás 1889-ben készült, mikor a művész pszichózisa miatt többször is kezelésre szorult.
Klasszikus

Egy nő nem csupán a gitárját tudja behangolni, hanem akár zenét is írhat

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a nők legalább annyira értenek a zenéhez, mint a férfiak. De milyenek a lehetőségeik, és mennyi terük van alkotni? Erről kérdeztük Barna Emília szociológust.
Könyv

Bartis Attilának adják a Bartók Imre által visszautasított Térey-díjat

Ezzel az író lesz a 45. Térey-ösztöndíjas, miután Bartók nem kívánt élni az ösztöndíj kínálta lehetőséggel - közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) szerdán.
Zenés színház

Világhírű baritonunk – 80 éves Miller Lajos

A hetvenes években aratta első komoly sikereit az Operaház színpadán, és baritonszerepekben sokak szívébe belopta magát. Európa és Amerika legrangosabb operaházaiban énekelt, az utóbbi években pedig a magyar vidéken szervezett koncerteket. Miller Lajost köszöntjük.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

Milyen hatással van az alkotói munkára a klímavészhelyzet? – Beszélgetés a Trafóklubban

A klímavédelem témakörét járja körbe február 13-án Duda Éva (Duda Éva Társulat), Hevesi Flóra (Greenpeace) és Macskásy Éva (Fridays For Future) a Trafóban.
Tánc ajánló

Vizuális színpadi varázslat – Kiállítás a Magyar Állami Népi Együttes jelmezeiből

A Magyar Állami Népi Együttes mindennapjait is bemutató tárlatot Bodor Johanna táncművész, koreográfus nyitja meg január 25-én.
Tánc hír

Cirkusztörténelmet írt ifj. Richter József és Merrylu Richter

Pas de deux – balett lóháton című produkciójukkal elnyerték mindkét fődíjat, a magyar cirkuszigazgatók aranyfokozatú díját és fesztivál nagydíját, az Arany Pierrot-díjat is.
Tánc hír

Latin életérzés a Szegedi Kortárs Balett előadásában

Három egyfelvonásos produkcióval indítja az új év bemutatóinak sorát a Szegedi Kortárs Balett februárban. Az előadásokon keresztül a vágy megnyilvánulásának különböző fajtáival foglalkoznak.
Tánc interjú

„Sok kihívás elé állítjuk a szereplőket” – Interjú a Szent Boszorkány alkotóival

A 2019-es Staféta-pályázat kiemelt kategóriájának egyik nyertes alkotópárosával, Pál Dániel Leventével és Kalmár Ákossal a Szent Boszorkány című újcirkuszi est január 7-ei bemutatója kapcsán beszélgettünk.