Tánc

Tánc 3D-ben

2010.05.26. 08:42
Ajánlom
Az első 3D-ben készülő brit film a street dance-esekről szól, a főszereplőket tévés tehetségkutatókból ismerheti a közönség.

A hollywoodi Step Up első és második része után, de még a harmadik rész előtt kerül mozikba az a brit táncfilm, amit 3D-ben forgattak. Közös bennük, hogy nem a magvas mondanivaló, hanem a zene és a tánc a dramaturgiai szervező erő.

A Britain's Got Talent műsorban 2007-ben nyert George Sampson, a 2009-es széria versenyzői volt a Flawless és a Diversity nevű csapat - utóbbiak a döntőben Susan Boyle-nál bizonyultak népszerűbbnek -, de a StreetDance 3-D producere táncbajnokságokról már tisztában volt a képességeikkel. A rendezők azonban egy, ettől egészet távol álló műfajt is választottak a mozihoz, a történet ugyanis arról szól, hogy ahhoz, hogy egy teremben a street dance versenyre gyakorolhassanak a táncosok, egy balettiskola növendékeivel kell együttdolgozniuk. Természetesen van a filmben szerelmi szál is: a street dance-eseket vezető lány (egy leedsi prózai képzettségű színésznő játssza) és a balett-táncos fiú (a klasszikus képzettségű Richard Winsor alakítja, aki táncolt a Matthew Bourne koreografálta Hattyúk tavában, az Elle magazin pedig megválasztotta őt a legszexibb férfi táncosnak) egymásba szeretnek.

A film májusban kerül a brit, a francia, a holland, a finn, a spanyol és a görög mozikba, a nyár elején német, orosz, svéd nézők is láthatják.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.