Tánc

Tánc, Sziget

2010.08.10. 14:29
Ajánlom
Ébredés után, napközben, este, koncert előtt, után, sőt helyett is lehet táncolni és táncot nézni a Sziget Fesztiválon.

A thai-chi és a jóga inspirációt jelent a kortárs táncban is, de nem csak a műfaj rajongóinak érdemes benevezni a délelőtti órákra, hogy test és lélek harmonikus állapotában indulhasson a nap. A délutáni kontakt jam sem ismeretlen a Sziget rendszeres látogatóinak: a kontakttáncban jártasak és kezdők egyaránt bekapcsolódhatnak az improvizatív, jókedvű együtt táncolásba. Szintén mindennapi program az Artus és a Filterperformance előadása: a Prehisztéria az alkotók ígérete szerint az "ott és akkor" születő produkció valóság és fantázia határán a néző összes érzékszervére hatnak.

A kortárs táncnak márpedig vannak sztárjai, közülük többen is kilátogatnak a Szigetre. A Frenák Pál Társulat az InTimE-mal, Ladányi Andrea egy, a maga területén szintén sztárnak számító zenésszel, Borlai Gergővel létrehozott, dobra és emberi testre komponált BL-jével érkezik, Fehér Ferenc pedig egy tánc- és mozgásszínházi produkciót ad elő Tao Te címmel.

Valószínűleg kevesen hallottunk a Zita Swoon nevű belga zenekarról, Anne Teresa De Keersmaeker neve azonban ismerősen cseng azoknak, akik követik a kortárstánc-életet. Az ő szakmai támogatásával készítette el az együttes és Simon Mayer táncos-koreográfus a Dancing with the Sound Hobbyist címet kapó előadást. A diszkótól nyers rockig ívelő színes zenei skála és Keersmaeker neve garancia arra, hogy érdekes kísérletet láthatunk.

A Szigeten senki nem siet, a Bloom! Cityjében viszont mindenki rohan. Azzal, hogy milyen társadalmi dinamikák működnek egy városban, ebből az előadásból, még a nyugalom Szigetén szembesülhetünk. Aztán csomagolás, és irány vissza a modern Bábelbe.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.