Tánc

Tánchónap a Gödörben

2010.04.30. 10:43
Ajánlom
A Tánc Világnapja után egy hónapig a népszerű táncórák és a Spicc Színpad előadásai mellett táncfesztiválok, közösségi táncprogramok, kiállítás és vendégelőadások várják az érdeklődőket.

Május első hétvégéjén a 7. Budapesti Tánc- és Performance Fesztivál kínál nem mindennapi produkciókat belépőjegy nélkül. Alig egy hét múlva az L1 Független Táncművészek Társulása szervezte L1 Fesztivál, május 14-15-én a Frenák Pál Társulat Fiúk című előadása a Klub vendége. Ezt követi május 18. és 20. között a IV. Nemzetközi MonoTánc Fesztivál a Közép-Európa Táncszínház és a Független Színházak Szövetsége szervezésében, majd néhány nap szünet és Gaál Mariann darabja lesz látható a Spicc Színpadon. A Tánc Hónapja alkalmából Dusa Gábor táncfotó-kiállítása látható a Gödör Klub tereiben. A szervezők készülnek még táncfilmekkel, szakmai beszélgetéssel, és természetesen lesznek a már Gödör hagyománnyá vált Spicc Stúdió táncórái minden hétköznap délután, és a Willany Leó Improvizációs Táncszínház szerda esténként.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc modern tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc tudósítás

Tömegpszichózis és szerelmi vajúdás a győri Magyar Táncfesztiválon

Idén csupán két napra sikerült eljutnom a XIV. Magyar Táncfesztiválra, Győrbe, ahol a gyönyörködtető változatosság jegyében zajlanak az esti előadások. Beszámoló a 4. nap történéseiről.
Tánc magazin

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.
Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.