Tánc

Táncmaraton 2010

2010.09.01. 07:39
Ajánlom
Ismerősen cseng Martha Graham, José Limón vagy Lester Horton neve és szívesen kipróbálná az egyes technikák alaplépéseit vagy inkább belekóstolna az Alexander-, Feldenkrais- vagy a Pilates-technikákba? Ha mozogni szeretne, de nem tudja, melyik tánc az ideális mozgásforma, játsszon, és legyen a vendégünk a hétvégi Táncmaratonon!

A Táncmaraton első napja ideális lehet azoknak, akik már eldöntötték, hogy mozogni szeretnének, de nem tudják, merre induljanak el, milyen új technikákat tanuljanak. A szombati napon a legkülönbözőbb táncos technikákat lehet kipróbálni, a Trafó Stúdióban és a város más tánciskoláiban induló kurzusokról érdeklődni, tanárokkal konzultálni a színházteremben és a stúdióban egyaránt. Tervezett tanárok és órák - szeptember 4.: Lőrincz Katalin: Graham-technika; Sándor Tímea: Horton-technika; Bakó Gábor: Jazztánc; Buday Melinda: Limón-technika; Nagy Zoltán: Kontakt improvizáció; Bakó Tamás: Kortárs tréning; Vladka Mala: Modern tánc; Urban Dance Team: Urban Styles; Zambrzycki Ádám: Jógatánc; Kepes Juli: Alexander-technika; Bárdos Adrienn: Feldenkrais; Rácz Eszter: Pilates; Feicht Zoltán: Kortárs tánc; Berger Gyula: Testbarát technika; Hód Adrienn: Improvizáció; Rózsavölgyi Zsuzsa/Búvárkör: Strukturált improvizáció.

A második napra a profibb, képzettebb táncosokat várjuk, akik a hazai táncéletet nagymértékben meghatározó koreográfusok készülő darabjaiból tanulhatnak részleteket, leshetnek el módszereket. Tervezett társulatok/koreográfusok - szeptember 5: Blaskó Borbála, Gergye Krisztián Társulata, Ladjánszki Márta, Frenák Pál Társulat, Kovács Gerzson Péter, Duda Éva Társulat  

Az egész napos táncolás közben svéd és thai masszőrök segítségével frissülhetnek fel a résztvevők, a kávézóban táncszakkönyveket olvasható, és a városban működő tánciskolák ismertetőit is végig lehet böngészni.

A részvételhez regisztráció szükséges, ami szeptember 4-én reggel 9-től a helyszínen tehető meg, szeptember 5-re pedig a workshop@c3.hu e-mail címen, rövid leírással a szakmai képzettségről.

Az óradíj szeptember 4-én 500 Ft/óra, a négyórás bérlet 1500 Ft, míg egész napra 2500 forintot kell fizetni. A profik napján egy óra 800, három óra 2000 forint, egész napra pedig 2500 forint a részvételi díj. (A bemelegítés ingyenes.)

Bővebb információt az érdeklődők a Műhely Alapítványnál kaphatnak: www.wsf.hu, workshop@c3.hu, tel.: 06 1 456 20 52

Kérdésünk: Hányadik alkalommal rendezi meg a Műhely Alapítvány a Táncmaratont?

A szeptember 3. délig helyesen válaszolók közül négyen nyernek egész napos belépőjegyet a szeptember 4-i nap óráira.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kurtág és a történelem angyala

Zenetörténeti jelentőségű eseménynek számított Kurtág György első operájának premierje 2018. november 15-én. A Samuel Beckett Fin de partie (Végjáték) című drámájából komponált operát a milánói Scalában mutatták be. Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára a műről készülő dokumentumfilm forgatócsoportjának tagjaként jelen volt. Kifaggattuk.
Jazz/World

A 88 éves Omara Portuondo fogja beragyogni a tavaszt

A Buena Vista Social Club egykori énekese, a kubai Edith Piafnak is nevezett örökifjú díva május 18-án és 19-én két koncertet is ad a MOM Sportban, Last Kiss turnéja keretében.
Zenés színház

Trianonról szóló zenés művet keres az Operettszínház

A trianoni békeszerződés aláírásának körülményeit és az ebből származó veszteségek megismertetését és feldolgozását szolgáló zenés színpadi mű megírására hirdet alkotói pályázatot a Budapesti Operettszínház.
Könyv

Radnóti üzenetet küldött a Messengeren: Vesd le ruhádat, már esik is kinn ;)

Magyar költők verseinek részletei kerülnek plakátokra. Segít vajon a modernizálás a fiatalok irodalmi érdeklődésének felkeltésében?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc kritika

Aki vállalja a tehetetlenségét, az nevetségessé válik?

A minden előadásához új formanyelvet kereső Tünet Együttes ezúttal magáról beszélt A tünetegyüttes című performanszában, amihez csak egyetlen út kínálkozott: az őszinteség.
Tánc ajánló

A Tünet Együttes bemutatja, hogy működik ma egy független társulat

Február 18-án és 19-én a Trafóklubban szembesít a Tünet Együttes a következő kérdésekkel: Hová tart a független színház? Mi közünk van ehhez nekünk, nézőknek? Régen minden jobb volt?
Tánc

Most már ilyen is van: férfi spicc-cipő

A nemi egyenlőség kérdése a balettet is utolérte: egyre több férfi vágyik új magasságokba, néhányan már spicc-re is felmerészkednek.
Tánc galéria

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Tánc interjú

"Leonard Cohen jelen van velünk az egész előadás során"

A Les Ballets Jazz de Montréal együttese egyike a 2019-es Budapest Táncfesztivál külföldi fellépőinek. Dance Me című előadásuk kapcsán Louis Robitaille-t, a társulat művészeti vezetőjét kértük, hogy meséljen Leonard Cohen és a társulat különleges kapcsolatáról és a produkció létrehozásáról.