Tánc

Táncmaraton 2010

2010.09.01. 07:39
Ajánlom
Ismerősen cseng Martha Graham, José Limón vagy Lester Horton neve és szívesen kipróbálná az egyes technikák alaplépéseit vagy inkább belekóstolna az Alexander-, Feldenkrais- vagy a Pilates-technikákba? Ha mozogni szeretne, de nem tudja, melyik tánc az ideális mozgásforma, játsszon, és legyen a vendégünk a hétvégi Táncmaratonon!

A Táncmaraton első napja ideális lehet azoknak, akik már eldöntötték, hogy mozogni szeretnének, de nem tudják, merre induljanak el, milyen új technikákat tanuljanak. A szombati napon a legkülönbözőbb táncos technikákat lehet kipróbálni, a Trafó Stúdióban és a város más tánciskoláiban induló kurzusokról érdeklődni, tanárokkal konzultálni a színházteremben és a stúdióban egyaránt. Tervezett tanárok és órák - szeptember 4.: Lőrincz Katalin: Graham-technika; Sándor Tímea: Horton-technika; Bakó Gábor: Jazztánc; Buday Melinda: Limón-technika; Nagy Zoltán: Kontakt improvizáció; Bakó Tamás: Kortárs tréning; Vladka Mala: Modern tánc; Urban Dance Team: Urban Styles; Zambrzycki Ádám: Jógatánc; Kepes Juli: Alexander-technika; Bárdos Adrienn: Feldenkrais; Rácz Eszter: Pilates; Feicht Zoltán: Kortárs tánc; Berger Gyula: Testbarát technika; Hód Adrienn: Improvizáció; Rózsavölgyi Zsuzsa/Búvárkör: Strukturált improvizáció.

A második napra a profibb, képzettebb táncosokat várjuk, akik a hazai táncéletet nagymértékben meghatározó koreográfusok készülő darabjaiból tanulhatnak részleteket, leshetnek el módszereket. Tervezett társulatok/koreográfusok - szeptember 5: Blaskó Borbála, Gergye Krisztián Társulata, Ladjánszki Márta, Frenák Pál Társulat, Kovács Gerzson Péter, Duda Éva Társulat  

Az egész napos táncolás közben svéd és thai masszőrök segítségével frissülhetnek fel a résztvevők, a kávézóban táncszakkönyveket olvasható, és a városban működő tánciskolák ismertetőit is végig lehet böngészni.

A részvételhez regisztráció szükséges, ami szeptember 4-én reggel 9-től a helyszínen tehető meg, szeptember 5-re pedig a workshop@c3.hu e-mail címen, rövid leírással a szakmai képzettségről.

Az óradíj szeptember 4-én 500 Ft/óra, a négyórás bérlet 1500 Ft, míg egész napra 2500 forintot kell fizetni. A profik napján egy óra 800, három óra 2000 forint, egész napra pedig 2500 forint a részvételi díj. (A bemelegítés ingyenes.)

Bővebb információt az érdeklődők a Műhely Alapítványnál kaphatnak: www.wsf.hu, workshop@c3.hu, tel.: 06 1 456 20 52

Kérdésünk: Hányadik alkalommal rendezi meg a Műhely Alapítvány a Táncmaratont?

A szeptember 3. délig helyesen válaszolók közül négyen nyernek egész napos belépőjegyet a szeptember 4-i nap óráira.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.