Tánc

Táncmaraton 2010

2010.09.01. 07:39
Ajánlom
Ismerősen cseng Martha Graham, José Limón vagy Lester Horton neve és szívesen kipróbálná az egyes technikák alaplépéseit vagy inkább belekóstolna az Alexander-, Feldenkrais- vagy a Pilates-technikákba? Ha mozogni szeretne, de nem tudja, melyik tánc az ideális mozgásforma, játsszon, és legyen a vendégünk a hétvégi Táncmaratonon!

A Táncmaraton első napja ideális lehet azoknak, akik már eldöntötték, hogy mozogni szeretnének, de nem tudják, merre induljanak el, milyen új technikákat tanuljanak. A szombati napon a legkülönbözőbb táncos technikákat lehet kipróbálni, a Trafó Stúdióban és a város más tánciskoláiban induló kurzusokról érdeklődni, tanárokkal konzultálni a színházteremben és a stúdióban egyaránt. Tervezett tanárok és órák - szeptember 4.: Lőrincz Katalin: Graham-technika; Sándor Tímea: Horton-technika; Bakó Gábor: Jazztánc; Buday Melinda: Limón-technika; Nagy Zoltán: Kontakt improvizáció; Bakó Tamás: Kortárs tréning; Vladka Mala: Modern tánc; Urban Dance Team: Urban Styles; Zambrzycki Ádám: Jógatánc; Kepes Juli: Alexander-technika; Bárdos Adrienn: Feldenkrais; Rácz Eszter: Pilates; Feicht Zoltán: Kortárs tánc; Berger Gyula: Testbarát technika; Hód Adrienn: Improvizáció; Rózsavölgyi Zsuzsa/Búvárkör: Strukturált improvizáció.

A második napra a profibb, képzettebb táncosokat várjuk, akik a hazai táncéletet nagymértékben meghatározó koreográfusok készülő darabjaiból tanulhatnak részleteket, leshetnek el módszereket. Tervezett társulatok/koreográfusok - szeptember 5: Blaskó Borbála, Gergye Krisztián Társulata, Ladjánszki Márta, Frenák Pál Társulat, Kovács Gerzson Péter, Duda Éva Társulat  

Az egész napos táncolás közben svéd és thai masszőrök segítségével frissülhetnek fel a résztvevők, a kávézóban táncszakkönyveket olvasható, és a városban működő tánciskolák ismertetőit is végig lehet böngészni.

A részvételhez regisztráció szükséges, ami szeptember 4-én reggel 9-től a helyszínen tehető meg, szeptember 5-re pedig a [email protected] e-mail címen, rövid leírással a szakmai képzettségről.

Az óradíj szeptember 4-én 500 Ft/óra, a négyórás bérlet 1500 Ft, míg egész napra 2500 forintot kell fizetni. A profik napján egy óra 800, három óra 2000 forint, egész napra pedig 2500 forint a részvételi díj. (A bemelegítés ingyenes.)

Bővebb információt az érdeklődők a Műhely Alapítványnál kaphatnak: www.wsf.hu, [email protected], tel.: 06 1 456 20 52

Kérdésünk: Hányadik alkalommal rendezi meg a Műhely Alapítvány a Táncmaratont?

A szeptember 3. délig helyesen válaszolók közül négyen nyernek egész napos belépőjegyet a szeptember 4-i nap óráira.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Először szólaltak meg a Nemzetiben felmondó színészek

A színháztól távozó Barta Ágnes és Mészáros Martin a Telexnek nyilatkozott arról, hogyan élték meg a társulat tagjaként töltött éveket, és miért döntöttek úgy, hogy szabadúszóként folytatják a pályájukat.
Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc magazin

Villanásnyi ragyogás – végzős balettművész hallgatók vizsgaelőadásán jártunk

Június 11-én tartotta a Magyar Táncművészeti Egyetem a táncművész alapképzési szak klasszikus balett szakirány hallgatóinak előzetes vizsgakoncert-előadását a Nemzeti Táncszínházban, míg a tényleges vizsgakoncertre június 23-án kerül sor a Magyar Állami Operaházban.
Tánc ajánló

Győrbe csábítja a mozdulatok szerelmeseit a Magyar Táncfesztivál

A június 19-23. között zajló eseménysorozaton a hazai kortárs táncélet kimagasló alkotóival, premierekkel, ingyenes szabadtéri műsorokkal és számos gyerekprogrammal készül a mustrát szervező Győri Balett.
Tánc ajánló

Népszerű előadásaival és két új bemutatóval készül az új évadra a Hagyományok Háza

Meghirdette 2024/25-ös évadát a Hagyományok Háza, a már repertoáron lévő, közkedvelt táncelőadásaik mellett új zenekari sorozatot is indítanak, a szezon egyik premierje pedig a fiatal alkotókra épít.
Tánc hír

Abbahagyja a balettet, és búcsúzik a színpadtól Leblanc Gergely

A 31 éves balettművész az Operaház videójában beszélt arról, hogy elbúcsúzik a színpadtól, és a továbbiakban a háttérben fogja segíteni a Magyar Nemzeti Balett munkáját.
Tánc hír

Európa egyik legelismertebb balettversenyének előszobájába került a Táncművészeti Egyetem fiatal hallgatója

Benedetta Maria Carrara, a Magyar Táncművészeti Egyetem ötödik évfolyamos klasszikus balett hallgatója ott lesz a Prix de Lausanne nyári kurzusán és a verseny előválogatóján.