Tánc

Táncolj egy napon át a Trafóban!

2014.05.07. 16:12
Ajánlom
A Műhely Alapítvány és a Trafó május 18-án ismét megrendezi a Táncmaratont. Kezdőktől profikig, mindenki részt vehet. Tánccipőket tehát elő!

Nem számít, hogy hány éves vagy, nem számít, ha soha nem táncoltál még, nem számít, ha teljesen mást mozogtál, nem számít, ha már mindent elfelejtettél. Várunk, a város egyik legrégebbi táncnépszerűsítő programjára, hogy reggeltől estig különböző táncórákon kipróbáld és megtaláld, hogy mi az, ami a te testednek és állapotodnak a legmegfelelőbb.

Ezúttal a Trafó Színháztermében és a Stúdióban lehet végigjárni a tánctörténelmet Martha Grahamtől egészen napjainkig a különböző táncórák segítségével. Az egész napos táncolás során Budapest legjobb modern és kortárs tánctanáraitól lehet tanulni, konzultálni, valamint érdeklődni a város más tánciskoláiban induló kurzusokról.
Az egész napos táncolás közben stressz- és izomoldó masszázsokat kínálunk, és próbálunk információt adni a városban működő tánciskolákról is.

Tervezett órarend:

Színházterem:
10.00-11.15 Zambrzycki Ádám/Sebestyén Tímea: Jógatánc
11.30-12.45 Kun Attila: Klasszikus balett és Cunningham technika
13.00-14.15 Tóth Tímea: Modern tánc
15.00-16.15 Buday Melinda: Limón
16.30-17.45 Pete Orsolya: Modern tánc és improvizáció
18.00-19.45 Bakó Gábor: Jazztánc
19.30-20.45 Gregory Chevalier (Kontakt Budapest): Kontakt improvizáció
21.00-22.15 Maday Tímea/Hámor József (Gangaray Dance Company): Kortárs tánc

Trafó Stúdió:
10.00-11.15 Schermann Márta: Gerincjóga
11.30-12.45 Bárdos Adrienne: Feldenkrais
13.00-14.15 Balogh Janka: Tech-Mix-Modern tánctechnikák elegye
15.00-16.15 Varga Viktória: Személyiségfejlesztő kreatív tánc
16.30-17.45 Metzger Márta: Balett
18.00-19.15 Varga Viktória: Női szakasz (nemcsak nőknek)
19.30-20.45 Sándor Tímea: Horton technika
21.00-22.15 Németh Gergő /Szappan Petra/Pápa Gyöngyvér (Mandala Jógastúdió): Astanga Jóga

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Könyv

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Klasszikus

Még lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

Október 22-ig várja a húszévesnél fiatalabb közép-európai hegedűművészek jelentkezését a Fesztivál Akadémia által szervezett Hubay Jenő Hegedűverseny

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc magazin

Tejbe mártott testek

Új weboldallal jelentkezett a Győri Balett, a honlaphoz tartozó rendhagyó társulati fotókat a csapat egyik táncművésze, Jekli Zoltán készítette.
Tánc hír

Kriterion-koszorút kapott Novák Ferenc „Tata”

Az elismerést 1996 óta ítélik oda azoknak az Erdélyben született személyiségeknek, akik a régió hírét viszik a világban, és munkásságuk döntően befolyásolta a magyar kultúra és tudomány fejlődését. A koreográfus mellett Markó Béla költőt is díjazták.
Tánc ajánló

Minifesztiválon mutatkoznak be a határon túli magyar néptáncegyüttesek

Október 7-től négy napon keresztül a határon túli hivatásos néptáncegyütteseké a Hagyományok Háza színpada. A szemlén nyolc együttes mutathatja be tudását, a produkciókat kísérőprogramok, koncertek és szakmai beszélgetések teszik teljessé.
Tánc ajánló

Aki az életét táncolja – szerzői estet tart Ladányi Andrea

A Divided Time-ban a táncművész arra vállalkozik, hogy egy órába sűrítse több mint 40 éves pályafutásának legfontosabb pillanatait, miközben hat generáció találkozik a Nemzeti Táncszínház Nagytermének színpadán.
Tánc ajánló

Don Quijote modern köntösben

Don Quijote történetéhez nyúl az idén 10 éves Feledi Project, amely a Budapest Táncfesztiválon mutatja be legújabb előadását szeptember 27-én.