Tánc

Táncolj egy napon át a Trafóban!

2014.05.07. 16:12
Ajánlom
A Műhely Alapítvány és a Trafó május 18-án ismét megrendezi a Táncmaratont. Kezdőktől profikig, mindenki részt vehet. Tánccipőket tehát elő!

Nem számít, hogy hány éves vagy, nem számít, ha soha nem táncoltál még, nem számít, ha teljesen mást mozogtál, nem számít, ha már mindent elfelejtettél. Várunk, a város egyik legrégebbi táncnépszerűsítő programjára, hogy reggeltől estig különböző táncórákon kipróbáld és megtaláld, hogy mi az, ami a te testednek és állapotodnak a legmegfelelőbb.

Ezúttal a Trafó Színháztermében és a Stúdióban lehet végigjárni a tánctörténelmet Martha Grahamtől egészen napjainkig a különböző táncórák segítségével. Az egész napos táncolás során Budapest legjobb modern és kortárs tánctanáraitól lehet tanulni, konzultálni, valamint érdeklődni a város más tánciskoláiban induló kurzusokról.
Az egész napos táncolás közben stressz- és izomoldó masszázsokat kínálunk, és próbálunk információt adni a városban működő tánciskolákról is.

Tervezett órarend:

Színházterem:
10.00-11.15 Zambrzycki Ádám/Sebestyén Tímea: Jógatánc
11.30-12.45 Kun Attila: Klasszikus balett és Cunningham technika
13.00-14.15 Tóth Tímea: Modern tánc
15.00-16.15 Buday Melinda: Limón
16.30-17.45 Pete Orsolya: Modern tánc és improvizáció
18.00-19.45 Bakó Gábor: Jazztánc
19.30-20.45 Gregory Chevalier (Kontakt Budapest): Kontakt improvizáció
21.00-22.15 Maday Tímea/Hámor József (Gangaray Dance Company): Kortárs tánc

Trafó Stúdió:
10.00-11.15 Schermann Márta: Gerincjóga
11.30-12.45 Bárdos Adrienne: Feldenkrais
13.00-14.15 Balogh Janka: Tech-Mix-Modern tánctechnikák elegye
15.00-16.15 Varga Viktória: Személyiségfejlesztő kreatív tánc
16.30-17.45 Metzger Márta: Balett
18.00-19.15 Varga Viktória: Női szakasz (nemcsak nőknek)
19.30-20.45 Sándor Tímea: Horton technika
21.00-22.15 Németh Gergő /Szappan Petra/Pápa Gyöngyvér (Mandala Jógastúdió): Astanga Jóga

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc videó

Amikor a tánc találkozik a jelnyelvvel

Frenák Pál már rég kitalálta a kettő házasítását, sőt saját formanyelve egyik alapkövévé avatta, de itt egészen más, sokkal konkrétabb formában láthatjuk a találkozásukat.
Tánc ajánló

Csipkerózsika nővé válik

A Coincidance Társulat legújabb előadása, az Aurora egy olyan Csipkerózsika történet, amely Gyulai Júlia koreográfiájával a nővé válás univerzális történetét meséli el egy korántsem mindennapi táncelőadás formájában.
Tánc cirkusz

Elefántfürdetéssel indul a Cirkuszok Éjszakája

Idén is elefántfürdetéssel indul szombaton Balatonlellén a Cirkuszok Éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.
Tánc recirquel társulat

Ukrán artisták, anyaföld és elemelkedés a Recirquel új előadásában

Idén is meghívást kapott a világ legnagyobb előadó-művészeti fesztiváljára a Recirquel. Ezúttal a Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán artistát felvonultató My Land című előadást viszi a társulat.
Tánc gyász

Elhunyt a Macskák koreográfusa

Gillian Lynne, 92 éves brit művész vasárnap este halt meg a londoni Princess Grace kórházban - közölte Twitter-üzenetben férje, Peter Land színész.