Tánc

Táncosok és cirkuszosok találkozója a Gödörben

2010.08.11. 14:54
Ajánlom
A Gödör Klubban rendezendő d’Watt Nemzetközi KortársTánc és Cirkusz Találkozóhoz augusztus 30. és szeptember 10. között egy workshop is kapcsolódik.

A d'Watt Nemzetközi KortársTánc Találkozót 2009 májusában rendezték meg első alkalommal az Erzsébet téri Gödör Klubban. A hagyományteremtő program célja egy olyan platform megteremtése, ahol a kortárs művészetek aktív alkotói nyithatnak egymás felé, és szemléleteiket, tapasztalatikat megosztva új kapcsolatokat építhetnek ki. Idén a szervezők a kortárstánc, valamint a cirkuszvilág művészeit hívták meg, hogy e két művészeti ág összefonódásával izgalmas előadásokat hozzanak létre.

A Találkozót megelőzően indul az a kéthetes kísérleti műhely, ahol kortárstáncosok és cirkuszi artisták dolgoznak majd együtt Roberto Magro vezetésével, aki a torinói FLIC Cirkusziskola és a frisancói Brocante Cirkuszfesztivál igazgatója. A műhely során létrejött előadás a Találkozó első napján kerül bemutatásra, ami a 2010/2011-es Spicc Színpad évadnyitó darabja is.

A rezidencia program célja az, hogy e két, egymáshoz nagyon közel álló művészeti ág összefonódva egy újabb előadói nyelvet hoz létre, az alkotói munka által pedig a résztvevő művészek tanulhatnak egymástól. A workshop első felében (aug. 30.-szept. 3.) a kortárs tánccal foglalkoznak a résztvevők Máthé Gabriella vezetésével, a második etapban (szept. 5-9.) a cirkusszal foglalkoznak Roberto Magro irányításával. A végeredmény premierje szeptember 10-én 21 órakor lesz a Gödör Klubban.

Az ingyenes workshopon a szervezők öt táncost és öt artistát tudnak fogadni. A jelentkezési feltételei: rövid önéletrajz, referencia (max. 10 perces videó vagy Youtube-link), a teljes rezidencia workshopon való részvétel.

Bővebb információ és jelentkezés augusztus 25-ig: mathegab@gmail.com; +36 (20) 206 7220

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Jön az Üvegcipő, az Apák és fiúk, Spiró György Kádár-darabja - Évadot zárt a Katona

Kilenc bemutatóval készül a 2021/2022-es évadra a fővárosi Katona József Színház, amelynek társulata két új taggal bővül ősztől. Az idei szezon utolsó új online előadásaként a Mennyekbe vágtató prolibuszt mutatják be június 22-én.
Klasszikus

"Gyógyuljunk a zene erejével!” - Évadot hirdetett a Nemzeti Filharmonikusok

A Nemzeti Filharmonikusok "Vidd tovább a dallamot!" szlogennel hirdette meg a 2021/2022-es évadot, melyben megtalálható hét színes műsort kínáló bérlet, egy régóta sikeres, közkedvelt beavató koncertsorozat és több izgalmasnak ígérkező bérleten kívüli hangverseny is.
Színház

Hét új bemutatóval készül a Radnóti Színház a következő évadra

A Radnóti Miklós Színház megtartotta évadzáró társulati ülését a Tesla Labor udvarán, melyen elbúcsúztatták a járványhelyzet miatti "mostoha évadot" és nyilvánosságra hozták a 2021|2022-es szezon új premierjeit.
Színház

Öt új bemutató lesz idén Gyulán

A Gyulai Várszínházban az elmúlt években láthatóan egyre nagyobb figyelmet fordítanak a saját bemutató előadásokra, még ha többnyire, szükségszerűen, más színházakkal koprodukcióban is hozzák létre azokat. Ráadásul minden évben kortárs magyar szerzők műveiből készült ősbemutatót, sőt ősbemutatókat is tartanak. Idén öt új bemutatóval várják a nézőket, és közülük három lesz ősbemutató.
Klasszikus

Bogányi Gergely szólójával tér vissza a Müpa színpadára a MÁV Szimfonikus Zenekar

Június 24-én Ligeti András vezényletével a MÁV Szimfonikus Zenekar Bartók, Schumann és Csajkovszkij műveit tolmácsolja, a zeneszerző és zongoravirtuóz Bogányi Gergely szólójával.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc hír

Gálaműsorral és premierrel ünnepel a 70 éves Magyar Állami Népi Együttes

Nagyszabású programsorozattal ünnepli fennállásának 70. évfordulóját a Magyar Állami Népi Együttes, amely a jubileum alkalmából könyvbemutatóval, szabadtéri kiállítással és premierrel is kedveskedik nézőinek. Az ünnepet gálaműsor koronázza meg a Szegedi Szabadtéri Játékokon.
Tánc ajánló

Sokszínűség, közös tánc, interaktív programok a TáncParkban

Az országos trendhez igazodva teraszt nyit a táncművészet is! Újra könnyed nyári élményt ígér a magyar táncművészet otthona, a Nemzeti Táncszínház a kulturális tartalomra vágyó közönségnek július 14–22. között.
Tánc hír

Ismét élőben játszik a Recirquel Társulat

A Solus Amor című produkcióval nyitja meg kapuit június 25-én a Müpa Fesztivál Színháza. Nem ez lesz az egyetlen újcirkusz-produkció a színházteremben: a trilógia egy másik darabja, a My Land is színre kerül.
Tánc hír

Átadták a Magyar Táncművészek Szövetségének kitüntetéseit

A szövetség hagyományosan április 29-én adja át a díjakat, a járványhelyzet miatt azonban a tavalyi és idei díjátadót is el kellett halasztani. A négy díjazott végül június 5-én vehette át a kitüntetést.
Tánc ajánló

Körbetáncolja a Földet a Góbi Rita Társulat

Az univerzum nagyságát és a magányosan létező egyén folyamatos útkeresését tematizálja a Góbi Rita Társulat legújabb produkciója, melyet június 19-én mutatnak be az online térben.