Tánc

Táncosok és cirkuszosok találkozója a Gödörben

2010.08.11. 14:54
Ajánlom
A Gödör Klubban rendezendő d’Watt Nemzetközi KortársTánc és Cirkusz Találkozóhoz augusztus 30. és szeptember 10. között egy workshop is kapcsolódik.

A d'Watt Nemzetközi KortársTánc Találkozót 2009 májusában rendezték meg első alkalommal az Erzsébet téri Gödör Klubban. A hagyományteremtő program célja egy olyan platform megteremtése, ahol a kortárs művészetek aktív alkotói nyithatnak egymás felé, és szemléleteiket, tapasztalatikat megosztva új kapcsolatokat építhetnek ki. Idén a szervezők a kortárstánc, valamint a cirkuszvilág művészeit hívták meg, hogy e két művészeti ág összefonódásával izgalmas előadásokat hozzanak létre.

A Találkozót megelőzően indul az a kéthetes kísérleti műhely, ahol kortárstáncosok és cirkuszi artisták dolgoznak majd együtt Roberto Magro vezetésével, aki a torinói FLIC Cirkusziskola és a frisancói Brocante Cirkuszfesztivál igazgatója. A műhely során létrejött előadás a Találkozó első napján kerül bemutatásra, ami a 2010/2011-es Spicc Színpad évadnyitó darabja is.

A rezidencia program célja az, hogy e két, egymáshoz nagyon közel álló művészeti ág összefonódva egy újabb előadói nyelvet hoz létre, az alkotói munka által pedig a résztvevő művészek tanulhatnak egymástól. A workshop első felében (aug. 30.-szept. 3.) a kortárs tánccal foglalkoznak a résztvevők Máthé Gabriella vezetésével, a második etapban (szept. 5-9.) a cirkusszal foglalkoznak Roberto Magro irányításával. A végeredmény premierje szeptember 10-én 21 órakor lesz a Gödör Klubban.

Az ingyenes workshopon a szervezők öt táncost és öt artistát tudnak fogadni. A jelentkezési feltételei: rövid önéletrajz, referencia (max. 10 perces videó vagy Youtube-link), a teljes rezidencia workshopon való részvétel.

Bővebb információ és jelentkezés augusztus 25-ig: [email protected]; +36 (20) 206 7220

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Lise Meitner nagy tisztelője vagyok” – a Nobel-díjas Krausz Ferenc a Rózsavölgyi új bemutatóján járt

Herendi Gábor rendezésében mutatta be két nagyformátumú ember és különleges tudós, az „atombomba atyja és anyjaként” emlegetett Otto Hahn és Lise Meitner szenvedélyes párviadalát február 16-án a Rózsavölgyi Szalon.
Zenés színház

A Manon Lescaut-t adja elő a Nemzeti Filharmonikusok a Müpában

Puccini operája hangzik el a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar következő koncertjén, a Manon Lescaut-t Vashegyi György vezényli és Káel Csaba rendezi.
Plusz

„Jön a szép kikelet” – megjelent a márciusi Fidelio

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. márciusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
Könyv

A két macska az önreflexiót jelenti – Kepes András a Lírástudók vendége

A Két macska voltam berobbant a sikerlisták élére, így nem is volt kérdés, hogy Kepes Andrást is meghívjuk podcastunkba. A 75 éves tévés, újságíró most már szinte csak regényírással foglalkozik, és már a következő könyvét tervezi.
Vizuál

Filmvetítéssel emlékeznek Alekszej Navalnijre

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szervezői február 22-én a Cinema City Mammut moziban vetítik le Daniel Roher Oscar-díjas dokumentumfilmjét.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc hír

Főszerepben az ifjú balettművészek – újra Grand Audition a Magyar Táncművészeti Egyetemen

Február 23-24-én, pénteken és szombaton ismét visszatér – immár hagyományosan – Budapestre, a Magyar Táncművészeti Egyetemre a Párizsban és Barcelonában évek óta megrendezésre kerülő Grand Audition.
Tánc ajánló

Esküvői fieszta a Feledi Projecttel

Imidzs videóval és felújítással kezdi az évet a Feledi Project. Még decemberben forgatták le a kisfilmet a társulat művészei, amelynek célja még jobban fókuszba helyezni a mozgást, a táncot, s ezzel együtt a Feledi Projectet.
Tánc hír

Nagy sikert aratott a Győri Balett Anna Karenina-előadása Kolumbiában

A 2023 áprilisában megrendezett, 6. Festival de Música Clásica de Bogotá fesztiválon aratott siker után 2024-ben ismét Bogotában vendégszerepelt a Győri Balett társulata.
Tánc hír

Yaniv Abraham gazdagította a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóinak művészi látásmódját

Január második felében a Magyar Táncművészeti Egyetem vendége volt Yaniv Abraham. A neves izraeli koreográfus és tánctanár a negyedéves moderntánc szakos hallgatókkal dolgozott együtt.
Tánc hír

A Magyar Táncművészeti Egyetemre látogat az elismert szlovák balettművész, Mario Radacovsky

A Brnói Nemzeti Színház Balettjének igazgatója, művészeti vezetője, az elismert balettművész és koreográfus, Mario Radacovsky, látogatása során megtekinti a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős balettévfolyamát és Csizmadia Tamás szervezésében gyakorlatot is tart a hallgatóknak.