Tánc

Új bemutatóval ünnepli negyvenéves pályafutását Frenák Pál

2022.04.07. 11:05
Ajánlom
A Secret Off_Man a táncművész-koreográfus közel négy évtizedes alkotói munkásságát összegzi, a férfit helyezve a darab középpontjába.

Az április 8-i bemutató megidézi Frenák Pál életművének ikonikus elemeit, miközben az eddigi alkotásokhoz hasonlóan gondolkodásra késztet. Közben új nézőpontot keres: a férfilétet helyezi fókuszba, miközben az ember mibenlétét igyekszik megfejteni.

A Secret Off_Man – a FrenÁk Társulat korábbi darabjaihoz hasonlóan – nem akar a műben feszegetett kérdésekre konkrét megoldásokat kínálni, inkább csak gondolkodásra ösztönzi a nézőt.

Az alkotók arra vállalkoztak, hogy összhangba hozzák a témához fűződő érzéseiket és gondolataikat a közönség vélt asszociációival, valamint kapcsolatot találjanak a mozdulatok és a hatást erősítő effektek – hangfoszlányok, lecsengések, dobbanások, lüktetések és akusztikai hatások – között.

A látványvilág Victoria Frenák munkáját dicséri, aki Kiss Péter díszlettervezővel közösen alkotta meg a színpadi teret. Ehhez kapcsolódik Haraszti Janka és Henez Mariann jelmeze, valamint Halász Gábor zenéje és Horváth András hangeffektjei.

Előadók: Anibal Dos Santos, Esterházy Fanni, Lőrincz Emma, Vasas Erika, Eoin Mac Donncha, Maurer Milán, Keresztes Patrik, Nyáry Gergely és Szalay Attila.

Secret Off_Man április 8-tól látható a Müpa Fesztivál Színházában. A produkció adatlapja itt érhető el.

Fejléckép: Secret Off_Man (fotó: Bobál Katalin / FrenÁk Társulat)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Klasszikus

A nagyok titkai

Vezető karmesterük, Kirill Petrenko vezényletével adta elő a Berlini Filharmonikusok Csajkovszkij Pikk dáma című operáját, saját koncerttermében, Berlinben. Az április 21-i, koncertszerű előadáson megpróbáltuk kideríteni, mit tudhat az a dirigens, akit egy ilyen jelentőségű zenekar mindenáron magának akart.
Könyv

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor kapta a Libri irodalmi elismeréseit

2022-ben a zsűri egy hosszú elbeszélést, míg a közönség egy politikai szatírát emelt ki a tíz döntős mű közül.
Színház

„Napfény a dörzspapíron” – Szakácsi Sándor, a nyughatatlan lélek

Szakácsi Sándort, bár már gyerekkorában nagy jövőt jósoltak neki a színészi pályán, kisebb korában gúnyolták iskolatársai, felnőttként pedig alkoholproblémákkal küzdött, magát La Mancha lovagjának, szélmalomharcosnak nevezte. Saját bevallása szerint a szerepeiből merített erőt a folytatáshoz.
Klasszikus

Elhunyt Cser László hegedűművész

A Budapesti Fesztiválzenekar alapító tagjától Gál-Tamási Mária hegedűművész búcsúzott a zenekar közösségi oldalán, és megható sorokkal idézte fel mindazt a támogatást, amit az együttes a muzsikustól kapott.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc hír

Neves művészek a TÁNC XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztiváljának zsűrijében

Tizenegy táncprodukció méretteti meg magát Veszprémben május 23. és 29. között a TÁNC XXIV. Nemzetközi Kortárs Fesztiválján, melynek előadásait öt helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők.
Tánc hír

Egyed Bea és Bozsányi Liliána győzelmével ért véget a X. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

A különleges hangulatú és látványvilágú előadás mellett a nemzetközi táncszakma képviselői is tiszteletüket tették a Bethlen Téri Színházban.
Tánc hír

A háború kezdete óta először tartottak előadást Lvivben

A Nemzeti Opera május 6-i balettelőadását, a Giselle-t 300 ember láthatta.
Tánc ajánló

Akiknek a házfal is táncparkett – újra Magyarországon a vertikális tánc úttörői

Képzeld el a következőt: teljes nyugalomban sétálsz az utcán a többi emberrel együtt, amikor a semmiből hirtelen megszólal a zene, és az egyik épület oldalán fél tucat artista kötélen leereszkedve táncolni kezd a muzsika ütemére. Valami ilyesmit tesz a BANDALOOP. Érdemes fürkészni a nagyvárosok házfalait!
Tánc ajánló

Kováts Adél és lánya, Kováts Rozália is fellép az ArtMan Egyesület táncestjén

Különleges táncelőadást láthat május 10-én a Trafó közönsége: a két vegyes képességű táncosokból álló alkotócsapat előadása a közreműködők saját élethelyzetére reflektál.