Tánc

Új szereposztásban a Rómeó és Júlia

2012.02.28. 17:00
Ajánlom
Legyen partnerével a Fidelio vendége a Nemzeti Táncszínház március 3-i, Barta Dóra koreografálta előadásán, melyet alkotói beszélgetés követ Kamarás Iván vezetésével!

Rómeó szerepében a március 3-i előadáson már Liebich Rolandot láthatja a közönség, aki a bemutatón Mercutio szerepét táncolta, az ő helyére Kerényi Miklós Dávid, a Magyar Nemzeti Balett címzetes magántáncosa áll be. De nem csupán ettől lesz különleges a március 3-i este. Szombaton az előadás után a teátrum kávézójában alkotói beszélgetés lesz a Rómeó és Júlia kapcsán, melyen Kamarás Iván beszélget az alkotókkal. Az esemény résztvevői: Barta Dóra (koreográfus-rendező), Liebich Roland (Rómeó), Horváth Zita (Júlia), Apáti Bence (Tybalt) és Katonka Zoltán (Capulet).

Kamarás Iván színművész drámai előadásban játszotta már a címszerepet, a tánc világa pedig nem áll távol tőle, hiszen édesanyja Uhrik Dóra táncművész. Shakespeare műve azért is áll közel Kamarás Ivánhoz, mert Spiró Györggyel sokat elemezték ezt a darabot. A beszélgetésben érintik majd egyebek között azt a kérdéskört, hogy milyen különböző feldolgozásmódjai, nézőpontjai lehetségesek a tragikus szerelmi történetnek, illetve természetesen az is szóba kerül, hogy napjainkban mennyire aktuális ez a téma.

Kérdésünk: A Nemzeti Táncszínház márciusi programjában egy másik Shakespare-mű, az Otello táncos feldolgozása is szerepel. Mely társulat előadásáról van szó?

A március 2. 10 óráig helyesen válaszolók közül ketten tekinthetik meg parnterükkel a március 3-i Rómeó és Júlia című előadást.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!
Vizuál

Egy kis napfény – Budapesti életképek 1945–1949

Budán még javában zajlott az ostrom, amikor Pesten már megnyílt az első mozi, a következő napon megindult az első villamosjárat, majd Buda felszabadulása után öt nappal fogadta vendégeit az első kávéház is. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal az 1945 és 1949 közötti néhány békés évből válogattak fotókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

A tánc majd’ összes alműfaját felsorakoztatja a Magyar Táncfesztivál

Balett, néptánc, kortárs tánc, sőt tánc-cirkusz is lesz június 17. és 22. között Győrben, a Magyar Táncfesztiválon, amihez idén is hozzákapcsolódik a Gyermek Táncfesztivál.
Tánc interjú

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Tánc videó

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Tánc ajánló

A kiégett szerelemmel szembesít az izraeliek könyörtelen táncelőadása

Sharon Eyal legújabb koreográfiájában, a Love Chapter 2-ban azt az élményt foglalja táncba, amikor a szerelem már csak egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. Az előadás három alkalommal látható a Trafóban május 24. és 26. között.
Tánc magazin

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.