Tánc

Új szereposztásban a Rómeó és Júlia

2012.02.28. 17:00
Ajánlom
Legyen partnerével a Fidelio vendége a Nemzeti Táncszínház március 3-i, Barta Dóra koreografálta előadásán, melyet alkotói beszélgetés követ Kamarás Iván vezetésével!

Rómeó szerepében a március 3-i előadáson már Liebich Rolandot láthatja a közönség, aki a bemutatón Mercutio szerepét táncolta, az ő helyére Kerényi Miklós Dávid, a Magyar Nemzeti Balett címzetes magántáncosa áll be. De nem csupán ettől lesz különleges a március 3-i este. Szombaton az előadás után a teátrum kávézójában alkotói beszélgetés lesz a Rómeó és Júlia kapcsán, melyen Kamarás Iván beszélget az alkotókkal. Az esemény résztvevői: Barta Dóra (koreográfus-rendező), Liebich Roland (Rómeó), Horváth Zita (Júlia), Apáti Bence (Tybalt) és Katonka Zoltán (Capulet).

Kamarás Iván színművész drámai előadásban játszotta már a címszerepet, a tánc világa pedig nem áll távol tőle, hiszen édesanyja Uhrik Dóra táncművész. Shakespeare műve azért is áll közel Kamarás Ivánhoz, mert Spiró Györggyel sokat elemezték ezt a darabot. A beszélgetésben érintik majd egyebek között azt a kérdéskört, hogy milyen különböző feldolgozásmódjai, nézőpontjai lehetségesek a tragikus szerelmi történetnek, illetve természetesen az is szóba kerül, hogy napjainkban mennyire aktuális ez a téma.

Kérdésünk: A Nemzeti Táncszínház márciusi programjában egy másik Shakespare-mű, az Otello táncos feldolgozása is szerepel. Mely társulat előadásáról van szó?

A március 2. 10 óráig helyesen válaszolók közül ketten tekinthetik meg parnterükkel a március 3-i Rómeó és Júlia című előadást.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.
Tánc simkó beatrix

A Simkó-Grecsó páros hozta el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjat kapott a veszprémi tánctalálkozó után – írta meg a szinhaz.hu.
Tánc balett

Miért ábrázolják ügyefogyottaknak az ázsiaiakat a balettben?

Egy Amerikában élő filipino táncos éles hangú véleménycikket jelentetett meg, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus és modern balettdarabokban az ázsiai figurák rendre sematikus, sokszor nevetséges karakterekként tűnnek fel.