Tánc

Újabb táncos portréfilm a láthatáron, ezúttal Natalia Osipováról

2019.06.11. 12:00
Ajánlom
A Force of Nature című új dokumentumfilm a méltán híres balerina karrierjének egy évét követi nyomon.

Nem sok esélyt látunk arra, hogy Magyarországon is forgalomba hozzák, mindenesetre jó tudni, hogy a harminchárom éves orosz származású balerináról is készült egy hasonló dokumentumfilm, mint amilyen az egykori szerelméről, Szergej Polunyinról szóló Dancer. A filmben betekintést nyerhetünk abba, hogyan próbálja a sztárbalerina a klasszikus szerepeket a Royal Ballet-nál, amelynek jelenleg magántáncosa, valamint olyan kortárs darabok próbáiba is bevezet a kamera, mint például amit Arthur Pita koreografál az ő főszereplésével.

A filmben nem lesz hiány a legemblematikusabb szerepeinek felvételeiből, hatalmas ugrásokból, piruettekből, valamint gyerekkori, házi felvételekből sem, amelyekből egy különleges személyiség fejlődéstörténete rajzolódik ki a néző előtt. Ahogy egy jó portréfilmtől megszokhattuk, itt is lesznek interjúk a művésznővel, amiben önmagáról és pályája alakulásáról mesél.

Ha azonban valaki egykori vőlegényének, Ivan Vasziljevnek gondolataira kíváncsi Osipovával kapcsolatban, vagy a balerina rövid, de perzselő szerelmi kapcsolatára Szergej Polunyinnal, az csalódni fog,

őket ugyanis nem szólaltatta meg a rendező, a BAFTA-díjas Gerald Fox. Ezzel együtt is örülünk mindennek, ami betekintést enged abba az alkímiába, amely Natalia Osipovát olyan mágikus előadóvá avatja.

(forrás: dancemagazine.com)

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Klasszikus

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Tánc ajánló

Korszerű épületek és innovatív oktatás a táncművészet szolgálatában

Január 26-án, ünnepélyes keretek között jelentették be, hogy a Magyar Táncművészeti Egyetem által elnyert európai uniós támogatást az intézmény megfelelő működése és a magasabb színvonalú képzés érdekében a „C” épület korszerűsítésére fordítják.
Tánc interjú

Néha lágy, néha keményebb tárgyakkal dobáljuk a nézőt – beszélgetés Vass Imrével és Somló Dáviddal

A művészeti ágak közé besorolhatatlan alkotók három évvel az első munkájuk után ismét az otthonukba invitálják a nézőket. A beszélgetésből azt is megtudhatjuk, milyen lesz az új szobaszínházi bemutató, és hogy mégsem lesz olyan.
Tánc hír

Michael Flatleyt rákkal diagnosztizálták

Az ír táncművész stábja egy Instagram-posztban jelentette be, hogy Flatley-t a rák egy agresszív formájával diagnosztizálták – írja a Telex a BBC-re hivatkozva.
Tánc hír

A háború miatt a Fővárosi Nagycirkusz fogadja be az ukrán Yaskrava Arena Dnipra nemzetközi gyermek-cirkuszfesztivált

Az orosz-ukrán háború ellehetetleníti fesztivál ukrajnai megrendezését, ezért Olga Oblasova, a fesztivál igazgatójának kérésére a Fővárosi Nagycirkuszban január 2-án és 3-án kerül sor a fiatal tehetségek egyik ugródeszkájaként szolgáló esemény megrendezésére.