Tánc

Újra világtáncverseny

2010.09.06. 15:54
Ajánlom
A londoni Sadler’s Wells színház második alkalommal hirdeti meg Global Dance Contest nevű versenyét.

29 országból 194 nevezés érkezett, közülük választotta ki az Arlene Phillips (koreográfus), Alistair Spalding (a Sadler's Wells művészeti vezetője) és Miranda Sawyer (újságíró) összetételű zsűri az idei tíz döntőst. A névsor: James Wilton (Nagy-Britannia) - The Shortest Day, Svea Schneider (USA) - System Malfunction, Ihsan Rustem (Svájc) - Twist of Fate, Matthew Prescott (USA) - This Heart, Hadleigh Pouesi (Új-Zéland) - Sweet and Sour Crew, Olivier Mathieu (Franciaország) - Cie Scenario Doutil, Gabrielle Martin (Kanada) - Box, Jae-duk Kim (Dél-Korea) - Darkness PoomBa, Jeroen Fransen (Hollandia) - One Charming Night, John Ross (Nagy-Britannia) - Occupied.

A győztesre -  aki kétezer fonttal lesz gazdagabb, valamint felléphet a színház Sampled című estjén - a Global Dance Contest honlapján lehet szavazni november 3-ig lehet szavazni. Még két alkalommal rendezik meg a versenyt, a négy győztes - köztük az 2009-es első, tajvani Shu-Yi Chou - koreográfiáit a londoni olimpia évében láthatja együtt a közönség.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc győri balett

Győrben bepótolhatja az elszalasztott tánceseményeket

14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált Győrben mától egészen vasárnapig.
Tánc balett

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Tánc videó

Szergej Polunyinnak az őrület is jól áll, de még mennyire

A szupersztár balett-táncost ezúttal egy ikonikus brit divatfotós, filmkészítő Rankin kérte fel közös munkára, amiből egy igen erős anyag született.
Tánc simkó beatrix

A Simkó-Grecsó páros hozta el a Tánc Fesztiválja fődíját

A Frenák Pál Társulat és a Pécsi Balett is két-két díjat kapott a veszprémi tánctalálkozó után – írta meg a szinhaz.hu.
Tánc balett

Miért ábrázolják ügyefogyottaknak az ázsiaiakat a balettben?

Egy Amerikában élő filipino táncos éles hangú véleménycikket jelentetett meg, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy a klasszikus és modern balettdarabokban az ázsiai figurák rendre sematikus, sokszor nevetséges karakterekként tűnnek fel.