Tánc

Varidance: Variációk

2011.06.06. 14:40
Ajánlom
Június 11-én ismét látható Vári Bertalan Társulatának produkciója a Nemzeti Táncszínházban. Legyen a vendégünk!

Vári Bertalan nem a megszokások rabja. Vált, ha úgy érzi, kapcsolnia kell egy magasabb sebességfokozatba. Kiváló mesterek tanítványa, rangos együttesek tagja, Harangozó-díjas táncos, koreográfus - így ismertük meg a nevét. Aztán többedmagával társulatot alapított, egész estés, sikeres produkciókat állított színpadra - ekkor ismertük meg önálló művészi alkotóerejét.

Most új, saját társulatával mutatkozik be: velük lép a rivaldafénybe, hogy az újabb korszak kezdetét az előző időszak legsikeresebb koreográfiáiból válogatott táncesttel ünnepeljék meg. A Varidance tehetséges, hivatása iránt elkötelezett, kiválóan képzett csapatának Variációk című műsorát a Nemzeti Táncszínház közönsége láthatja először.

A Varidance a rendkívül sokszínű magyar kultúrkincsből merít; a tradicionális néptánc elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hiphop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, egyedi stílussá varázsolja.

Kérdésünk: Melyik együttes művészeti vezetője volt Vári Bertalan?

A helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a Fidelio vendégeként az előadást.

2011. június 11. 19:00 - Nemzeti Táncszínház

Variációk - Varidance

A produkcióban közreműködnek: Hahn Jusztina, Jaklics Liliána, Jászka Erika, Kutas Eszter Anna, Papp Éva, Urbán Szabó Nikolett, Hernicz Albert, Karádi Zsolt, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Széchenyi Krisztián, Vári Bertalan; vendégművészként Bernáth Imre

Jelmez: Zelenka Nóra

Díszlet: Szabolcs János

Rendező-koreográfus, művészeti vezető: Vári Bertalan

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Klasszikus

Lengyel-magyar barátság - Emszt/Koszowski Duó első lemeze

A Folks című albumon lengyel és magyar zeneszerzők művei szólalnak meg az alkotók átiratában, szoprán szaxofonon és zongorán.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Tánc ajánló

Ikonikus koreográfiák a Müpában

Női lélek, férfierő, szenvedély és boldogság, hit és hazaszeretet – csupán néhány téma, amely a Kossuth-díjas, kiváló művész Zsuráfszky Zoltán és a Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész Zs. Vincze Zsuzsa koreográfiáin keresztül megelevenedik. Közös alkotásaik ikonikus táncait október 27-én láthatja a közönség.
Tánc magazin

Tejbe mártott testek

Új weboldallal jelentkezett a Győri Balett, a honlaphoz tartozó rendhagyó társulati fotókat a csapat egyik táncművésze, Jekli Zoltán készítette.
Tánc hír

Kriterion-koszorút kapott Novák Ferenc „Tata”

Az elismerést 1996 óta ítélik oda azoknak az Erdélyben született személyiségeknek, akik a régió hírét viszik a világban, és munkásságuk döntően befolyásolta a magyar kultúra és tudomány fejlődését. A koreográfus mellett Markó Béla költőt is díjazták.
Tánc ajánló

Minifesztiválon mutatkoznak be a határon túli magyar néptáncegyüttesek

Október 7-től négy napon keresztül a határon túli hivatásos néptáncegyütteseké a Hagyományok Háza színpada. A szemlén nyolc együttes mutathatja be tudását, a produkciókat kísérőprogramok, koncertek és szakmai beszélgetések teszik teljessé.
Tánc ajánló

Aki az életét táncolja – szerzői estet tart Ladányi Andrea

A Divided Time-ban a táncművész arra vállalkozik, hogy egy órába sűrítse több mint 40 éves pályafutásának legfontosabb pillanatait, miközben hat generáció találkozik a Nemzeti Táncszínház Nagytermének színpadán.