Tánc

Varidance: Variációk

2011.06.06. 14:40
Ajánlom
Június 11-én ismét látható Vári Bertalan Társulatának produkciója a Nemzeti Táncszínházban. Legyen a vendégünk!

Vári Bertalan nem a megszokások rabja. Vált, ha úgy érzi, kapcsolnia kell egy magasabb sebességfokozatba. Kiváló mesterek tanítványa, rangos együttesek tagja, Harangozó-díjas táncos, koreográfus - így ismertük meg a nevét. Aztán többedmagával társulatot alapított, egész estés, sikeres produkciókat állított színpadra - ekkor ismertük meg önálló művészi alkotóerejét.

Most új, saját társulatával mutatkozik be: velük lép a rivaldafénybe, hogy az újabb korszak kezdetét az előző időszak legsikeresebb koreográfiáiból válogatott táncesttel ünnepeljék meg. A Varidance tehetséges, hivatása iránt elkötelezett, kiválóan képzett csapatának Variációk című műsorát a Nemzeti Táncszínház közönsége láthatja először.

A Varidance a rendkívül sokszínű magyar kultúrkincsből merít; a tradicionális néptánc elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hiphop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, egyedi stílussá varázsolja.

Kérdésünk: Melyik együttes művészeti vezetője volt Vári Bertalan?

A helyesen válaszolók közül hárman tekinthetik meg partnerükkel a Fidelio vendégeként az előadást.

2011. június 11. 19:00 - Nemzeti Táncszínház

Variációk - Varidance

A produkcióban közreműködnek: Hahn Jusztina, Jaklics Liliána, Jászka Erika, Kutas Eszter Anna, Papp Éva, Urbán Szabó Nikolett, Hernicz Albert, Karádi Zsolt, Kárpát Attila, Kovács Dénes, Széchenyi Krisztián, Vári Bertalan; vendégművészként Bernáth Imre

Jelmez: Zelenka Nóra

Díszlet: Szabolcs János

Rendező-koreográfus, művészeti vezető: Vári Bertalan

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Tánc magazin

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Tánc ajánló

Fogyaszd a kultúrát is környezettudatosan!

A Sziget idén a Love Revolution szlogen jegyében telik. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, mik azok a társadalmi témák, amikkel a kulturális programok, előadások, performanszok foglalkoznak majd a Szigeten.
Tánc mte

Japán balerina szerzett dicsőséget a Magyar Táncművészeti Egyetemnek

Takamori Miyu a Magyar Táncművészeti Egyetem japán hallgatója bronzérmet nyert a XXVIII. Várnai Nemzetközi Balettversenyen, míg partnere, Rónai András, az Operaház fiatal címzetes magántáncosa különdíjat kapott.
Tánc sziget 2018

Ez a cirkusz már rég nem az, amitől ódzkodsz!

A cirkusz legmodernebb, legbeszédesebb, legtartalmasabb oldalát is megismerhetjük a Sziget fesztivál Cirque Du Sziget helyszínén, augusztus 9. és 14. között.
Tánc hírek

Megalakult a Székesfehérvári Balett Színház

Hivatalosan is megkezdte működését szerdán Székesfehérvár új kulturális intézménye Egerházi Attila igazgatásával,13 balettművésszel.