Antal, Antónia

PESTI VIGADÓ

 • 2017. december 8., 17:00

  "Egyszerre vagyok hangszer, táncos és karmester" - interjú Pirók Zsófiával

  A Melodika Projecttel lép fel Pirók Zsófia, az elismert flamenco táncos a Pesti Vigadóban, december 28-án. Ennek a különleges előadásnak a kapcsán beszélgetett a PS Magazin Zsófival, aki - édesanyja példáját követve - egészen kiskorától kezdve táncol.
 • 2017 december 12.
 • Kodály Zoltán Háry Jánosa, ahogy még nem láthattuk

  Kodály Zoltán Háry Jánosa, ahogy még nem láthattuk

  2017.12.12. 11:09 Módosítva: 2017-12-14 17:11:53
  0
  Befejeződött a Kodály daljátékához készült, egész estés rajzfilm digitális felújítása. A felújított verzió díszbemutatóját december 11-én tartották a Pesti Vigadóban.
 • 2017. november 30., 15:34

  „Alázatosak vagyunk a zenével” – Interjú Lombos Pállal, a Swing à la Django bőgősével „Alázatosak vagyunk a zenével” – Interjú Lombos Pállal, a Swing à la Django bőgősével

  A Swing à la Django zenekar a tőlük megszokott lendületes swing muzsikával és meglepetés számokkal lép színpadra szilveszter estéjén a Pesti Vigadóban. A zenekar bőgőse, Lombos Pál mesélt a Kulter.hu-nak arról, mi a titkos recept.
 • 2017. november 27., 08:42

  „Mindig elvarázsol, ha valakiben meglátom a szent mániát” „Mindig elvarázsol, ha valakiben meglátom a szent mániát”

  A Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamaraszínpadán lesz látható december 4-én Pregitzer Fruzsina Mécs László-estje, amelyen Bata Hajnalka népdalénekessel a pap-költő premontrei szerzetesnek kívánnak méltó emléket állítani.
 • 2017 november 9.
 • „Nem a vonósnégyes az életünk”

  „Nem a vonósnégyes az életünk”

  2017.11.09. 17:33 Módosítva: 2017-11-15 10:59:55
  315
  Kokas Katalin és Kelemen Barnabás már tinédzserként a Zeneakadémiára kerültek, ahol egymásba szerettek, majd közös zenekart, családot, fesztivált alapítottak, és egy sajátos karrierbe kezdtek, amibe annyi minden fér bele, ami másnak csak három életben lenne megvalósítható. Gyárfás Dorka beszélgetett a két művésszel a WMN-en.
 • 2017. október 2., 12:30

  Család és muzsika Család és muzsika

  Játsszon a Fidelióval, és legyen ott Kelemen Barnabás családjának, továbbá a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának közös hangversenyén november 10-én a Pesti Vigadó Dísztermében.
 • 2017. augusztus 31., 14:32

  Dubrovay László: „A közönség ad értelmet a munkámnak” Dubrovay László: „A közönség ad értelmet a munkámnak”

  A zeneirodalom első és egyetlen elektronikus zongoraversenyét mutatják be a Magyar Művészeti Akadémia évadnyitó hangversenyén augusztus 31-én, a Pesti Vigadóban. A mű szerzőjével, a Kossuth-díjas Dubrovay Lászlóval beszélgettünk.
 • 2017 augusztus 1.
 • A barokk zene élő hagyománya a Kárpát-medencében

  A barokk zene élő hagyománya a Kárpát-medencében

  2017.08.01. 08:58 Módosítva: 2017-08-24 16:23:56
  0
  Október 8-án Vadbarokk címmel a Fonó Zenekar és a Musica Profana koncertezik a Díszteremben. Az est során a barokk kamarazenekarnak „megvadított”, népi változatai, valamint a mellettük tovább élő duda, vagy koboz hallhatók.
 • 2017. január 15., 16:10

  Aranybál idézi a virágkort a pesti Vigadóban Aranybál idézi a virágkort a pesti Vigadóban

  A Budafoki Dohnányi Zenekar és a Klasszik Rádió 92.1 első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervezi az eseményt. A január 21-i est házigazdája Hajós András lesz.
 • 2016. október 25., 16:12

  Nincs ezen mit nézni, minden kép fehér Nincs ezen mit nézni, minden kép fehér

  Mintha a mennyország oltárán állnánk. Fény, üresség és a fehér szín dominanciája. Molnár Sándor festő az élete során felhalmozódott élményeket, formákat bontja le utolsó kiállítása során. A művész utolsó festészeti állomásából, az Üresség korszakból láthatóak képek: a Pesti Vigadóban, január 8-ig.
 • 2016. április 26., 15:39

  Somos Csaba bemutatkozó koncertje Somos Csaba bemutatkozó koncertje

  A Nemzeti Énekkar új karigazgatójának bemutatkozó a cappella koncertjére április 29-én kerül sor a Pesti Vigadóban. Hangversenyének műsorát többségükben Shakespeare-szövegekre komponált XX. századi és kortárs zeneművekből állította össze a drámaíró halálának 400. évfordulója alkalmából.
 • 2016. április 24., 11:25

  Magyarországra érkezik Da Vinci titokzatos hangszere Magyarországra érkezik Da Vinci titokzatos hangszere

  Három koncerten is bemutatja Leonardo da Vinci titokzatos hangszerét, a viola organistát Sławomir Zubrzycki lengyel zongoraművész, zeneszerző és hangszerkészítő, aki a reneszánsz mester eredeti tervei alapján készítette el a billentyűs és vonós hangszer ötvözetét.
 • 2016. január 25., 15:38

  Eredeti Liszt Ferenc dedikált portrékép a Pesti Vigadóban Eredeti Liszt Ferenc dedikált portrékép a Pesti Vigadóban

  Liszt Ferenc saját kézjegyével ellátott portréfotóját mutatták be hétfőn a Pesti Vigadóban a 150 éves a Vigadó című programsorozat zárásaként; a fényképet a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) nemzetközi aukción vásárolta meg.
 • 2016. január 20., 15:03

  Gyerekek a Vigadóban! – Új helyszínen a Pastorale-sorozat Gyerekek a Vigadóban! – Új helyszínen a Pastorale-sorozat

  A Magyar Művészeti Akadémia megbízásából 2016 februárjától a Pesti Vigadó ad otthont a Pastorale-sorozatnak, havonta egy-egy hétvégén.
 • 2016. január 10., 12:41

  Megkezdődött Széchenyi-emlékév Megkezdődött Széchenyi-emlékév

  Széchényi Imre, a "magyar Johann Strauss" műveinek ősbemutatójával és rég nem játszott kompozícióinak megszólaltatásával kezdődött meg a Széchenyi-emlékév január 8-án a Magyar Tudományos Akadémián.
 • 2015. december 7., 08:56

  Veszprémiek nyerték a Pesti Vigadó kultúrtörténeti versenyét Veszprémiek nyerték a Pesti Vigadó kultúrtörténeti versenyét

  Végéhez ért pénteken a Tündérpalota a Duna partján - Pesti Vigadó 150 című középiskolásoknak szóló kétfordulós kultúrtörténeti csapatverseny, a döntőben tíz csapat vetélkedhetett a fődíjért.
 • 2015. október 19., 14:38

  Hárman vehetik át idén a Nemzet Művésze díjat Hárman vehetik át idén a Nemzet Művésze díjat

  Ferencz István építész, belsőépítész, Foltin Jolán koreográfus és Szervátiusz Tibor szobrászművész veheti át idén a kitüntetést november 5-én a Pesti Vigadóban.
 • 2015. október 1., 15:00

  A Cypress Vonósnégyes fellépése a Pesti Vigadóban A Cypress Vonósnégyes fellépése a Pesti Vigadóban

  Játsszon a Fidelióval és legyen ott október 28-án a világhírű Cypress Vonósnégyes koncertjén!
 • 2015. szeptember 17., 15:42

  Először Magyarországon a Monte-Carlói Filharmonikusok! Először Magyarországon a Monte-Carlói Filharmonikusok!

  Játsszon a Fidelióval és legyen ott a Monte-Carlói Filharmonikusok első magyarországi koncertjén.

PESTI VIGADÓ

Pesti Vigadó

A Pesti Vigadó minden korban a társasági élet központi helyszíneként működött.

Otthonául szolgált Strauss, Liszt, Erkel, Wagner, Bartók, Dohnányi koncertjeinek, a Pesti Műegylet által szervezett első hazai kiállításnak, az első népképviseleti országgyűlésnek ugyanúgy, mint Bleriot XI-es repülőgépe bemutatásának vagy az aktuális korszak legnépszerűbb báljainak.

2014 óta az épület fenntartását és üzemeltetését a Magyar Művészeti Akadémia, mint tulajdonos megbízásából a Pesti Vigadó Nonprofit Kft. biztosítja, amelynek célja továbbra is fenntartani, és megőrizni a közönség számára e kulturális sokféleséget és a magas művészeti színvonalat.

Az elmúlt években megvalósult rendezvények minősége és a látogatottsági adatok azt bizonyítják, hogy sikerült ismét a magyarországi kulturális és turisztikai életben korábban méltán elfoglalt pozíciójába visszahelyezni a Főváros szívében található Pesti Vigadót!

 

 

http://vigado.hu