torontói filmfesztivál

2023 augusztus 11., 15:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Anthony Hopkins alakítja a zsidó gyerekeket mentő Sir Nicholas Wintont új filmjében

Sir Nicholas Winton a harmincas évek végén több mint hatszázhatvan gyermek életét mentette meg, erről azonban mintegy ötven évig senki sem tudott.
2023 augusztus 4., 10:20
Vizuál hír Szerző: Fidelio

A Torontói Filmfesztiválon debütál Moldovai Katalin első nagyjátékfilmje

A Krasznahorkai Ágnes főszereplésével készült Elfogy a levegő egy irodalomtanár történetét mutatja be, akit azután jelent fel egy szülő, hogy diákjainak két XIX. századi francia költő testi-lelki kapcsolatáról szóló filmet ajánl.
2022 augusztus 23., 10:40
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Brendan Fraser kapja a Torontói Filmfesztivál életműdíját

Az Oscar-díj szempontjából fontos elismerést vehet át szeptemberben Brendan Fraser, aki hosszú idő után tér vissza egy nagyjátékfilm főszereplőjeként. Darren Aronofsky új drámájában egy csaknem háromszáz kilós embert játszik, alakítása pedig lenyűgözte a fesztivál szakembereit.
2022 július 29., 11:10
Vizuál Film Szerző: Fidelio/MTI

Bejelentették a Torontói Filmfesztivál díszbemutatóit

Jane Fonda, Russel Crowe, Zac Efron, Ewan McGregor, Ethan Hawke, Jessica Chastain, Judi Dench és Jennifer Lawrence is szerepel majd új filmjével a 47. Torontói Filmfesztiválon, amelyet szeptember 8. és 18. között rendeznek meg. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Kettévágott Carmina Burana – reakciók az operaházi büfébotrányra

Bogányi Tibor karmester visszalépett az operaház Carmina Burana-produkciók vezénylésétől, mivel főigazgatói döntésre szünetet kell beiktatni az előadásba. Az ügy számos viharos reakciót váltott ki.
Vizuál

Elhunyt Koncz András festőművész

A Munkácsy-díjas festőművész, Koncz Zsuzsa énekesnő öccse hosszú, méltósággal viselt, súlyos betegség után hunyt el március 2-án hajnalban, életének hetvenegyedik évében.
Zenés színház

„Mindenkinek ajánlom, hogy menjen ki éjszaka az erdőbe!” – interjú Claus Guthtal

A világ egyik legjelentősebb operarendezője, Claus Guth nemrég Budapestre látogatott: számos neves színház után a Magyar Állami Operaház is átvette Don Giovanni-rendezését. Ebből az alkalomból kérdeztük az alkotót.
Vizuál

Elhunyt Vadász György építész

Életének 92. évében, március 3-án elhunyt Vadász György Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet művésze. A kilencvenes években készült épületeivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a bauhaus ismét népszerűvé vált a hazai építészetben.
Színház

Oidipusz a politika útvesztőjében – bemutatták Szikszai Rémusz rendezését a Radnóti Színházban

A Radnóti Színház legújabb előadásában Oidipusz egy idealista, ígéretes politikus, akinek szembe kell néznie a múlt terheivel. A produkció bemutatójára március 3-án került sor. A főszerepekben mások mellett Pál András, Kováts Adél és László Zsolt látható.

Nyomtatott magazinjaink