tóth péter

2024 január 10., 12:45
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

Tóth Péter-operát mutatnak be Szegeden

A zeneszerző Raymond Queneau Stílusgyakorlatok című műve alapján készült operájának ősbemutatóját tartják január 19-én a szegedi Regionális Összművészeti Központban.
2023 november 14., 14:45
Színház hír Szerző: Fidelio

Boross Martin és Tóth Péter közösen pályázza meg a Trafó vezetői posztját

Tóth Péter és Boross Martin kérdőívben várja a szakma és a közönség visszajelzéseit, amelyeket figyelembe fognak venni a pályázatírás során.
2023 október 20., 12:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Tóth Péter válaszolt a minisztériumnak az érvénytelenített pályázat kapcsán

Az Index információi alapján a zeneszerző csak a Zeneakadémia rektori pályázatának érvénytelenítése után kapta meg az indoklást, miért utasította el a minisztérium. A felsorolt érveket válaszlevelében cáfolta.
2023 október 12., 22:35
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Támadások és információhiány – Keller András és Tóth Péter is megszólalt a Zeneakadémia rektori pályázata kapcsán

Miután Csák János kulturális és innovációs miniszter a sajtóban bejelentette, hogy érvénytelennek nyilvánítja a Zeneakadémia rektori pályázatát, Keller András és Tóth Péter közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot álláspontjáról.
2023 szeptember 11., 09:25
Klasszikus interjú Szerző: Kondor Kata

„Liszt Ferenc ma legfeljebb óraadó lehetne a róla elnevezett Zeneakadémián” – interjú a Zeneakadémia vezetésére pályázó Tóth Péterrel

Hat éven át volt a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának dékánja, most pedig a Zeneakadémia rektori posztjának egyik pályázója. Tóth Péter zeneszerzővel beszélgettünk.
2023 augusztus 22., 11:25
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Keller András és Tóth Péter is pályázik a Zeneakadémia rektori székére

Három jelöltről már biztosan lehet tudni a Zeneakadémia rektori pályázatán. Míg a minisztérium által el nem távolított eredeti kiírásra Kutnyánszky Csaba jelenlegi rektorhelyettes jelentkezett, az új pályázaton Keller András mellett Tóth Péter zeneszerző is elindult.
2023 március 7., 12:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Egyhangúlag Barnák László pályázatát támogatta a szakmai bizottság Szegeden

A grémium meghallgatta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgató posztjára pályázó minhárom jelöltet: Barnák Lászlót, Peller Károlyt és Tóth Pétert, majd zárt ajtók mögött úgy döntött, hogy a jelenlegi vezető elképzeléseit ítéli leginkább alkalmasnak a teátrum vezetésére.
2023 február 28., 12:55
Színház interjú Szerző: Török Ákos, Kondor Kata

„Operakultúrát felépíteni Szegeden nem hóbort, hanem kötelesség”

Tóth Péter zeneszerző a színház, Hamar Zsolt karmester pedig a szimfonikus zenekar élére pályázik Szegeden. A két intézmény szoros együttműködéséről, egy nemzetközi vonzerővel bíró operastúdió létrehozásáról és a teátrum közüggyé tételéről is beszéltek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.
Klasszikus

A Magyar Hegedű Ünnepe a Pesti Vigadóban

Június 22-én és 23-án gazdag programkínálattal, egyebek közt kortárs vonóshangszer-kiállítással, könyvbemutatóval és hangversenyekkel is várják az érdeklődőket a Magyar Hegedű Ünnepén. Az eseményen ünneplik a hetvenéves Szecsődi Ferencet is.

Nyomtatott magazinjaink